Nieuws Archief‎ > ‎

Nieuws 2011

Het bestuur en de leiding wenst iedereen
 
 
PRETTIGE FEESTDAGEN

 

  EN EEN

 

GEZOND EN SPORTIEF

2012

 

 

Gymmieturnen - donderdag 22 december as
 
Ivm alle kerstfeesten op verschillende scholen, zijn de gymmieturnlessen voor alle groepen op 22 december as samengevoegd van 5 tot 6 uur! 

Pieten op bezoek bij de Peuters en Kleuters!        
Op woensdag 30 november zijn er twee zwarte pieten op bezoek
geweest bij de
jongste leden van Bato. Juf Kirstin liet ze lekker mee doen met de lessen en dat vonden de kinderen natuurlijk heel leuk.
Vlijtig werden er allerlei pietengym onderdelen gedaan en na afloop werd een echt Pietendiploma in ontvangst genomen. Ook gingen de pieten nog even langs bij de recreanten ritmische gymnastiek.
 
 

Uitslag Grote Club Actie Bekend!
 
De trekking van de Grote Club Actie is geweest en de uitslag is bekend.
Door op www.clubactie.nl  te kijken kun je zien of je prijs hebt gewonnen! 

Open week - Kijklessen!
Van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november heeft Bato de open week. Tijdens deze week kan iedereen een kijkje komen nemen bij alle lessen. Verder kan ook iedereen mee doen bij de recreatieve lessen!
Dus kom allemaal eens een kijkje nemen op één van de lessen van Bato!
 

Film en Foto's BATO-kamp!
 
Van het kampweekend zijn veel foto's en films gemaakt!
Onder Foto's Bato Kamp vind je al een paar leuke foto's!
 
Alle informatie om een DVD of Cd te bestellen vind je onder Kampeerweekend 2011
 
 

Informatie BATO-kamp!
 
Nog een paar nachtjes en dan is het al weer zo ver, het super gezellige Bato-kamp!
 
Alle informatie over mee te nemen spullen, auto-indeling e.d. vind je onder Kampeerweekend 2011
 

 

FIJNE ZOMERVAKANTIE!!!

Wij wensen iedereen een hele fijne en mooie vakantie toe.  

De lessen beginnen weer op maandag 5 september.


BATO BBQ op 16 juli as!
 
Alle informatie vind je onder BBQ 16 juli

BATO GYMFEEST zeer geslaagd! 
 
Zaterdag 2 juli as was het in de sporthal een zeer gezellige boel. Een kleine 200 leden hebben tijdens het GYMFEEST hun beste kunnen laten zien aan de belangstellenden op de tribune.
De peuters en kleuters lieten een mooi dansje zien met de parachute en ook op de toestellen konden ze zich uitleven. De ritmische gymnasten waren mooi aangekleed en lieten drie oefeningen zien waaronder een hele moeilijke met het lint. De meisjes en jongens van de gymmieturnlessen lieten hun beste kunnen zien op o.a. de trampoline en de tumblingbaan. Tussendoor werden er enkele demo's gegeven door de selectie-groepen Acro, Turnen en Ritmisch. Tot slot werd er afgesloten met de polonaise en kreeg iedereen een bon voor een gratis friet van de McDonalds. Al met al een zeer geslaagd GYMFEEST en zeker voor herhaling vatbaar! 
 
 
 
Foto's zijn te vinden onder:
 

Esther en Kyra clubkampioen 2011!
 
Vrijdag 1 juli werden de clubkampioenschappen Turnen en RG gehouden in de sporthal. Ruim 50 selectieleden deden hun best om zo hoog mogelijk te scoren. 
Bij de ritmische afdeling werd de aanmoedigingsbeker gewonnen door Ismay Polch. De strijd om de clubkampioen werd uiteindelijk gewonnen door Esther de Vries. Bij de turnafdeling werd de aanmoedigingsbeker gewonnen door Niké Smit. De beker voor de clubkampioenen werd overtuigend gewonnen door Kyra Benthem. Dit was de derde keer en dus mag ze de beker nu houden. 
 
De exacte uitslagen zijn te vinden onder:  Clubkampioenschappen 2011
 
Foto's zijn te vinden onder:
 

ACRO teams doen het super op het NK
!
In Oss werden zaterdag 18 juni de Nederlandse Kampioenschappen Acro gehouden. Met vijf teams was BATO aanwezig. Anniek, Daphne en Anniek lieten een hele mooie oefening zien en met een score van 25.800 waren ze super blij. Ze stonden op een derde plaats gelijk met nog twee andere teams.
Helaas kennen ze bij Acro geen gelijke standen. Er
wordt dan naar een deel van het cijfer gekeken. Het technisch deel was bij 
één van de andere teams net iets hoger en daardoor kwamen ze net naast het podium terecht. Heel jammer natuurlijk, maar toch behoren ze tot de beste teams van nederland!! Tess, Nicole en Melissa behaalde een prima score van 25.300 en werden daarmee indezelfde klasse 10e.
Bij de duo's overtroffen Guusje en Kyra zichzelf. Want met een top-score van 26.100 (hun hoogste seizoenscore) behaalden ze een (gedeelde) vierde plaats. Isa en Zoë lieten ook een hele mooie oefening zien en met 25.400 werden ze 7e. 
In de middag kwamen Isabel en Janiek in actie. Janiek had haar hamstrings overrekt en moest dus even op haar kiezen bijten. Dit deed ze prima, want tijdens de oefening was niets te merken van de blessure. Met 25.550 behaalden ze in een zeer sterk deelnemersveld een prima 11e plaats. 
 
Allen gefeliciteerd! Super gedaan!
Bovenstaande prestaties zijn super goed, want met onze één uur training per week redden we het toch mooi tussen al die teams die veel meer trainen dan wij! Want waar zouden wij staan als we ook zo'n zes uur zouden trainen!??! 
 

RG-teams winnen Goud, Zilver en Brons op NK
 

Op zaterdag 18 juni werden in Almere de Nederlandse Kampioenschappen  Ritmische Gymnastiek voor groepen op C en D-niveau gehouden. De ritmische turnsters van GV Bato hadden zich met 3 oefeningen geplaatst voor deze finale. Een een bus vol deelnemers en supporters reisde ’s ochtends op tijd af naar Almere

.

 

De Bato-meiden in een leefdtijscategorie 1C lieten een mooie hoepel-oefening zien. Annelien Sikkenga, Naomi Springer,Anna Winkel, Felien van Kooy, Eline Franzen en Nicol van ’t Hof wisten dat zij voor het hoogste plekje op het podium een perfecte oefening moesten draaien omdat de concurrentie groot was. Met wat kleine schoonheidsfoutjes wisten de dames toch een zeer verdiende bronzen plak binnen te halen. 

In de klasse 1C senioren streden de oudste Bato-meiden mee om een podium plek. Desiree Rijkens, Wendy Schaaf, Alissa Rijkens, Marlou Wester, Miriam Plugge en Esther De Vries zetten hun beste beentje voor en het harde trainen van de laatste periode bleek hun vruchten af te werpen.

Met een prachtige hoepeloefening bleken de punten genoeg te zijn om de titel te prolongeren en dus weer Nederlands kampioen te worden!

Bij het onderdeel touw werd ook nog een zeer mooie zilveren plak binnengehaald wat gezien de voorrondes al een mooie prestatie genoemd mag worden. Voor het derde achtereenvolgend jaar weer een groot succes voor de ritmische gymnasten van Gv Bato op het NK.
 
 

Kyra wint GOUD en ZILVER!
 
Zaterdag 11 juni werden de toestelfinales 1e en 2e divisie gehouden in de sporthal van Klazienaveen. Per toestel hadden zich de beste meisjes uit Groningen, Friesland en Drenthe geplaatst. Door de goede klassering tijdens de voorwedstrijden
mocht Kyra Benthem op alle toestellen uitkomen in de Jeugd niv 4 klasse.

Het eerste toestel was vloer. Met een mooie oefening wist ze de concurrentie voor te blijven en met een score van 11,466 het goud te pakken. Daarna was de sprong over de Pegasus aan de beurt. Met een overslag met een halve draai in en een halve draai uit wist ze 11,850 te scoren en dit was voldoende voor de tweede plaats. Op Brug en Balk ging het ietsjes minder, maar met een 4e plaats was dat ook een goede score. Goed gedaan meid, gefeliciteerd!

  

Bato-teams in de prijzen tijdens OGK!

Tijdens de eerste dag van het Open Groninger Acro Kampioenschap in Scheemda kwamen zeven teams in actie. Door blessure leed konden Isa en Zoe helaas niet mee doen.

Bij de trio's wisten Anniek, Daphne en Anniek het goud te behalen. Tess, Melissa en Nicole werden in dit niveau verdienstelijk tweede. Verder was er een vierde plaats voor Lynn, Marijke en Jose bij de junioren. 

Ook op zondag waren de teams van Bato present. Dit keer met acht teams. Helaas konden Max en Martijn hun nieuwe oefening niet laten zien, vanwege een ongelukje tijdens de laatste les waardoor Max nu met zijn arm in gips loopt! Ook Joyce en Bojoura konden helaas niet mee doen! Beterschap er mee!

De teams die wel mee deden, waren goed op dreef. Mariëlle en Noa schitterden in de C-lijn met twee super goede oefeningen. Ze wonnen ook overtuigend het goud. Astrid en Sofia wisten in deze klasse met vooral een zeer goede tempo-oefening het brons te pakken. Isabel en Janiek deden het in de D-lijn zeer goed. Met een super score van 26.500 werden ze eerste. 

Onder selectie Acro volgen de complete uitslagen binnenkort.

Foto´s van Hans Bakker zijn binnenkort te vinden onder:

OGK 11 juni 2011    

OGK 12 juni 2011 

Foto´s van Robin huisman zijn te vinden onder:

OGK 11 juni 2011 Robin Huisman

 

 

 

 

 

 

 
 
 

DAMESREISJE GROOT SUCCES!

De dag na onze fijne reis zit ik aan tafel met in de ene hand ee

n kop koffie en in de andere hand een pen om een verslag te schrijven van het reisje van de BATO-dames 40++++., en ook de dames van de Nordic Walking club gaven deze keer acte de présence.  Leuk om jullie te leren kennen en ik hoop,  dat jullie ook genoten hebben.

Met een goed humeur zijn we om 08.00 uur al kakelend vertrokken bij Deiman naar???????? De eerste 1,5 uur waren zo voorbij en tegen 09.30 uur gingen we koffie drinken op de boot over het water van de “Weerribben”; bij de koffie kregen we een Blokzijler Brok.

Daarna reden we door naar de volgende pleisterplaats, waar de lunch werd verzorgd, met daarbij de misleidende zakjes mosterd.

Tijdens de busreis vertelde Hester of Ester, ach wat doet het er toe als je maar een naam hebt, iets van de omgeving, Hoenderlo, Otterloo en in Barneveld hebben we daarna het Pluimvee Museum bezocht, echt de moeite waard! Iedereen was uitermate tevreden over de aan gedane plekken en uiteraard het uitstekende diner in Spier. Prima hoor. Waar is die dag gebleven!

Ik heb mij alweer opgegeven voor het volgend jaar, 8  mei 2012, jullie ook?

Hillie en Aly  proficiat voor de organisatie van deze reis/dag.

                                                                                                                  Trijnie Mansens

Foto's van de reis zijn te vinden op: Damesreisje 2011


Avond4daagse 2011
 
Van 20 t/m 24 juni wordt de avond4daagse weer gehouden en natuurlijk lopen we weer met een aantal groepn mee. Geef je snel op door het aanmeldingsformulier op les in te leveren! 
 
Aanmeldingsformulier vind je hier: Stencil avond4daagse 2011
 

NK Ritmisch in Scheemda
 
Zaterdag 28 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische gymnastiek C-lijn gehouden in Scheemda. Van Bato mochten maar liefst 3 individuele gymnastes en 4 duo's aantreden. De zaal was goed gevuld met publiek en de gymnastes werden flink aangemoedigd. De oefeningen waren van hoog niveau en de Bato-meiden presteerden prima.

Enkele foto's zijn te bewonderen onder Ritmische Gym en onder

Foto's NK RG C-lijn 28 mei 2011

De uitslagen volgen zo spoedig mogelijk.
 

VIJF ACRO TEAMS NAAR HET NK
 
Kyra en Guusje eerste op landelijke halve finale!
 
Zondag 22 mei werd de landelijke halve finale Acro D/E-lijn gehouden in Oss. Vijf teams van Bato kwamen daar in actie. Kyra en Guusje lieten een prima oefening z
ien en werden tot ieders verrassing eerste. Isa en Zoë deden het ook zeer overtuigend en werden prima derde in dit niveau.
Bij de trio's in de E-lijn was er een zeer mooie tweede plaats voor Anniek, Daphne en Anniek. Ook Trio Tess, Nicole en Melissa deed het uitstekend en werden zesde. Janiek en Isabel werden in een zeer sterk deelnemersveld zevende.
Allle vijf teams mogen Bato gaat vertegenwoordigen tijdens het NK op 18 juni as te Oss.
 
In de C-lijn deden Marielle en Noa hun Balans-oefening prima. Bij hun Tempo oefening ging het helaas wat minder stabiel. Hierdoor werden ze zesde en staan nu reserve voor het NK. Astrid en Sofia werden uitstekend 12e en Trio Leonie, Henriette en Suzanne draaiden vanwege een blessure niet optimaal en werden 23e.
 

Niké Smit pakt Provinciale Titel Turnen!
 

Zaterdag 21 mei werden in Uithuizen de Provinciale Kampioenschappen Turnen gehouden voor de allerjongste meiden.

 

Bij de instappers niveau 10 deden Nike en Lean namens Bato mee. Niké liet vooral een hele mooie balk en vloer zien en daardoor werd ze overtuigend eerste en dus provinciaal kampioen. Lean had ook een mooie vloer oefening en werd zesde.

 

 

 

 


Prima resultaten op Districtfinale C1 en C2

Zaterdag 14 mei werd in Woldendorp de districtfinale Noord Ritmische Gymnastiek georganiseerd. Voor Bato hadden zich ruim 20 gymnasten geplaatst. De resultaten waren uitstekend. Met 4 gouden medailles, 4 zilveren en 7 bronzen plakken ging de Bato-delegatie weer naar huis. Onder Selectie RG kun je een verslag vinden van de wedstrijd.

Het was al met al een mooie afsluiting van deze competitie voor de bato-meiden. 

Foto's zijn te vinden onder Ritmische Gym

 

Oproep !! : Nieuwe Bestuursleden gezocht!!

Na vele jaren dienst te hebben uitgemaakt van het bestuur van GV Bato hebben Wennie Edens en Heleen Smit aangegeven in de loop van dit jaar te willen stoppen met hun bestuursfunctie. Zij hebben zich jaren ingezet om Bato springlevend te houden, maar vinden dat de tijd daar is om het stokje over te dragen aan nieuwe enthousiaste mensen.

Als beide leden aftreden dan zijn er slechts drie bestuursleden over en dat is natuurlijk te weinig om een vereniging als Bato draaiende te kunnen houden.

Daarom doen we een dringende oproep aan alle mensen die de vereniging een warm hart toe dragen om ons bestuur te komen versterken. We zijn dringend op zoek naar een voorzitter, penningmeester en iemand voor de ledenadministratie.

Bent u hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met het bestuur voor meer informatie!

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Graag nodigen wij u uit voor de ALGEMENE LEDENVERGADERING van de GV BATO

Datum: Woensdag 17 mei 2011

Plaats: De Boschpoort, Bosplein

Tijd: 20.00 uur


Anniek Edzes Koerts wint zilver tijdens Provinciaal kampioenschappen Turnen

Zaterdag 23 april waren in de nieuwe sporthal in Delfzijl de provinciale kampioenschappen voor de 4e en 5e divisie. Zeven Bato-turnsters kwamen daarbij in actie. Er werden mooie oefeningen geturnd. De uitslagen zijn te vinden onder Turnselectie

Zaterdag 16 april werden de provinciaal kampioenschappen turnen 3e en 4e divisie gehouden in Leek. De Bato-turnsters deden goed hun best. Anniek Edzes Koerts had dit keer een super wedstrijd en scoorde het hoogste cijfer voor haar balk-oefening (11.333). De andere toestellen gingen ook geweldig en dit resulteerde in een zeer verrassende tweede plaats op het podium. De uitslag van de andere turnsters volgt zo spoedig mogelijk onder Turnselectie!


RG Groepen naar NK

Afgelopen zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor RG-groepen. De Bato turnsters kwamen met vier oefeningen in actie. Er werd door de 1c-senioren groep een mooie 2e en 3e plaats behaald. De andere meiden werden twee keer vierde. De Bato-turnsters hebben zich met 3 oefeningen weten te plaatsten voor het NK in Almere!

Onder RG-selectie staan een kort verslag.

Film RG             uitslag RG 16 april 2011  
 

 
3x Brons tijdens plaatsingswedstrijd Turnen!
In de zeer mooie nieuwe sporthal van uithuizen werden de plaatsingswedstrijden Turnen gehouden voor de 4e divisie. In totaal deden er 10 turnsters van Bato mee. Zoë kon helaas niet meedoen aangezien zij haar pink de laatste training voor deze wedstrijd op een rare manier had gebroken. Langs deze weg wensen we je van harte beterschap en een snel herstel toe!                                                                                               
Tijdens de wedstrijd lieten de Bato-meiden zich van hun beste kant zien. De scores waren uitstekend en er werd maar liefst drie keer brons behaald. Sofia Hussaini deed dit bij de pupil 1, Colet Smit in pupil 2-klasse en Chiara van Zanten bij de jeugd meisjes. In totaal mogen nu 7 turnsters gaan deelnemen aan de provinciale kampioenschappen over twee weken.

Onder Turnselectie  staan de uitslagen van de bato-turnsters!

  

Niké Smit pakt brons op voorwedstrijd Turnen!
 

Zaterdag 2 april werden in Hoogkerk de plaatsingswedstrijden Turnen voor de allerjongste meiden gehouden. Zes turnsters van Bato deden hier aan mee. Bij de instappers niveau 10 deden Nike, Lean, Daphne en Marlijn het zeer goed. Van de zenuwen, die vooraanvang duidelijk aanwezig waren, was tijdens de wedstrijd bijna niets meer te merken. Nike behaalde een mooie derde plaats. Lean, Daphne en Marlijn werden resp. 4e, 6e en 9e. Bij de mini-instap meisjes deden Anouk en Guusje het zeer goed. Alleen op de evenwichtsbalk lieten beide meiden nog te veel puntjes liggen. Ze werden 6e en 9e.

Lean en Nike mogen nu gaan deelnemen aan de provinciale kampioenschappen op 21 mei as!

In het Fotoboek Turnen  staan een paar leuke foto's van deze wedstrijd!

Onder Turnselectie  staan de uitslagen van de bato-turnsters!


Groot aantal RG turnsters naar NK! 
 
Tijdens de in eigen huis georganiseerde plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek wisten de Bato-turnsters heel goed te presteren. Er werden maar liefst 4 gouden medailles behaald, 1 zilveren en 3 bronzen. Ook plaatsten zich maar liefst 13 turnsters voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 28 mei in Scheemda worden gehouden.

Onder RG-selectie  zijn de volledige uitslagen te vinden!

 

Goede prestaties tijdens Districtfinale ACRO D/E-lijn
 

Zaterdag 26 maart werd de districtfinale ACRO voor de D/E-lijn gehouden in Surhuisterveen. De 11 teams van Bato presteerden allen zeer goed. Met mooie oefeningen werden prima scores behaald.  

Guusje en Kyra wisten zelfs een hele mooie tweede plaats te behalen bij de E-junioren. De heren Max en Martijn zetten de hele zaal weer op z'n kop en werden eerste. Helaas behaalden ze net te weinig punten voor doorstroming. De doorstroming is nog niet officieel bekend, maar waarschijnlijk zullen 6 teams van Bato doorstromen naar de landelijke halve finale! Onder kopje Acro selectie staan de uitslagen van de bato-teams!

Foto's Hans Bakker

 


Mariëlle en Noa overtuigend Districtkampioen!

 
Tijdens de Districtkampioenschappen Acro voor de C-lijn scoorden de Bato teams goed. Marielle en Noa lieten twee mooie oefeningen zien. Met een totaalscore van 51.97 werden ze ruimschoots districtkampioen.

Van harte gefeliciteerd meiden met deze titel! 

Astrid en Sofia scoorden eveneens hoge cijfers, met zelfs een 26.00 voor hun balans werden ze met een minimaal verschil met het podium 6e. Het trio bestaande uit Henriette, Leonie en Suzanne had iets meer problemen met de ietwat kleine zaal in Sneek. Hun oefeningen waren niet optimaal, maar gelukkig waren de cijfers nog wel redelijk hoog. Met 49.47 punten werden ze 10e in een groot deelnemersveld.

Alle drie de teams zijn zo goed als zeker door naar de landelijke halve finale!

Foto's 19 maart 2011       meer foto's           Uitslag 19-03-2011


RG groep 1c wint eerste plaatsingswedstrijd!
 

Zaterdag 19 maart jl werden in Leeuwarden de eerste plaatsingswedstrijden Ritmische Gymnastiek voor groepen gehouden.  Namens Bato deden er 2 groepen mee, elk met 2 oefeningen. De dames 1c senioren mochten ’s ochtends de spits afbijten met hun touwoefeningen. De 6-mans-formatie draaide deze oefening voor het eerst in deze landelijke competitie en helaas waren er nogal wat schoonheidsfoutjes in de uitvoering. Gelukkig werd er met de hoepeloefening weer bewezen dat de dames  heel wat in hun mars hebben. Uiteindelijk viel het oordeel van de jury toch wat tegen. Met respectievelijk een 6e en 4e plaats is een plek in de finale nog niet zeker gesteld. ’s Middags mochten de meisjes 1c hun kunnen tonen. Ook hier werd de touwoefening een struikelblok en behaalden ze een 6e plaats. Met de hoepels werd uiteindelijk veel beter gepresteerd. Met mooie cijfers werden de ritmische gymnasten op dit onderdeel beloond met een 1e plaats. Gefeliciteerd meiden en op naar de volgende wedstrijd!

uitslagen RG 19 maart 2011  


 
Uitstekende prestaties tijdens Provinciale Kampioenschappen Acro D/E-lijn
 
Zaterdag 12 maart werden de provinciale kampioenschappen ACRO voor de D en E-lijn gehouden. De teams van Bato lieten mooie strakken en stabiele oefeningen zien. 

Er werd 4x goud, 3x zilver en 1x brons gehaald. Maar liefst 11 teams plaatsten zich voor de districtfinale op 26 maart as.

Onder Acro-selectie staat een volledige lijst met uitslagen!

Foto's van Hans Bakker zijn te vinden onder: Foto's 12 maart 2011
     

Regiosportplaza       In het Oldambt


Goud, Zilver en Brons voor Acro C-lijn Teams
 

Tijdens de provinciaal kampioenschap ACRO voor de C-lijn van 5 maart jl. deden de drie teams van Bato het zeer goed. Bij de duo’s turnden Mariëlle Honings en Noa Bouwers een goede wedstrijd. Voor hun balans-oefening scoorden ze 25.43. De tempo-oefening verliep optimaal. Ze scoorden hiervoor 26.47 en dit bleek de hoogste dagscore te zijn! In totaal werd 51.90 punten behaald en werden ze overtuigend eerste! Clubgenootjes Astrid Muurman en Sofia Hussaini deden het ook uitstekend. Het beginnende duo liet twee stabiele oefeningen zien en werden verdiend tweede.

Bij de Trio’s streden Henriette Zijlstra, Suzanne Davids en Leonie Venema mee om een podium plaats. Het trio liet twee mooie oefeningen zien en pakten daarmee een bronzen medaille!

Foto's 5 maart 2011

      

In het Oldambt


Kyra turnt in Opmeer!
 
Zondag 6 maart moest Kyra pas om vijf uur de kwartfinale 1e divisie Turnen in het Noord-Hollandse Opmeer. Op vloer en sprong scoorde ze zeer goed. Op sprong scoorde ze, ondanks een knieblessure, haar hoogste seizoenscore van 11.900. Op brug en balk ging het dit keer niet zo goed en liet ze enkele puntjes liggen. Gelukkig mag ze wel deelnemen aan de landelijke halve finale 1e divisie!

Anniek wint zilveren medaille!

Zaterdag 19 februari werd de eerste turnwedstrijd voor de 3e en 4e divisie gehouden.

Er kwamen 7 Bato-turnsters in actie. Anniek Bakker was bij de junioren 6 meisjes goed op dreef. Met een hoogste score op brug en een hoogste score op balk behaalde zij uiteindelijk een verdienstelijke 2e plaats in een deelnemersveld met 17 turnsters.

Noa Bouwers miste net het podium bij de pupillen en werd 4e.

Onder Turnselectie   staat een uitgebreid verslag met enkele mooi foto's van o.a. Hans Bakker!

  


Kyra pakt brons tijdens 2e Turncompetitie
 
Op 12 februari turnde Kyra Benthem in Leek haar tweede competitiewedstrijd in de 1e divisie bij de jeugd meisjes. De wedstrijd werd begonnen met een goede vloer (10.633) en sprong (10.900). Op de brug turnde Kyra haar complete oefening aan één stuk door, waardoor ze een hoog cijfer scoorde. Met 9.350 scoorde ze het hoogste van haar groep. Ook op balk turnde ze redelijk stabiel en scoorde ze 9.100. In de totaal score bleek dit alles voldoende voor een 3e plaats en liet ze enkele sterke concurrenten achter zich! Ook plaatste ze zich voor alle toestelfinales!

Kyra, gefeliciteerd en op naar de landelijke wedstrijden en toestelfinales! 

      

Regiosportplaza               In het oldambt     Het Streekblad


Mariëlle en Noa winnen zilver!
 

Tijdens de eerste Acro wedstrijd in de C-lijn op 5 februari in Vries, wisten de teams namens Bato goed te presteren. Mariëlle en Noa lieten twee hele mooie oefeningen zien en scoorde daarvoor zeer hoge punten. Uiteindelijke bleek dit in een deelnemersveld van 18 duo's voldoende voor een mooie tweede plaats. Astrid en haar nieuwe partner Sofia presteerden ook zeer goed. Alle elementen lukten goed en uiteindelijk behaalden ze een zeer verrassende 4e plaats.

Bij trio's deden Leonie, Henriëtte en Suzanne het heel goed. Met twee stabiele oefeningen werden ze 7e in een groot deelnemersveld.

Alle drie de teams zijn hiermee verzekerd voor deelname aan de districtfinale in maart!

Foto's 5 feb 2011  

Regiosportplaza  


Ritmische Wedstrijd!
 
Zaterdag 29 januari werd in Franeker de eerste Ritmische wedstrijd van het seizoen gehouden. Dit waren de provinciale kampioenschappen. De gymnastes van Bato deden het zeer goed en er werden maar liefst 7 provinciale titels behaald. Ook was de hoogste dagscore voor een team van Bato. Eline en Esther wonnen daarvoor een mooie beker!  De complete uitslagen staan onder RG-selectie

enkele foto's staan in het Fotoboek RG


Drie keer Goud tijdens eerste ACRO-wedstrijd!
 
Zaterdag 22 januari werden de eerste Acro-wedstrijden van het seizoen gehouden in Grijpskerk. Ruim 150 deelnemers uit de provincie Groningen streden op D/E-niveau om een plaats op het podium. Er deden maar liefst 15 teams van BATO mee en ze behaalden prima resultaten!

Er werd 3x goud, 2x zilver en 2x brons behaald!

De resultaten zijn te vinden onder Acro-selectie

Foto's zij te vinden onder : Foto's Acro 22-01-2011   

Foto's Acro 22-01-2011 Deel 2

   


Kyra provinciaal kampioen Turnen

.

Op 15 januari 2011 werden de Provinciale Kampioenschappen turnen 1e en 2e divisie gehouden in Heerenveen.

Kyra turnde deze wedstrijd bij de jeugd-meisjes niveau 4 mee. Met vooral een goede sprong (11.750) en vloer (10.166) behaalde de 12 jarige Kyra een eerste plaats en dus de provinciale titel.

Nu mag ze gaan deelnemen aan de Landelijke Kwartfinale Turnen 1e divisie op 6 maart as.

 
 

Woensdag 12 januari 2011: Geen gymnastiek in de Beukenlaan!  

Wegens ziekte van juf Kirstin is er vandaag geen gymles in de beukenlaan!


Oefenwedstrijd Acro

.

Op 8 januari jl. hadden de Acro-teams een oefenwedstrijd in de spelhal. Alle teams en jury-leden konden op deze manier alvast proefdraaien voor het komend seizoen. Verrassend was het toen alle acro-gymnasten op kwamen lopen in mooie nieuwe T-shirts. De acro-selectie was namelijk zo groot geworden dan de trainingspakken niet meer goed verdeeld konden worden over de leden. De shirts zijn geschonken door EVD Personal Finance. 

Op de foto de (bijna) complete acro-groep van het komend seizoen! 

Foto's oefenwedstrijd Acro 8 jan 2011  


Het bestuur en de leiding wenst iedereen

 

PRETTIGE FEESTDAGEN

 

          EN EEN

 

GEZOND EN SPORTIEF 2011

 


Nieuwsbrief nummer 1

De allereerste digitale nieuwsbrief is uit! Op onderstaande link kunt u het openen en lezen!

Nieuwsbrief 1 - December 2010  


1e Turncompetitie te Assen

.

Op 11 december turnde Kyra Benthem haar eerste wedstrijd van het seizoen. Dit jaar komt ze een niveau hoger uit dan vorig seizoen en dus is de oefenstof ietwat pittiger. 

Bij de jeugd meisjes in de 1e divisie turnde ze een prima vrije oefening en ook haar sprong over de pegasus was goed. Op brug en balk liet ze dit keer nog wat puntjes liggen. Uiteindelijk werd ze 5e van de drie noordelijke provincies.


Uitslag Grote club Actie 2010 

.

Intussen heeft de trekking van de Grote Club Actie 2010 plaatsgevonden. Een ieder bedankt voor het kopen van de loten.

Hopenlijk zit er voor u ook een prijs bij. Via onderstaande link kun je controleren of u een prijs heeft gewonnen.

Uitslag Grote Club Actie 2010  


Pieten op bezoek bij de allerjongste leden

Woensdag 24 november brachten drie pieten een bezoekje aan onze allerjongste leden. De Pieten deden gezellig mee met pietegym en natuurlijk werden er pepernoten uitgedeeld.

Aan het einde van de les kregen de kinderen allen een welverdiende Pieten-diploma mee!

 

Geen les!

Donderdag 11 november is er geen Gymmieturnen ivm St. Maarten!


KIJKLESSEN - Open week 2010                      

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober heeft Bato een Open Week. Dit betekent dat ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes en alle andere belangstellenden kunnen komen kijken tijdens een lesuur. Zo kan iedereen zien wat de leden zoal doen tijdens een lesuur peuter/kleutergym, gymmieturnen, dans & ritmische gymnastiek, damesgymfit, sport en spel, turnen of acro.

Bij de recreatieve lessen kan iedereen ook nog eens vrijblijvend een keertje mee doen. Dus vriendjes/ vriendinnetjes zijn van harte welkom. Ook is het mogelijk om eens een kijkje te nemen bij een andere tak binnen Bato. Dus zit je op gymmieturnen, dan kun je ook een keer mee doen bij ritmisch recreatief of streetdance en anders om natuurlijk!

Kijk voor de juiste lestijden onder: Lesrooster

Wij hopen dat er veel belangstellenden zullen komen kijken naar de actieve Bato-leden! Tot dan!


Kampeerweekend 2010

Het kampeerweekend is weer achter de rug! Het was weer super tof en heel gezellig. Er werden vele nieuwe spelletjes gedaan waaronder Levend Bingo, Voetbalspeurtocht en een Havenspel met echte piraat. Er werd veel lol gemaakt en maar weinig geslapen!

Er zijn enkele foto's in het fotoboek Kamp te vinden. In totaal zijn er wel 900 foto's gemaakt en deze kunnen door de kampgangers worden besteld. Ook wordt er een film op DVD gezet met alle activiteiten van het weekend. Alle gegevens staan onder Kampeerweekend   


Seizoen 2010-2011 van start! 

Het nieuwe seizoen gaat weer van start en iedereen is natuurlijk welkom op één van onze lessen!! Kijk snel in het Lesrooster  wanneer je les hebt!  

 

 

Subpagina''s (2): Nieuws 2012 Nieuws Archief
Comments