Appar

Om du blir biten av geocaching i skog och mark kommer du förmodligen att vilja skaffa dig en riktig frilufts-gps med tiden. Det är inte alltid mobiltäckningen räcker ut i den snårigaste vildmarken, och dessutom är det praktiskt att ha ett navigationshjälpmedel där man kan byta batterier om turen blir lång.

För geocaching i stadsmiljö är däremot en mobiltelefon eller en iPad precis lika bra, om inte bättre. En stor fördel är att de flesta appar använder GoogleMaps stadskartor, och de är vanligtvis mer detaljerade än de kartor som levereras med en frilufts-gps. 

Det finns flera olika appar för geocaching. Här presenterar vi ett par vi provat själva.

Om du vill ha en gratisapp för iPhone/iPad föreslår vi nybörjarappen Geocaching Intro. Den är mycket enkel att komma igång med, men innehåller inte riktigt alla funktioner. 

En gratisapp för Android är c:geo. Den är egentligen inte någon nybörjarapp, utan har tillräckligt många avancerade funktioner för att du ska kunna geocacha "på riktigt".

Den officiella geocachingappen från Groundspeak är inte gratis, utan kostar ca 10$. Den innehåller i gengäld allt du behöver för geocaching. Appen finns för så väl iPhone/iPad som för Android och Windows Phone 7.