Hem

Välkommen till mitt galleri!


Kort om min bakgrund

Namn: Anders Allard

Född: 1975

Utställningar: medlem i Växjökonstrunda, fick publikens pris 2017 och konsthallens jurypris 2016 och 2019. Utvald i jurybedömda salonger: Sydosten 2018 & 2022, Edsviks 2009, Överbygård 2008 & 2009. Läs mer nedan.

Inriktning: måleri i akryl och krita, ibland lera. Motiven är ofta betraktelser över vardagen, men ibland också rena fantasier.

I övrigt: lever med fru och två barn i Växjö. Jag har en Politices magister i statsvetenskap och arbetar som tjänsteman inom välfärdsområdet.

Kontakt: telefon 076-725 97 62, e-post allardanders@gmail.com

Prislista: skickas gärna vid förfrågan


Konsthallens jurypris 2019 för målningen Amman

"I år går juryns pris till ett verk som är monumentalt trots sin litenhet. Där vi ser ett kraftfullt förhållande mellan psykologi, lekfullhet och makt, mellan uråldriga och samtida genusföreställningar, mellan humor och visuell precision. Vi älskade den nyanserade djärvheten, färgerna och den tronande Amman."


Konsthallens jurypris 2016 för målningen Strandkungen

”Anders Allard får juryns pris för konstrundan 2016 för en med enkla och effektiva medel välfångad bild. En närvarande iakttagare som använt färg och form med erfarenhet och humor.”


Ur recension Tomas Lissing SMP 3/5-2014

”Allards bilder sprudlar av berättelser. Stilen är helt hans egen och det finns i motiven en skön balans mellan det vackert sköra och det klumpigt groteska. Både komposition och innehåll skapar kontraster, asymmetrier och dissonanser som gör en nyfiken. Allard är skicklig på att balansera mellan känslor av vemod och komik, måleriet känns därför riktigt levande, lekfullt och inspirerande.”