De nieuwe single is uit!

Oktober 2020

Via alle streamingsdiensten kun je 'When the lightning strikes' beluisteren. En natuurlijk kun je hem ook downloaden via iTunes.

Hier het verhaal van 'When the ligthning strikes':

Toen ik 14 was kampeerde ik met mijn familie in de buurt van Limoge, Frankrijk. Het kan daar ontzettend onweren! Zo ook in de laatste nacht van onze vakantie. We sliepen met z'n tweeën in een klein tentje op een heuveltje. De vouwwagen van mijn ouders stond in de buurt, net onderaan het heuveltje. Het ging die nacht enorm tekeer! Plotseling voelde ik een soort statische elektriciteit, je weet wel, waar je haren van rechtop gaan staan. Ik zei nog; "We moeten nú weg!" en op dat moment zei mijn slaapmaatje, die uit het raam keek: "Ik zie allemaal vuur!". De bliksem was ingeslagen in de elektriciteitsmast die een meter achter onze tent stond.

Mijn vader deed op dat moment net de rits van de vouwwagen open en zag het gebeuren. Hij rende naar onze tent en sleurde ons naar buiten. Godzijdank was niemand gewond geraakt, of erger...

Vanaf dat moment ben ik nog wel een tijdje bang geweest voor onweer. Nog steeds vind ik het niet prettig als ik buiten ben tijdens onweer. Of in een tent lig ;) Dit nummer heb ik ook geschreven tijdens een nachtelijke onweersbui, liggend in een tent. (Je denkt toch niet dat ik dan kan slapen hè?)

Wil je weten hoe het klinkt? Luister dan hier via Spotify.

Liefs,

Fatima💜

Foto: Piet Haring

Mijn debuut EP Catchweed is ook verkrijgbaar via iTunes, Apple Music en andere platforms én te beluisteren via Spotify!

Op haar achtste is Fatima Haring begonnen met het maken van muziek en hier meteen verslaafd aan geraakt. Sindsdien heeft de muziek een plek in haar hart veroverd en is een steeds grotere rol in haar leven gaan spelen.

Op haar tiende begon de Noord-Hollandse met het spelen van dwarsfluit en op haar vijftiende ging zij basgitaar spelen in de schoolband in Heerhugowaard. Omdat ze naast het bespelen van verschillende instrumenten ook graag wilde zingen, is zij op haar achttiende begonnen met zangles.

Zeven jaar later zag zij een advertentie in de krant van popkoor de Koog (inmiddels Vocal Playground), dat op zoek was naar solisten. Fatima zag haar kans en meldde zich aan. Met dit koor heeft ze veel podiumervaring opgedaan en opgetreden in onder andere Paradiso, de Melkweg en het Zaantheater.

Toen ze op een dag werd gevraagd voor een rock cover band, besloot ze te stoppen met het koor om het podium te betreden als leadzangeres.

Uiteindelijk bleek zingen alleen niet voldoende te zijn voor Fatima en is zij met behulp van RAW workshops in 2009 begonnen met het schrijven van haar eigen muziek, waar ze sinds 2013 mee optreedt. Tijdens de optredens begeleidt ze zichzelf op gitaar en wordt ze regelmatig bijgestaan door Sjoerd Alkema op bas en/of Arnolda van Vliet op percussie/toetsen/backing vocals. Hierbij speelt ze zowel haar eigen nummers als die van andere artiesten, met een grote diversiteit in haar repertoire (van Dolly Parton tot Dua Lipa).

Fatima's eigen muziek is een mengeling van pop, folk en een vleugje rock, met Heather Nova als haar grootste muzikale invloed.

Omdat Fatima graag een klankbord heeft voor haar eigen songs en haar gitaarspel wil blijven verbeteren, wordt zij gecoacht door Raoul Bakker (Raoul Michel, Van Huys Uit, Damien Grey).

Naast het spelen van haar eigen muziek doet Fatima ook de backing-vocals bij Purple Project, dé Noord-Hollandse Prince-tributeband én is zij recent een project gestart met Tjalling Alkema, de gitarist van Purple Project. Hierover later meer 😉

💜