Mijn debuut EP is er!

Verkrijgbaar bij PopEye Alkmaar of door mij een e-mail te sturen: fatimaharing@hotmail.com

Foto: Piet Haring

Mijn debuut EP Catchweed is nu ook verkrijgbaar via iTunes, Apple Music en andere platforms én te beluisteren via Spotify!

Op haar achtste is Fatima Haring begonnen met het maken van muziek en hier meteen verslaafd aan geraakt. Sindsdien heeft de muziek een plek in haar hart veroverd en is een steeds grotere rol in haar leven gaan spelen.

Op haar tiende begon de Noord-Hollandse met het spelen van dwarsfluit en op haar vijftiende ging zij basgitaar spelen in de schoolband in Heerhugowaard. Omdat ze naast het bespelen van verschillende instrumenten ook graag wilde zingen, is zij op haar achttiende begonnen met zangles.

Zeven jaar later zag zij een advertentie in de krant van popkoor de Koog (inmiddels Vocal Playground), dat op zoek was naar solisten. Fatima zag haar kans en meldde zich aan. Met dit koor heeft ze veel podiumervaring opgedaan en opgetreden in onder andere Paradiso, de Melkweg en het Zaantheater.

Toen ze op een dag werd gevraagd voor een rock cover band, besloot ze te stoppen met het koor om het podium te betreden als leadzangeres.

Uiteindelijk bleek zingen alleen niet voldoende te zijn voor Fatima en is zij met behulp van RAW workshops in 2009 begonnen met het schrijven van haar eigen muziek, waar ze sinds 2013 mee optreedt. Tijdens de optredens begeleidt ze zichzelf op gitaar en wordt ze regelmatig bijgestaan door Sjoerd Alkema op bas en/of Arnolda van Vliet op percussie/toetsen/backing vocals. Hierbij speelt ze zowel haar eigen nummers als die van andere artiesten, met een grote diversiteit in haar repertoire (van Dua Lipa tot Skunk Anansie). Fatima's eigen muziek is een mengeling van pop, folk en een vleugje rock, met Heather Nova als haar grootste muzikale invloed.

Omdat Fatima graag een klankbord heeft voor haar eigen songs en haar gitaarspel wil blijven verbeteren, wordt zij gecoacht door Raoul Bakker (Raoul Michel, Van Huys Uit, Damien Grey).

In het voorjaar van 2014 heeft Fatima een song geschreven speciaal voor Internationale Vrouwendag 2014 getiteld Girlpower. In dit nummer komt Fatima op voor het recht op onderwijs voor meisjes en vrouwen over de hele wereld. Girlpower is te beluisteren op de website van Amnesty International Schagen.

Eind 2017 was Fatima live in de Ochtendshow bij Lieke op 3FM om een protestsong te laten horen (zie Music)

Naast het spelen van haar eigen muziek doet Fatima ook de backing-vocals bij Purple Project, dé Noord-Hollandse Prince-tributeband.