Qui sóc

Sóc nascut a Manresa a principis de la dècada dels 60.

Fill de l'Antoni i la Montserrat vaig ser el tercer dels seus fills. Abans havien arribat la Mercè i l'Antònia.

La major part dels estudis els vaig fer al col·legi Badia-Solé. Allà hi vaig ser dels 3 als 18 anys. A 2n de BUP vam tenir una esperiència didàctica amb el profe d'anglès que em va marcar profundament. En aquell moment vaig decidir que volia exercir de mestre.

Així que vaig estudiar magisteri a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), el primer any en la seva extensió de Manresa i els altres dos a l'antic edifici de Sant Cugat del Vallès. Per tant el campus de Bellaterra el vaig trepitjar ben poc.

En aquesta època també vaig estar vinculat a un projecte radiofònic la mar d'interessant, Ràdio Llamborda.

L'atzar, porser, es va creuar en el meu camí. I just acabar els estudis vaig entrar a treballar a l'Escolania de Montserrat. Inicialment va ser per fer la substitució, per malaltia, d'un monjo extraordinari. El pare Lluc Martí. Afortunadament es va recuperar i vaig poder compartir amb ell uns anys meravellosos durant els quals vaig aprendre un munt de coses.

Durant un llarg temps també vaig tenir el privilegi de poder col·laborar a la Biblioteca del Monestir.

Durant tots aquests anys he pogut fer moltes tasques al servei de l'Escolania. En l'apartat de l'Escolania ho aniré especificant.

La segona meitat edels anys 90 vaig anar descobrint les immenses possibilitats pedagògiques de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació). Després d'una primera etapa autodidacta va arribar el treball en xarxa. Al principi amb el grup de mestres bagencs de Lacenet per passar poc temps després a Xarsec.

En la FECC (Fundació de l'Escola Cristiana de Catalunya) bàsicament hi vaig coordinar  el Cicle Superior del projecte telemàtic  "Montserrat, un munt d'aventures". Va ser una feina colze a colze amb el Josep Puigdomènech a qui li dec molt. També  vaig col·laborar en el Departament TIC impartint diversos cursos adreçats a professorat.

També sóc membre d'iEARN-Pangea, entitat per a la qual també he impartit formació. I encara n'he fet també pel Departament d'Educació o per a la UGT.

Quan jo tenia uns 12 anys vaig descobrir a casa d'una tieta meva tot el material d'un meu besavi: Oleguer Miró i Borràs. Em va apassionar. A BUP i a la Universitat vaig fer un parell de treballs sobre ell. Cada cop m'interessava més. I descobria que encara no s'havia fet justícia als seus mèrits. Per això quan el Dr. Guerrero em va proposar de participar en un capítol de la seva biografia "oficial" no vaig dubtar en fer-ho.

Finalment el dia 22 d'octubre de 1999 el seu retrat va ser incorporat, segons acord de la Corporació Municipal, a la Galeria de Manresans Il·lustres . És ben clar que en aquest espai web hi ha de tenir un racó dedicat!!!!

D'altres afeccions meves també tenen el seu lloc en aquest espai web.