Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri

Tutustu Fisuun.fi -sivustoon,
klikkaa linkkiä!
Sivuilta löydät tietoa mm.
eri kalalajeista ja niiden kalastuksesta, askarteluohjeita, videoita, pelejä ja paljon muuta.
Aika ottaa onginnan
opit haltuun!

Ja siinä onnistut katsomalla SVK:n Youtube-kanavalta Onkioppia-videosarjan, mistä löytyy vinkit niin aloittelevalle onkijalle kuin kokeneem-mallekin kohon kyttääjälle. Kalastusoppia-sarjojemme osia on mukava katsoa myös vaikka kalastusseuran porukalla yhdessä. Vinkki kerho- ja kokousiltoihin! 

Onkioppia-videot

Onkioppia-videot

Kalastonhoitomaksu 2024

Kalastonhoitomaksu on kalastuksen perusmaksu, joka tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia. Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20150379). Lisätietoja saa sähköpostitse eraluvat@metsa.fi ja puhelimitse 020 69 2424.

 

Maksa kalastonhoitomaksu -linkki

www.kalastonhoitomaksu.fi tai www.eraluvat.fi/kalastonhoitomaksuSVK:n kevätkokous Tampereella 26.4.

Suomen Vapaa-ajankalastajien kevätkokous pidetään Tampereella 26.4. klo 17 alkaen. 

Kaikki SVK:n jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta etäyhteyden avulla. 

Kevätkokousta seuraavina päivinä pidetään järjestön valtakunnalliset Piiritreffit, joissa vapaa-ajankalastaja-piirien valitsemat henkilöt pääsevät kuulemaan ajankohtaisista järjestömme asioista sekä vaihtamaan kokemuksia piiritoiminnasta.

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää -linkistä voit ilmoittautua seuraamaan kevätkokousta.


Tapani Hyvönen on kerännyt kilpailutuloksia menneistä vuosilta, ne löytyvät kohdasta Kilpailutulokset ja sielä kansiosta: Kisatuloksia menneiltä vuosilta.


Olemme Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsen. 

Vapaa-ajan kalastaja -lehti lähetetään kaikille kalaseurojen jäsenille.