Inici‎ > ‎PROJECTES‎ > ‎

PROJECTE AMBIENTS D'APRENENTATGEEl curs passat, vam posar  en marxa a l’escola un nou projecte pedagògic anomenat: “Ambients d’aprenentatge”. Es tracta d’un projecte de caire vivencial on els alumnes són els veritables protagonistes del seu aprenentatge  a partir de les pròpies necessitats i inquietuds.

Els alumnes que van començar  aquest projecte van ser P5, primer i segon de primària.

Després de tot un curs de rodatge, valorem l'experiència molt positivament i és per això que hem decidit continuar amb aquesta nova filosofia de treball i ampliar-la als alumnes de P-3 i P-4.

Però, què són els ambients d’aprenentatge?

Els ambients d’aprenentatge són espais educatius relaxats , lúdics i no directius on infants de diferents edats aprenen fent servir com a motor l’ interès propi. Es tracta d’espais plens de materials curosament triats pels mestres i que els nens i nenes poden fer servir quan i com vulguin depenent dels seus interessos , capacitats o necessitats.

El paper dels docents en els ambients és, a part de triar els materials i observar la seva idoneïtat , el d’acompanyar i estar presents en el procés d’aprenentatge, sent una referència per a l’ infant o un suport quan aquest en tingui necessitat.

 

Quins són els objectius que volem aconseguir amb aquesta metodologia a part de que millorin els seus aprenentatges en totes les àrees?

Volem que els nens i les nenes siguin els veritables protagonistes del seu procés d’aprenentatge i que guanyin en autonomia i autoconfiança. A més, volem que siguin capaços de relacionar-se positivament amb companys de diferents edats , amb l’entorn, amb diferents mestres.


Com ens organitzem?

Els alumnes de P-5, 1r i 2n portem a terme aquest projecte dues tardes a la setmana i ens organitzem en nou ambients:

lingüístic, matemàtic, experimental, disseny, dramatització, plàstic (on la llengua vehicular és l’anglès), psicomotriu , musical i d'artesania.


Els alumnes d'Educació infantil s'organitzen una mica diferent. Fan ambients dos dies a la setmana després del pati.

El dilluns hi participen P3 i P4 ( P3 començarà a partir del gener, quan estiguin ben adaptats a l'escola) i s'organitzen en cinc ambients: joc simbòlic, construccions, arts and crafts ( on la llengua vehicular és l'anglès), joc heurístic i l'ambient dels cinc sentits. El dijous, s'afegeixen els alumnes de P-5 i dos ambients més : dramatització i artesania.

Els infants trien setmanalment a quins ambients volen assistir , però, és obligatori que passin per tots els espais abans de repetir.

Tant les mestres implicades com els nostres alumnes seguim molt il.lusionats amb aquest nou projecte i amb aquesta manera més lúdica i relaxada d’aprendre . Així que , perquè pugueu anar seguir el que anem fent, hem creat un bloc específic d'ambients. Si voleu anar-hi, només cal que cliqueu sobre la imatge.
SI VOLEU VEURE ELS OBJECTIUS, MATERIALS I FOTOGRAFIES DE CADA AMBIENT, SEGUIU EL SEGÜENT ENLLAÇ:

WEB ambients

Comments