QUÈ FEM?

QUÈ FEM?


COM?

ACTIVITATS D' INFANTIL

HÀBITS

S’impulsa l’autonomia personal els hàbits socials, de convivència i de treball.

RUTINES

Es treballen accions que es repeteixen diàriament, perquè donin seguretat a l’infant i l’ajudin a situar-se en l’espai i el temps. 

RACONS

A través dels racons es potencia la necessitat i ganes d’aprendre dels infants, d’adquirir coneixements nous, fomentar la seva autonomia,... Fem racons de treball de llengua i matemàtiques i de joc simbòlic i construccions.

TALLERS EXPERIMENTACIÓ

A partir de gener es realitzen una vegada al mes dins l’àrea de descoberta de l’entorn (medi). 

EI3: Fred i calor / Safates de diferents textures / Experimentem amb els colors/ Desfem caramels / Aigua de colors.

EI4: Làmpada de lava / Bombolles de sabó / Cucs cap amunt / L'’aigua que camina / Explosió. 

EI5: Tensió superficial de la llet / Inflem globus / L'arc de sant Martí líquid/ Fem un volcà / Sura o no sura,

P-3

P-3

P-4

AMBIENTS

Es faciliten espais pels infants emmarcats en un lloc físic i un temps determinat perquè els nens i les nenes es puguin desenvolupar-se lliurement (teatre, art, joc simbòlic, ...).

PROJECTES

Els infants escullen un tema que sigui del seu interès i s’aprofundeix en aquest partint dels seus coneixements previs.

PAI (projecte d’activació de la intel·ligència)

S’ofereixen una sèrie de jocs manipulatius per desenvolupar la percepció, l’atenció, la memòria, el pensament i el llenguatge. 

ACTIVITATS DE PRIMÀRIA

CONFERÈNCIES

Són treballs de recerca, d'un tema triat pel propi/a alumne/a i adequats a cada edat, que es culminen amb una exposició davant de la resta de la classe. Afavoreixen l’expressió oral, la recerca, l’estudi i la comunicació. Amb les conferències es potencia  l’aprendre a aprendre,  es desenvolupa la comunicació i el llenguatge oral, la seguretat en parlar en públic i l’hàbit d’escolta.  Es fan des de 1r fins a 6è. Es poden realitzar en llengua catalana, castellana o anglesa.

PLA DE TREBALL

 Dins de l’àrea de català s’aprenen els continguts a partir de Plans de treball. Són una eina d’aprenentatge individual que  respecten el ritme de cada alumne/a.

PLÀSTICA EN ANGLÈS

Es fa l’àrea d’educació visual i plàstica en anglès  per tal de fomentar aquesta llengua. 

PLA LECTOR

Cada dia es potencia l’hàbit lector i el gust per la lectura en diferents llengües i formats.

EXPERIMENTACIÓ

Fem hipòtesis, experimentem, descobrim... A través de l'experimentació es motiva i s'estimula a l'alumnat i, alhora, s'adquiereix un aprenentatge significatiu. 

TREBALL PER PROJECTES A L’ÀREA DE MEDI

Amb les activitats del treball per projectes s’implica als alumnes en la resolució de problemes, d’investigació, recerca i de presa de decisions. Es dona protagonisme als infants, s’impulsa l'autonomia, el treball en equip i el diàleg. L’alumne és conscient i participatiu en tot el procés d’avaluació.

CI

CI

CI

CI

CM

CM

CM

CM

CS

CS

CS

CS

TEATRE MUSICAL

El curs 21-22 , dins de l'àrea de música, vam encetar una nova eina de treball, el teatre musical a 5è de primària, on els alumnes van poder aprendre diferents disciplines: cantar, ballar, actuar... i el respecte per tots/es.

És una metodologia innovadora, dinàmica i flexible, que es basa en promoure i potenciar el desenvolupament de les competències bàsiques de cada alumne. Una proposta multidisciplinària, activa i participativa, que motiva a l’alumnat cap a l’aprenentatge mitjançant resolució de tasques de manera contextualitzada i significativa. 

Volem millorar la comunicació, el respecte entre companys i la integració grupal, pensem que l’expressió dramàtica és una proposta original que incideix en la millora de les relacions interpersonals, en la potenciació de les habilitats comunicatives i en l’augment de la motivació de cada alumne, ja que es produeix una millora de les habilitats gestuals, orals i corporals dels participants i afavoreix la desinhibició i la potenciació de l´autoconeixement, la autoconfiança i l’autoestima de cada alumne.

En el curs 22-23 s'ha fet el teatre musical també a 6è. D'aquesta manera l'escola aposta per implementar aquesta nova disciplina en cicle superior.

ROBÒTICA

L’objectiu de l’ensenyament de la robòtica és aconseguir una adaptació dels alumnes als processos productius actuals, on l’automatització juga un rol molt important. Treballar la robòtica a l’escola és un repte que aporta eines i estratègies per veure com els alumnes, de manera motivadora, apliquen els coneixements adquirits a les diferents àrees de manera competencial mitjançant un treball transversal i cooperatiu. 

A través d'activitats desendollades, activitats amb programació: Code i Scratch i activitats amb maquinaria code & go, Blue-Bot... iniciarem la robòtica en els diferents cursos.

ACTIVITATS CONJUNTES

TALLERS D'INTERNIVELLS

S'organitzen i dinamitzen diversos tallers relacionats amb la temàtica del projecte interdisciplinari del curs. Hi participen conjuntament alumnes de  P3 fins a 6è.

PADRINS LECTORS

S’incentiva a l’alumnat al gust per la lectura a partir de la  cooperació des de I3 fins a 6è.