Omgeving 🔍

Skiën

Winterberg heeft vele gebieden met bergen waar je vanaf kunt skiën. De meest bekende zijn Ruhrquelle, Sahnehang, Kappe, Snowworld Züschen, Postwiese Neuastenberg, Langewiese en Skiliftkarussell Winterberg. Vaak zijn er skischolen aan de pistes zelf.

www.skiliftkarussell.de/nl

Mountainbiken

Het bergachtige gebied van Winterberg en omgeving leent zich uitstekend om te fietsen. Er zijn verschillende tochten met diverse trajecten op een totale lengte van 1140 km kan je hier helemaal ‘los’ gaan. Zowel voor de ervaren en gemotiveerde sporter, als voor recreant vind je hier alle mogelijkheden. De Bike Arena Winterberg is een prachtig park dat erg bekend is onder mountainbikers.

www.bike-arena.de

Kletterwald

Heb je zin om te balanceren tussen hemel en aarde? In het Kletterwald Winterberg kun je op een hoogte van één tot maar liefst elf meter een prachtig klim en klauterparcours afleggen.

www.kletterwald-winterberg.de

Springschans van St. Georg

Gedurende het hele jaar kun je op de schans van St. George getalenteerde schansspringers hun kunsten oefenen. Met regelmaat worden hier ook kampioenschappen gehouden

Zoutgrotten

Wie denkt dat zout vrijwel alleen gebruikt wordt in eten en als bestrijdingsmiddel tegen gladheid die moet eens een kijkje gaan nemen in de zoutgrotten van Winterberg. Leer en ervaar hoe zout kan bijdragen aan een gezond leven.

www.salzgrotte-winterberg.de

Panoramabrug

De Panorama Erlebnis Brücke biedt een combinatie van activiteiten (klimmen en wandelen) gecombineerd met een fraai panoramisch uitzicht over Winterberg. In de zomermaanden zie je groene bergen, in de wintermaanden kun je op het laatste stukje van de brug de skiërs en snowboarders onder je de zwarte piste af zien gaan. Het bijbehorende Panorama Restaurant is overigens ook de moeite van het bezoeken waard.

www.steden.net/duitsland/winterberg/panoramabrucke/

Attractiepark Fortfun

Het familiepretpark Fort Fun Abenteuerland ligt op zo’n twintig kilometer van het hartje van Winterberg. Het park is vanaf medio april tot begin november geopend. Achtbanen, waterbanen, prachtige uitzichten, indrukwekkende shows en nog meer attracties zorgen ervoor dat jong en oud zich hier prima een hele dag kunnen vermaken.

www.fortfun.de

Astentoren

Op de berg “Kahler Asten” is zo mogelijk een nog fraaier panorama te aanschouwen. Vanaf het platform op de Astentoren kun je zeer ver kijken, zeker bij mooi helder weer is dit echt de moeite waard om te proberen. Populair is om op de Astenturm te trouwen. De onvergetelijke dag levert op die manier ook een uniek fotoalbum op.

Zomerrodelbaan

Wie denkt dat rodelen een wintersport bij uitstek is die moet in Winterberg de zomerrodelbaan eens bezoeken. Via bochten en sprongen leg je in no-time de zevenhonderd meter lange afdaling op deze onbesneeuwde rodelbaan af.

www.sommerrodelbahn-winterberg.de

Wintersportmuseum

In het Westdeutches Wintersport Museum kun je de geschiedenis en ontwikkeling van de skisport in de regio Hochsauerland bekijken. Leerzaam is om te zien hoe ski’s gemaakt worden en met wat voor materiaal men vroeger de besneeuwde pistes bedwong.

www.skimuseum-winterberg.de