Dalarnas Skogskarlars Klubb

Här finns information om Skogskarlarnas klubb i Dalarna

Senast uppdaterad 2019-11-25 av Gunde.Reviderad matrikelBankgiro 5433-1467 Swish 1230098947Epostadress: dskkdalarna@gmail.comOBS Vi har bytt bank och därmed så slutar vi med plusgiro som nu ersätts av bankgiro.

Vårt bankgironummer är 5433-1467.

Även vårt Swish-nummer är bytt till 1230098947.

Nya stadgar antogs vid Höstblotet 2019

Här finns de


Julhälsning från Rådet.


O-verksamhetsåret 2020 blev overksamt. Både Vårblotet och Höstblotet ställdes in. Vi lyckades dock att hålla ett "rådslag" i oktober i Hedemora med ca 30 Skogskarlar närvarande. Rådet gavs ansvarsfrihet och omvaldes oväntat utan bedövning.


Nordrådet har beslutat, klokt nog, att ställa in det ALLTING som var planerat att genomföras i maj 2021 i Romme Alpin. Planeras att flyttas fram 1 år till 2022.

Beträffande våran egen verksamhet får vi se om vi kan ordna ett Vårblot om coronasituationen skulle förändras. Vi återkommer naturligtvis med information. Dalarnas Skogskarlas Klubb fyller 2021 90 år så vi avvaktar om vi skall ha något speciellt firande. Klubben bildades hösten 1931.


Får Ni några sekiner över i julhandeln så kan Ni ju tänka på Skogskarlskassan och köpa STRUMPOR till ett värde av 150 sek. Använd bankgiro 5433-1467 eller SWISH 1230098947. Uppge NAMN.

God Jul och ett Godare Nytt År // Rådet

Rapport från Rådslag I Hedemora 27 okt 2020

Som et alternativ till att hålla Höstblot beslutade Rådet att genomföra ett enklare arrangemang för att underhålla verksamheten i Dalarnas Skogskarlars Klubb under den rådande Coronapandemin.

31 Skogskarlar hade hörsammat kallelsen till Rådslag på 2 meters lucka för samling i Hedemora Folketsparks gräsmatta i samband med sista Veteranorienteringen för säsongen i Hedemoras Stadsberg.

Rådslaget inleddes med parentation för Fallna Furor under året, 8 st. Därefter rapporterade Kassabevararen att ekonomin är god så därför har en ansenlig dusör överförts till DOF’s ungdomar.

70-års pinglor mottogs av 2 Skogskarlar.

14-16 maj 2021 skall DSKK arrangera ett s.k. Allting för Nordens Skogskarlar på uppdrag av Nordrådet. Arrangemanget är avsett att genomföras på Romme Alpin. Under nu rådande pandemi är dock osäkerheten om det kan genomföras stor. Rådet följer utvecklingen och återkommer med information om kommande beslut från Nordrådet.

Veteransamordnaren, tillika Skrivare i DSKK Anders Claesson meddelade erfarenheter och synpunkter från årets Veteranarrangemang.

Rådet DSKK // Gunde Hjalmarsson

Rådet kallar till RÅDSLAG

Rådet bestämde i augusti att ställa in Höstblotet. Men vi har nu beslutat att genomföra ett RÅDSLAG. Detta med anledning av att vi iom införande av stadgar som säger att räkenskapsåret/verksamhetsåret skall vara kalenderår. ( Tidigare har vi haft från 1 okt till 30 sept och redovisning har skett på Höstblot) Meningen var att vi skulle ha haft årsredovisning för 2019 på Vårblotet i våras som blev inställt.

Därför kallas alla Dalarnas Skogskarlar till RÅDSLAG tisdagen 27 oktober vid IFK Hedemoras Veterantävling. Vi kommer att hålla till i koronafri tallskog utomhus vid Ishallen vid Stadsberget i Hedemora. Vi försöker samlas kl. 12.00. och att hålla mötet kort men intensivt.

Dagordningen innehåller Fallna furor, Årsberättelse, Kassarapport, Ansvarsfrihet för Rådet, Val av råd, Strumpvärde, Inkomna förslag, Ev. någon historia (som inte berättats förut)

SSSuuusss Välkomna

Rådet

HÖSTBLOTET ställs in

Under rådande omständigheter har Rådet tillsammans med Rättvikskarlarna beslutat att INSTÄLLA 2020 års Höstblot. Tråkigt förstås, men jag tror och vet att Skogskarlarna ändå är kloka nog att inse faktum.

Hoppas Ni håller er friska och spänstiga. Det förekommer ju vissa Coronaanpassade arrangemang typ Antikrundan. Kolla på Eventor vilka som arrangerar.

SSSSuuuusss från Rådet gm Gunde Hjalmarsson

Dags att betala strumpavgiften 150 kr senast 29 februari

Ärrade skogskarlar i Dalarna

Nu när snön lyser med sin frånvaro i större delen av vårt landskap och ni ej kunnat åka skidor utan varit ute och gått i strumplästen behöver Ni därför nya strumpor så att NI slipper gå kippskodda. Därför kan Ni nu denna februari månad då utgifterna är små (bara 29 dagar) passa på och betala in årets strumpavgift om 150 kr.

Som ny kassabevarare har jag även behövt en ny madrass att stoppa pengarna i innan pengarna förs vidare till Dalarnas orienteringsungdomar.

Medlemsavgiften skall därför nu i första hand betalas in på bankgiro 5433-1467.

Pengarna kan även skickas med swish 1230098947, men då snor banken 2.50 kr.

Skogskarlskretsen behöver förstärkas med nya yngre förmågor. Ni uppmanas därför tänka till och anmäla förslag på nya medlemmar till någon i Rådet.

(Några har redan betalat in på plusgiro och det har noterats. Plusgirot är nu uppsagt och gäller inte längre)

Suus från kassabevarare Ulf Löfgren 0704507688

Höstblotet 2019

Vid årets Höstblot i Långshyttan intogs 4 nya Skogskarlar.

Vi hälsar Johan Jungell, Anders Hansson, Peter Lidholm och Kjell Lidholm välkomna i Dalarnas Skogskarlars Klubb.

Läs mera under fliken Höstblot 2019

Seger för Dalarnas Skogskarlar gentemot Västmanlands Skogskarlar 2019

Vid Länskampen mot i Horndal den 16 juni segrade vi med 20 poängs övervikt.

Efter 9 års kamp leder vi i Dalarna nu med 5 segrar gentemot 4 för Västmanland.

Nästa år har dock Västmanlänningarna hemmaplan och har utlovat en hård kamp i ett försök att utjämna antal segrar. Läs mer under fliken Länskampen 2019.


Årets Nydanare 2018

Göran Andersson har av Nordrådet belönats med priset "Årets Nydanare" för sitt jobb inom WOD .

Ett pris som instiftades av förre Hövitsmannen Rune Haraldsson.

Under O-ringen i Kolmården hade Skogs-karlarna en träff där Göran Andersson mottog Nydanarpris för 2018. IOF har beskrivit arrangemanget som en unik möjlighet att hitta nya utövare.

Han fick priset med motiveringen att han har drivit det världsomspännande projektet Word orientering Day så framgångsrikt.

På bilden ses han motta priset från Nord-rådets hövitsman Carl Eric Johnsson och Nordkassabevarare Christer Grunder.

Grattis Göran!

Läs mer om WOD på hemsidan worldorienteeringday.com.

Årets klubbmästare korad 2019

Grattis till de nya klubbmästarna. Läs mer under sidan Klubbmästerskap 2019


Antal besökare på denna sida sedan 20150103

besöksräknare