Dalarnas Skogskarlars Klubb

Här finns information om Skogskarlarnas klubb i Dalarna.

Senast uppdaterad 2019-07-29 av Hans Kruskopf.Årets nydanareMedlemsmatrikeln uppdateradPlusgiro 16 06 12-8Epostadress: dskkdalarna@gmail.comDe flesta bilderna förstoras om man klickar på dem.

Vi har bytt layout på vår hemsida. Allt innehåll finns kvar men det kan behövas vissa justeringar som vi kommer att åtgärda så småningom.

Förslag till nya Stadgar hittar du här.

Strumpavgift 2019.

Betala din strumpavgiften 150 kr på pg 160612-8 eller Swish 072 022 77 05. Glöm inte att uppge namn!

Årets Nydanare

Göran Andersson har av Nordrådet belönats med priset "Årets Nydanare" för sitt jobb inom WOD .

Ett pris som instiftades av förre Hövitsmannen Rune Haraldsson.

Under O-ringen i Kolmården hade Skogs-karlarna en träff där Göran Andersson mottog Nydanarpris för 2018. IOF har beskrivit arrangemanget som en unik möjlighet att hitta nya utövare.

Han fick priset med motiveringen att han har drivit det världsomspännande projektet Word orientering Day så framgångsrikt.

På bilden ses han motta priset från Nord-rådets hövitsman Carl Eric Jonsson och Nord kassabevarare Christer Grunder.

Grattis Göran!

Läs mer om WOD på hemsidan worldorienteeringday.com.

Seger för Dalarnas Skogskarlar gentemot Västmanlands Skogskarlar.

Vid Länskampen mot i Horndal den 16 juni segrade vi med 20 poängs övervikt.

Efter 9 års kamp leder vi i Dalarna nu med 5 segrar gentemot 4 för Västmanland.

Nästa år har dock Västmanlänningarna hemmaplan och har utlovat en hård kamp i ett försök att utjämna antal segrar. Läs mer under fliken Länskampen 2019.


Vårblotet i Leksand.

Leksandskarlarna bjöd på både vackert väder, god mat och ett fint klubbmästerskap när det var dags för årets Vårblot. Fyra nya Skogskarlar intogs i klubben. Läs om Blotet under fliken Blot/Vårblot 2019.


Fyra nya skogskarlar i Leksand

Vid årets höstblot dubbades 4 st kalvar till nya skogskarlar i klubben. På bilden är de nya skogskarlarna från vänster räknat, Olov Söderqvist Horndal, Anders Vestlund Falun, Bengt Söderqvist Horndal,och Lars-Erik Danielsson Insjön..

Vi hälsar dessa fyra välkommen i klubben.


Årets klubbmästare korad.

Grattis till de nya klubbmästarna. Läs mer under sidan Klubbmästerskap 2019


Helge Westholm 100 år

Skogskarlen och f.d Talman Helge Westholm fyllde 100 år den 29 juli. Han intogs som skogskarl år 1945 och var talman mellan åren 71 -80.

Nuvarande talman "Gunde" tillsammans med Ludvikakarlarna Per-Åke, Bertil och Per uppvaktade honom och fick en fantastiskt trevlig stund med otroliga berättelser om allehanda tävlingar, budkavlar och strapatser. Sonen Hans var också med och förevisade en del pärmar med tidningsurklipp och samt den bråkdel av prissamlingen som Helge förvärvat under alla år. Nämnas kan att på Avestapropagandan noterades ”nytt världsrekord” på den 13,6 km långa banan med 6 min/km. Kraftig kupering, 150 m stigning till första kontroll. Skala 1:50000

Helge är otroligt pigg i sinne och snabb i tanke och ett fantastiskt minne av namn, platser, årtal, kavlelag, sträckplaceringar etc. Han följer också idag världseliten så fort det är TV-sändning.

Grattis Helge och tack för en trevlig stund.

DSKK Stöder ungdomsidrotten inför år 2019.

Vid årets Dala-offensiv som genomfördes den 24 november i Falun överlämnade vår Talman Gunde en symbolisk prischeck på 25 tusen kronor till Dalarnas Orienteringsförbunds Ungdom.. Prischecken överlämnades till Mats Jönsson för ”yngels förkovran” under överinseende av Landslags ledare Håkan Carlsson, VM-medaljör, SM segrare, DM vinnare och Dala-cuppristagare, en och annan strumplös Skogskarl och lite andra orienteringskunniga människor.

Antal besökare på denna sida sedan 20150103

besöksräknare