Velkommen til Dansk-Russisk Forening Fyn

Klik her for at se hvordan efterårsprogrammet 2018 udvikler sig.
Klik her for at se emner, billeder mv. fra afholdte arrangementer.
_____________________________________________________________________________________

Næste arrangement

Onsdag den 28. november kl. 19.30
på Dannvirke, Sdr. Boulevard 15, Odense

Operadukketeater: Eugen Onegin
v. dukkefører Hanne Slumstrup

Operaen Eugen Onegin af Tchaikovsky bygger på Alexander Pusjkins versroman af samme navn, og den handler om den blaserte verdensmand Onegin, der med sin ven, den romantiske poet Lensky, besøger nabogodset, hvor Lenskys forlovede Olga og hendes søster Tatjana bor med deres mor. Olga er en livlig ung pige, medens Tatjana er en belæst drømmer.

Tatjana forelsker sig over hals og hoved i Onegin og skriver samme nat en glødende kærlighedserklæring til ham. Han er imidlertid ikke indstillet på ægteskab og afviser hende, men dog på en pæn måde. Til Tatjanas fødselsdag noget senere, hvor der er stor fest, er han også inviteret – og fornemmer, at gæsterne har travlt med at gøre et par ud af ham og Tatjana.

Det irriterer ham, hvorpå han tankeløst flirter med Olga. Dette bringer den romantiske Lensky ud af fatning – især da Olga tilsyneladende ikke har noget mod flirten, og det ender med, at Lensky udfordrer Onegin til duel.

På en mærkelig måde minder dette meget om Pusjkins egen skæbne. Hans kone flirtede med en fransk officer, som Pusjkin så udfordrede til duel, og der blev han dræbt på samme måde. (Fortsætter i højre spalte.)
Hanne Slumstrup


Lenskys død og Onegins skyldfølelse derover, gør at Onegin i flere år rejser rundt i Europa. Da han vender tilbage, bliver han inviteret til et bal hos den rige fyrst Gremin, og her viser det sig, at Tatjana er blevet fyrstens hustru. Nu er det Onegins tur til at tabe hovedet, han bestormer Tatjana med kærlighedserklæringer, og selvom hun indrømmer, at hun stadig elsker ham, så vil hun ikke forlade sin mand, og Onegin står ulykkelig tilbage, da hun går.

Pris for entre og kaffe m. snitter:
20 kr. for medlemmer
50 kr. for gæster.