Contact

Toneelvereniging De Plankeniers werd opgericht in 1977 onder de vleugels van het Davidsfonds. Sinds 1993 zijn we echter een zelfstandige vereniging en sinds 2007 een VZW.

Tot 1996 hebben we altijd kluchten opgevoerd, maar vanaf dan is stilaan de behoefte ontstaan om ook meer gevarieerde stukken te brengen. Sinds 2004 brengen we twee producties per jaar: één in GC De Wouwer in februari en één in zaal Den Eel in oktober. Sinds 2014 brengen we ook een kindervoorstelling, ergens op locatie.

In 2006 namen we deel aan het Provinciaal Amateur Theaterfestival Antwerpen De Gouden Handjes en kregen twee nominaties toegekend: Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Bijrol.

Vanaf 2014 brengen we ook nog een kindervoorstelling tussendoor, waarbij we een speelse voorstelling in elkaar steken om onze allerkleinste fans te bekoren.

In 2018 werden we 5x genomineerd voor een Gouden Handje voor onze voorstelling LOOP! en werden we bekroond voor onze regie.

Onze groep telt momenteel zo'n 30 leden. Zowat alle (volwassen) leeftijden zijn vertegenwoordigd: van vlotte twintigers tot hippe zestigers. De gemiddelde leeftijd is zowat 40 jaar.

Contact

E-mail: de_plankeniers@hotmail.com

Tel: +32 (0)478 30 19 11

Of spreek een van onze leden aan op onze producties.

Bovenvermelde e-mail en telefoon zijn NIET voor reservaties! Dat doet u hier.

Geïnteresseerd?

Wij zijn niet alleen op zoek naar nieuwe acteurs en actrices, maar ook naar techniekers (voor beeld, geluid, podiumbouw, decor) en medewerkers.

Ben je geïnteresseerd om je bij ons aan te sluiten? Laat ons iets weten per mail of per telefoon of spreek ons aan tijdens een van onze producties.