Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we  een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven,  laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie op 17 december 2016

Lezing met een geleide meditatie, door Dr. Saskia Bosman, bioloog

"Jij hebt alles in huis om een vitale, liefdevolle, vreedzame mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiёle) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.

Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer. De pijnappelklier, een klein kliertje midden in ons brein, heeft hierin een sturende functie.

Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga) laat vanaf het DNA- en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je in je kracht, liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaam verandert in een voertuig voor verdere evolutie.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Er ligt een mooie weg voor ons open. De eerste stap op deze weg is eenvoudig te zetten en is het begin van een fascinerende reis". 

Kom het horen in deze lezing  van 14u tot 17u

Kostprijs: € 15 per persoon.

Inschrijven doe je hier!

De lezing zal beginnen met een geleide meditatie en afgesloten worden met klankzang door Titia ten Bosch. Misschien nog vermelden: Bij voldoende belangstelling geeft Saskia aansluitende workshops op nog af te spreken dagen.

Opleiding FYTOTHERAPIE met Philippe Gerard start op 28 en 29 januari 2017

Apotheker Philippe Gerard komt op zijn boeiende manier 8 weekends vertellen over de kruidenwereld en hoe ze van nut kunnen zijn om gezond door het leven te gaan. Hiervoor duikt hij soms diep tot in het kleinste deeltje van de plant, geeft hij heel wat uitleg over de chemie van planteninhoudsstoffen. In die zin is het geen eenvoudige opleiding. Het is een heuse cursus fytotherapie met heel wat scheikunde. De werking van de planteninhoudsstoffen in de biochemie van ons lichaam wordt haarfijn uitgelegd. De verschillende extractiemogelijkheden en bereidingen van de planten worden theoretisch uitgelegd én ook in de praktijk gebracht door een labo-weekend. 
Geen lachertje, maar Philippe bezit de kunst om het op een enthousiaste manier allemaal duidelijk te maken waardoor je met een gefundeerde kennis aan de slag kan gaan.

De weekends gaan door op volgende data: 28&29/1, 18&19/2, 25&26/3, 13&14/5, 23&24/9, 14&15/10, 18&19/11 (in Oostende), 9&10/12 in De Druïde. 

Een zeer uitgebreid programma kan je vinden in onderstaand word-bestand.

Inschrijven kan voor de hele reeks of per weekend. Indien een bepaald weekend overvol zit, dan geven we de voorkeur aan de personen die de hele reeks volgen. We willen de groep bewust klein houden, dus er kunnen maximum 14 personen deelnemen!

Kostprijs:

Je kan je inschrijven voor heel de reeks, maar wel telkens per weekend betalen zodat het financieel beter te dragen is.

170€ per weekend
1280€ voor 8 weekends (80€ voordeel)
1255€ voor leden van de Vlaamse Herboristen Vereniging

"Veel te kleine boot", vertelconcert met Eric Vandermeulen op zondag 5 februari 2017 om 11u

debus
“Over Chilo doen allerlei geruchten de ronde. Hij zou naar hier gekomen zijn in een veel te kleine boot. Hij zou over bijzondere krachten beschik-ken. De zee zou altijd naar hem luisteren. En zelf zou hij altijd luisteren naar Debussy. Het zijn na-tuurlijk maar geruchten. “

Veel te kleine boot is een intieme familie-voorstelling op de hartklop van Clair de lune, Jardins sous la pluie, L’ isle joyeuse en andere kleppers van Debussy. Een verrassende blik tussen de notenbalken. En een intrigerend portret van de zwerver Chilo.

pianist/verteller/auteur: Eric Vandermeulen

muziek*: Claude Debussy


We bedanken Eric door een vrijwillige bijdrage in de hoed... .


Stilstaan bij jezelf met de hulp van de Bhagavad Gita volgende keer op 16 december 2016

De week afsluiten door een zalig rustmoment in te bouwen... 

Arjuna

De Bhagavad Gita is een Hindoeïstisch boek vol met prachtige wijsheid. Samen kijken we naar de inspirerende DVD-reeks met Mansukh Platel, waarna we even van gedachten wisselen. Hoe kan deze oude symboliek ons in deze hedendaagse tijd nog helpen?

Maandelijks komen we om 19u30 samen en bespreken we 2 hoofdstukjes uit dit wonderlijke boek zodat we geruggesteund door deze Oosterse kracht weer de wereld in kunnen stappen... :)

Wie deelneemt krijgt een inleidende tekst en een verduidelijking bij de voornaamste hoofdrolspelers.

Laat maar weten of je erbij wil zijn! Deelname kost niets... integendeel je komt er verrijkt uit! :)

Komende datum:  16/12/2016

Voorbije data: 19/2, 18/3, 15/4, 6/5, 17/6, 16/9, 21/10 en 25/11

Je hoeft niet heel de reeks te volgen... dus je kan zeker nog aansluiten wanneer je wil!

PRAKTIJKDAG - THERAPEUTENDAG EMOCONIE door Philippe Gérard op 15 januari 2017

WELZIJN
Mensen zijn onderhevig aan emoties.. Emotionele toestanden, zoals onzekerheid, zelftwijfel, minderwaardigheidsgevoel, piekeren, wisselvalligheid, bedrieglijkheid, faalangst, hopeloosheid, verdriet en trots zijn de kleine kantjes van ons, mensen. Die kunnen echter scherp zijn en erg pijn doen, niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor allen in de omgeving. Bovendien is er de actualiteit van oorlogsgeweld, natuurrampen en een donker toekomstbeeld, wat bij velen diepe emoties oproept, waar mensen heel moeilijk mee om kunnen. Het is de bedoeling dat de Emoconie en de Emocons hen daarbij te hulp komen.


Praktische informatie:

Voor wie Philippe Gerard nog een onbekende is... hij is apotheker, fytotherapeut en vader van de emoconie.

zondag 15 januari van 9u tot 17u30. 

De deur van Claudia gaat een half uurtje vroeger open zodat je in alle rust je klaar kan maken voor de Emoconie.

De praktijkdag kost 60€ (inclusief thee, (alternatieve) koffie en koekjes).

Lezingen 'Een andere kijk op ziekte en gezondheid - HIV, mijn beste vriend'

21 januari 2017 om 18u in Oxfam Bookshop Hasselt (Dorpsstraat 21- achter Vanveldeke en langs café de Cambrinus)

24 januari 2017 om 19u30 in het Roze huis te Antwerpen

17 februari 2017 om 19u30 in Zandhoven

Comments