Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we  een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven,  laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...


Zin van ziekte op 22 februari met Bert Cools

Als niets toeval is, dan heeft ook ziekte zijn betekenis.

Fysieke, psychische maar ook spirituele oorzaken kunnen aanleiding geven tot het ontstaan van een symptoom. Vaak komt het voor dat de mens zo snel mogelijk de ongemakken van zijn ziek zijn wil laten verdwijnen.

Meer en meer mensen zijn ondertussen op zoek naar de betekenis van een ziekte en komen dan terecht bij “een integrale aanpak van ziek zijn”.

Vanuit een “universele visie” op gezondheid en ziekte wordt een breder beeld getoond van gezondheidszorg. Zo wordt ziekte niet iets dat alleen maar moet bestreden worden, maar een gegeven dat gebruikt kan worden in het leerproces van de mens.

We openen De Druïde vanaf 19u zodat Bert tijdig van start kan gaan om 19u30. De lezing duurt tot 21u met kans tot nabespreking bij een heerlijk tasje thee.

Deelnameprijs 17€

Integrale Aroma- en hydrolatentherapie met Veerle Waterschoot vanaf 3 maart 2018 - VOLZET

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de essentiële olie van bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz.… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant. Door hun therapeutisch gebruik  wordt het zelfgenezend vermogen in ieder persoon geactiveerd.

Graag stel ik je de 6 boeiende dagthema's voor:

  • optimaliseren van je weerstandsvermogen en de luchtwegen.
  • Aroma EHBO kit voor thuis en op vakantie
  • optimaliseren van het spijsverteringsstelsel.
  • zorg voor gezonde huid en haren
  • zorg voor het bewegingsapparaat en zuivering.
  • Stressbeheer, verbetering van slaap en psyche- emotionele balans.

De 6 daagse is een grondige studie en beleving van ruim 100 aroma’s en en een aantal hydrolaten, gelinkt aan de thema’s. Hun opname via de luchtwegen, de huid of oraal; hun toepassingen in verstuiven, baden, zalven en massage oliën, therapeutische inname en gebruik in de keuken komen aan bod.

Jouw inbreng als deelnemer is belangrijk! Oefening baart kunst, … geurige levenskunst! :) 

clan

Praktische informatie:

Op  3 & 4 maart, 24 maart, 28 april, 26 mei en 16 juni 2018 van 9.30u tot 16.30u komt Veerle Waterschoot ons wegwijs maken in de integrale aromatherapie. 

Kostprijs: 360€

Het zijn rijk gevulde lessen die samen een mooie geheel vormen. Er is een uitgebreide syllabus als leidraad en nadien ontvang je een attest.  

Aanmelden via mail: info@cian-be.com

Meer informatie:

Aromatherapie is een zeer oude geneeswijze. De oudste getuigenissen dateren van 3000 v.Chr. Later, in Arabische, Egyptische, Griekse en Romeinse geschriften en ook in Bijbelteksten worden vele aroma’s beschreven. 
In een 100% zuivere etherische olie werkt de grofstoffelijke chemie genezend op ons fysiek lichaam. Velen hebben al baat gehad bij de antiseptische, slijmlosmakende werking van een den- of eucalyptusolie. De subtiele en krachtige vibraties van de etherische olie werken tevens helend op onze fijnstoffelijke niveaus. Het is verrassend hoe de minimale hoeveelheid geurstof in één roos ons gevoel zo kan overweldigen. Een klein beetje muntolie werkt verhelderend en versterkend voor het denken. Dus zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt een verhoogde energie bewust beleefd. Nieuw : dit jaar worden ook een aantal hydrolaten opgenomen in de training ter kennismaking met hydrolatentherapie en ter goed begrip van beide eindproducten van de destillatie.

Je werkt met 100% zuivere etherische oliën en plantaardige oliën van bio-kwaliteit. 


Matt Khan op 9/3 - Inspiratiemoment

In kleine groep bekijken we een inspirerend beeldfragment. Voor 2018 heb ik gekozen om afwisselend Matt Khan en de beelden van Human te laten spreken. Nadien delen we onze ervaring en laten we horen hoe we dit kunnen meenemen naar de dagelijkse realiteit.
We sluiten dit samenzijn af met een korte stille meditatie, waarna elkeen zonder woorden huiswaarts keert.

Data: 12/1, 9/2, 9/3, 11/5, 8/6, 14/9, 12/10 en 14/12 telkens om 19u30

Burn-out, CVS, fibromyalgie & depressie op 16 maart met Bert Cools

Beschavingsziekten, aandoeningen van deze tijd. 
Bert

De voorbije jaren wordt er steeds meer melding gemaakt van mensen die geconfronteerd worden met burnout, cvs, fibromyalgie en depressies. Blijkbaar hangt er iets in de lucht wat maakt dat die “ziekten” verschijnen. En vooral het terug gezond worden is dan helemaal niet zo eenvoudig als vaak wordt gewild.

Door deze aandoeningen te kaderen in een groter geheel, kunnen we op zoek gaan naar echte genezing. Er wordt aandacht gegeven aan de processen waar mensen voor staan en welke keuzes kunnen gemaakt worden. Vanuit de natuurlijke huisapotheek worden er nuttige tips aangereikt.

We openen De Druïde vanaf 19u zodat Bert tijdig van start kan gaan om 19u30. De lezing duurt tot 21u met kans tot nabespreking bij een heerlijk tasje thee.

Deelnameprijs 17€

Stilte 2-daagse op 13 &14 mei

boom
Twee dagen sluit ik me af van de drukke buitenwereld en ga ik in stilte door te mediteren, te wandelen, wat inspirerend te bekijken of te lezen, ... . 
Wil je deelnemen en 2 dagen in volledige stilte vertoeven, stel je dan kandidaat. Ik bezorg je wat meer informatie zodat je kan aanvoelen of deze activiteit wat voor jou is.

Deelnameprijs: vrije bijdrage die ik vervolgens schenk aan een goed doel

Geestig kruidenweekend in de Abdij van Postel 

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni zijn we te gast in de Abdij van Postel. 

postel

Op een ontspannen manier herbronnen we door even stil te staan bij planten & kruiden. In die zin is het programma niet loodzwaar gemaakt. Gewoon gelijkgezinden ontmoeten & elkaar inspireren!

 

Broeder Guy geeft ons een rondleiding in het kruidenlaboratorium van de abdij. Er zijn 2 lezingen rond geestelijke kruiden (bv. bachbloesems, emoconie of ...) gepland en we doen dagelijks een mooie wandeling. Bij aankomst geef ik jullie een kruidige opdracht die je tijdens het weekend mag uit werken.  
Ben je de groep even kwijt? Dan is de kans groot dat we in de kruidtuin rond hangen.

 

We verblijven in een abdij waardoor het vanzelfsprekend is dat je dagelijks minstens 1 gebedsdienst van de paters meedoet. Op de andere gebedsmomenten bied ik voor wie zin heeft meditatie aan.


De aankomst is voorzien op vrijdag om 14u en op zondag kan je terug de vrije wereld in rond 17u30.

Kostprijs: 111€ (inclusief maaltijden, overnachtingen, lakens en handdoeken).


ZIELSOORZAKEN VAN ZIEKTE met Karin Van Baelen op 9, 10 en 11 juni

3-DAAGSE INTRODUCTIE IN DE BIOLOGISCHE NATUURWETTEN VAN DR. HAMER

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn.

Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbal-kanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven.

Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok  schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving !

Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen.

Ziektesymptomen zijn (meestal) genezingssymptomen !!

Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Nog wat extra uitleg:

In deze 3-daagse gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische wetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

INHOUD

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP :

boek Bjorn

1.    Elke ziekte (ZBS) start met een emotionele conflictschok

2.    Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost

3.    Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling (embryologie)

4.    Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase

5.    Elk ZBS is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair

verklaarbaar en zinvol

DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

               Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”, 

                                           diagnose- en prognoseshocks, vervolgconflicten 

              “Het Syndroom”, een lastige complicatie.

               Wat is een chronische ziekte ?

               Wat zijn allergieën ?

               Wat zijn psychische stoornissen ?

DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ? 

              Het biologisch conflict   

              Vraagstelling om tot de kern van het probleem te komen                                                               

              Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)

              Enkele “tools” om het conflict te helpen oplossen 

OVER DE DOCENT: Karin Van Baelen

Zij werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg.

Momenteel werkt zij als zelfstandig EFT*-therapeut en richt zich daarbij vnl. naar mensen met chronische aandoeningen en pijn.

In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose chronische vermoeidheid/fibromyalgie.  Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte.  Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

Ze vertaalde het Duitse boek van Björn Eybl: “Zielsoorzaken van ziekte”.

Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische wetten.

Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden !

Praktische informatie:

 9, 10 en 11 juni 2018 in het Gewelf, Brusselsestraat 61a  - 3000 Leuven

Welkom vanaf 9u30 en Karin gaat van start om 10u. Vanaf 17u mag je voldaan naar huis!

Kostprijs: 300€

Het boek Zielsoorzaken bij ziekte kunnen de deelnemers aankopen.

Inschrijven kan door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde.

EFT-opleiding met Karin Van Baelen vanaf  30 september

LUISTER DIEPER NAAR JEZELF!

In ons onderbewuste zitten allerlei angsten, onverwerkte conflicten en tegenstrijdige, beperkende overtuigingen, waarvan we ons meestal niet eens bewust zijn. Ze bezorgen ons stress, maken ons (chronisch) ziek, moe, depressief, zetten ons onder druk, zorgen voor fysieke pijn en innerlijke verdeeldheid, of saboteren ons om datgene te bereiken wat we echt graag willen. In onze cultuur zijn we eerder weggetraind van onze gevoelens en ons “innerlijk kompas”. We hebben geleerd om te gehoorzamen aan autoriteiten en regels buiten ons. Eigen behoeften en onaangename gevoelens moesten we verdringen. Elke ziel heeft echter zijn eigen wijsheid en verlangens. Diep binnenin weten we vaak wel waar het schoentje wringt en wat er nodig zou zijn om harmonie in onszelf en de omringende wereld te vinden. Maar vaak zit er ook angst om het eigen pad te volgen. Deze training is bedoeld om het contact met je Diepere Zelf te herstellen, de angst je eigen weg te volgen, los te laten en eindelijk dat te doen wat je altijd al wilde doen! Als “tool” zullen we hiervoor vnl. EFT* gebruiken (= Emotional Freedom Techniques). EFT is een energetische techniek waarbij oude onverwerkte conflicten en beperkende overtuigingen op emotioneel-energetisch niveau werkelijk losgelaten kunnen worden. Door met je vingertoppen op bepaalde meridiaanpunten te tikken, activeren we ons eigen energiesysteem, waardoor spanningen kunnen oplossen en er meer helderheid komt over wat jij wil en dat ook gaat doen. Tijdens het tikken, focussen we mentaal en emotioneel op een stressvolle gebeurtenis, een emotie, een symptoom of een overtuiging. Deze EFT-training omvat 8 dagen (van september 2018 t.e.m. mei 2019) en we gaan heel praktisch aan de slag met thema’s die de deelnemers zelf zullen aanbrengen. Het accent in deze training ligt vooral op oefenen !! Dat is nl. de enige manier om EFT (letterlijk) in de vingers te krijgen. Elke dag omvat 1 à 2u theorie, waarin je handvaten krijgt aangereikt om tot de kern van een probleem/thema/ziekte te komen. De rest van de tijd wordt besteed aan demonstraties en oefenen met elkaar. Tussen de lesdagen in is het niet verplicht, maar wel wenselijk om minstens één uur/week te oefenen met een deelnemer uit de groep of iemand uit je omgeving. (Dit kan tegenwoordig ook via skype, zodat je geen tijd hoeft te verliezen aan verplaatsing !) Op die manier haal je nog meer uit de training ! Je krijgt na deze training geen certificaat. Diploma’s en certificaten zeggen naar mijn idee weinig over wat je echt kan en wie jij bent. Bovendien houd ik er niet van om examens te verbeteren. Vandaar geen “eindrapport” ☺! Ik beloof je wel dat je na dit jaar heel wat oude ballast zal losgelaten hebben en je vrijer zal voelen om in vertrouwen je eigen pad te gaan !! In contact met wie je werkelijk bent. Je zal heel wat ervaring opgedaan hebben met EFT, zodat je dit gereedschap voor jezelf of anderen met succes kan gebruiken.

EFT is een eenvoudige methode die vaak gepromoot wordt als zelfhulpmethode. We hebben echter onze blinde vlekken een vaak verstoppen we onze pijn achter rationele, nuchtere beschouwingen en negeren we wat er ons echt stoort of pijn doet. Op je eentje kom je daarom vaak niet bij de kern van je probleem. Je boekt daarom veel meer resultaat als de diepte ingaat met een ervaren coach en zelf langduriger aan de slag gaat met deze techniek. Dat is wat deze training beoogt. Het is mijn ervaring dat EFT-sessies in groep nog sterker doorwerken en iedereen zijn eigen profijt kan doen, ook tijdens de momenten dat iemand anders behandeld wordt.

Locatie: OC Vlierbeekveld, Honingbijstraat 19 in 3010 Leuven

Op 30/9, 28/10, 25/11, 16/12/2018 & 24/2, 24/3, 28/4 en 19/5/2019 gaan de deuren open vanaf 9u30 zodat we stipt om 10u van start kunnen gaan.

Kostprijs: 800€ (gespreide betaling is mogelijk, maar bespreek dit vooraf bij inschrijving)
Maximum 12 deelnemers.

De volledige folder kan je onderaan deze pagina vinden!

Hydrolatenopleiding met Philippe Gerard vanaf 22 september

Za. 22/09 en zo. 23/09 2018:                         WILSELE

Programma:

Theoretische basis                                 Enkelvoudige hydrolaten

Destilleren en het materiaal               Samengestelde hydrolaten

Mogelijkheden Body&Mind                 Hydrolaten voor uitwendig gebruik


Za. 06/10 en za. 07/10 2018:                          WILSELE

Programma:

Cardio-vasculair                                     Bewegingsstelsel

Ademhaling                                             Dermatologie

Spijsvertering                                          Pediatrie


Za. 20/10 en zo. 21/10 2018:                          OOSTENDE

Programma:

LABO TE OOSTENDE

Hydrolaten maken

Preparaten maken met hydrolaten

Kruiden identificeren


Kostprijs: 540€


Ċ
Geert Thyssen,
4 feb. 2018 20:28
Comments