Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven, laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...

HOE KIJKEN DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN NAAR CORONA?55 geschenken aan de wereld.... en meer

Van 5 oktober tot 30 november ga ik op pelgrimstocht in Portugal. We kunnen elkaar op een positieve manier steunen. Lees alles over het mooie geschenk dat je jezelf en den wereld kan geven!

2021... themajaar rond de volgende stap

In 2021 willen we stilstaan bij de dood, het stervensproces of het afscheid nemen van de fysieke vorm waarover we nu beschikken. Dit is een belangrijk onderdeel van het leven. Door er in vrede bewust van te zijn dat jouw verschijningsvorm maar tijdelijk is, heb je misschien al de grootste angst in het leven overwonnen. Als je dat kan, dan hoef je niets meer te vrezen!

Spirituele stervensbegeleiding met Bert Cools vanaf 12 januari 2021

Geboren worden en sterven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als polariteiten van elkaar vinden we ze terug in het grote Leven. Door gebrek aan voeling met “overlijden en wat daarna?” kan een stervensproces ons overweldigen met angst en onmacht. In een maatschappij waar het wetenschappelijke beeld een belangrijk aandeel heeft, is soms nog weinig plaats voor levensnoodzakelijke spiritualiteit.

In deze reeks schetsen we een beeld van het Leven en haar periodieke cyclussen. We kijken vanuit een universele visie naar het voorgeboortelijke leven. We beschouwen de levensprocessen van de tijd tussen geboorte en overlijden. De fases en enkele manieren van sterven komen aan de orde. De plaats en de spirituele mogelijkheden voor de nabestaanden worden aangehaald. Hierna kijken we vanuit de evolutiepschologie naar het leven na de dood. Hierdoor kan een dieper inzicht en voelen ontstaan in de facetten van het leven. Angst en onmacht ruimen plaats voor vertrouwen en overgave in dat wat is en in dat wat zal komen.

Sterven Bert Cools

Je wil meer weten en begrijpen over het leven en het stervensproces. Je wil meer weten en begrijpen over het menselijk lichaam in al zijn aspecten? Je ambieert een job in het domein van de holistische gezondheidszorg en hulpverlening?

Dan is deze opleiding beslist wat jij nodig hebt!

Data: dinsdag 12, 19, 26 januari & 2 en 9 februari 2021 van 19u tot 22u

Deelnameprijs: 175€

We openen de deuren van De Druïde om 18u30, zodat Bert vanaf 19u met de cursus kan starten.

Schrijf je tijdig in, want we beperken de groep tot 12 personen.

Inspiratiemomenten over sterven vanaf 15 januari 2021

Een 8-tal keer willen we de week afsluiten door naar een inspirerend beeldfragment te kijken. Samen gaan we erover in gesprek en met een korte meditatie gaat ieder in stilte naar huis. Kom mee genieten van deze rustige start van het weekend! Je kan er telkens bij zijn of gewoon komen wanneer het voor jou past... altijd welkom!

Voorziene data: 15/1, 12/2, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6, 10/9 en tot slot 8/10 telkens starten we om 19u30

We sluiten de reeks af met de prachtige Japanse film Departures of OkuribitoLeven in vertrouwen met Mies Kloos vanaf 19 februari 2021

Leven in vertrouwen is de beste preventie van ziekten

Begrip en inzicht geven “wonderbaarlijke” genezingen

De vijf biologische natuurwetten laten ons zien hoe ons lichaam functioneert: ziekten zijn onderdeel van biologisch zinvolle processen die verklaarbaar, voorspelbaar en ook zeer herkenbaar zijn. Begrip van de biologische wetten geeft je een heel ander beeld van ziekten: doordat je je angst en zorgen ervoor zult verliezen, ben je in staat ze te verwelkomen als een logisch gevolg van jouw persoonlijke perceptie van eerdere gebeurtenissen of situaties. Je gaat inzien dat ziekten niet bestreden, maar doorleefd dienen te worden.

Je zult op een zeer diep niveau gaan voelen en weten dat het lichaam geen fouten maakt, dat symptomen slechts boodschappen zijn van je onderbewuste en je zult die boodschappen kunnen begrijpen.

De implicaties van het leven volgens de biologische wetten zijn enorm verrijkend en ver-reikend. Ze zullen je kijk op het leven en op de processen van ziekte en gezondheid diepgaand veranderen. Je wordt rustiger en krijgt meer vertrouwen, zowel in het lichaam als in de dingen die je overkomen in het dagelijks leven.

Wat een beetje besef al kan doen.

Kostprijs: 435€ (inclusief cursustekst, drank en versnaperingen)

Na het volgen van deze dagen kan je:

 • met een gerust hart ziek zijn en dit zien als een positief gebeuren
 • ziekteprocessen gemakkelijker en sneller laten verlopen
 • jezelf op “wonderbaarlijke” wijze genezen
 • uitzaaiingen voorkomen
 • beangstigende symptomen zoals bloed ophoesten of bloed in de ontlasting of urine verwelkomen
 • bepalen wanneer je naar de dokter gaat en wat je dan wilt dat er gedaan wordt
 • begrijpen dat ook moeilijke omstandigheden nuttig en zinvol zijn
 • het Hamers Kompas herkennen als mechanisme van creatie in bredere zin

Kortom: je kunt gaan leven met volledig vertrouwen in je lichaam en je gezondheid in eigen hand nemen

Ervaringsverhaal na een workshop in juli 2012:

"Al jaren kreeg ik bij werkzaamheden zoals bollen pellen, tulpen plukken en tulpen bossen last van de pezen in mijn onderarm. Deze pezen bedienen de vingers die je bij deze werkzaamheden extreem nodig hebt. De standaard RSI-klachten zeg maar. Om deze klachten te verzachten gebruikte ik duivelsklauw zalf. Dit hielp maar genas niet. Ook werden de klachten door de jaren heen langduriger van aard.

Begin juli heb ik de workshop van de organen gevolgd en daarna begon het bollenseizoen weer. Dat betekent ook weer tulpen pellen. En inderdaad de 1e dag begin je gelijk je onderarmen weer te voelen en de 2e dag nog erger. Maar… met de kennis van de Germaanse weet je wat er eigenlijk gebeurt. Het is een eigenwaarde conflict, je bent niet goed genoeg (snel genoeg) voor dit werk. Eerst cel afbraak, waarschijnlijk direct begin 1e dag, gevolgd door cel opbouw om de pees sterker te maken zodat je je werk wel kan doen. Na 2 dagen was de pijn weg en heb ik dit jaar nog 3 weken pijnloos bollen gepeld".

Data: 19 en 20 februari & 5 en 6 maart 2021 van 10u tot 18u

Schrijf je tijdig in door een mailtje te sturen.

Vraag zeker het volledige programma aan, om meer te weten over deze 4-daagse.

Huiskamerlezing: “Waarom zijn we als de dood voor de dood?” op 16 maart

Soms sta je even stil bij de dood en bij de vergankelijkheid van het leven. En dan merk je, de dood maakt ons diepbedroefd. Maar hoe komt dat toch?Wat is sterven eigenlijk? En wat komt erna? Is diegene die doodgaat echt helemaal weg of nog een beetje bij ons?

Kom luisteren naar Jill Vernelen van Novam Vitam op 16 maart. Deuren gaan open om 19u en we starten om 19u30

Deelnameprijs is 20€


Aroma energetica met Veerle Waterschoot vanaf 29 maart

In deze opleiding wordt gewerkt met de frequenties van etherische oliën. De basis is het samenbrengen van westerse en oosterse kennis rond de vijf elementenleer en het begrijpen van de inwerking van seizoenen op ons hele wezen.

Wij zijn verbonden met het cyclisch ritme van de Natuur. Elk seizoen roept eigen emotionele belevingen en mentale benaderingen op die “huizen” in het heersende organenduo.

In de aroma-energetica wordt gewerkt met het krachtig elektromagnetisch veld dat ons lichaam doorstroomt en verbindt met het grote scheppende , kosmische veld. Te vergelijken met het aanbrengen van een acupunctuurnaald, wordt hier een synergie van etherische oliën aangebracht op de ingangspoorten van de meridianen en op het energetisch krachtencentrum dat de organen voorziet van levensenergie.(chakra) Daarbij worden eenvoudige, efficiënte houdingen en strekkingen uitgevoerd. Zo wordt de instroom van kosmische energie in de aansluitende organen verhoogd met een weldadig effect op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. De informatie over de etherische oliën, de meridianen en het chakra vervolgens in praktijk zetten, is een geschenk voor je gezondheid. Per element, per seizoen wordt dit bijzonder geheel aangepast aan de actuele fysieke en energetische noden zodat we in de flow blijven van de natuurlijke levenscyclus.

Maag/milt/pancreas

Long/dikke darm

Blaas/nieren

Lever/galblaas

Hart/dunne darm.

Data: maandag 29 maart, 26 april en 10 mei en 7 juni 2021 van 14u tot 19u

Kostprijs: 200€ (exclusief BTW)
Biologie van de hersenen en migraine met Mies Kloos op 30 april & 1 mei 2021

Op 30 april en 1 mei 2021 komt Mies Kloos nog eens naar België voor een boeiende 2 daagse over de hersenen en migraine.

De biologische natuurwetten verlopen op 3 niveaus: de psyche, de hersenen en de organen. In de beide basisworkshops worden de orgaanprocessen en de verandering in gedrag en karakter behandeld, maar daarin komt het 3e niveau, de hersenen en de 3 en 4e biologische natuurwetten nauwelijks aan bod. Toch geven ze ook belangrijke inzichten die nodig zijn om op basis van de BN te handelen en te LEVEN.

Deze twee dagen vormen de completering van de kennis van de 5 biologische natuurwetten.

De programma’s in de hersenen vormen een integraal

onderdeel van alle biologische programma’s en bewustwording van de symptomen, hun betekenis en waar ze voorkomen in het Hamers Kompas hoort bij het totale pakket.

De evolutionaire ontwikkelingsgeschiedenis van de organismen op Aarde geeft achtergrondinformatie over het ontstaan van de verschillende programma’s en het waarom ervan. Alles heeft daarmee te maken: nieuwe omstandigheden, een sprong in de evolutie waardoor nieuwe organismen ontstonden, creëerde de behoefte aan nieuwe functies, organen, weefsels en dus ook programma’s. Het is fascinerend om inzicht te krijgen in dit totale plaatje, waardoor de bio-logica van het lichaam en de perfectie van de schepping nog duidelijker wordt en meer gaat spreken.

Deelnameprijs per dag: 110€

Deelnameprijs voor beide dagen: 195€

In Casa Thuja van 10u tot 18u.

Gevraagde voorkennis: goede basiskennis, verkregen door deelname aan de 4-daagse basisworkshop “Leven in Vertrouwen - Vertrouw je Lichaam” of vergelijkbaar.


compas

Pendel-initiatie op 3 en 17 mei

Kom mee ervaring op doen met het pendelen en maak zo je 'buikgevoel' zichtbaar. :)

Dit kan op maandag 3 mei en 17 mei van 14u tot 19u

Kostprijs: 80€

Plaats: De Druïde

Meerdaagse in Averbode met als thema How about I Be Me (and You Be You) van 24 mei tot en met 27 mei

Wie weet start op maandag 24 mei voor jouw een mooi avontuur waarbij je uitgenodigd wordt om optimaal jezelf te zijn...

Het programma houden we nog even stil, maar het zal zeker een gezellig samen zijn waarbij we elkaar kunnen inspireren & steunen.

En... durf je je nu al in te schrijven?!

Averbode

Praktisch: aankomst in Averbode om 15u en afronding op donderdag 27 mei rond 16u

Deelnameprijs: 250€ (inclusief overnachtingen en maaltijden)


Zielsoorzaken van ziekte met Karin Van Baelen vanaf 25 juni 2021

3-DAAGSE INTRODUCTIE IN DE BIOLOGISCHE NATUURWETTEN VAN DR. HAMER

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn.

Dr. Hamer heeft aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbal-kanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven.

Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving !

Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen.

Ziektesymptomen zijn (meestal) genezingssymptomen !!

Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Nog wat extra uitleg:

In deze 3-daagse gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische wetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

INHOUD

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP :

1. Elke ziekte (ZBS) start met een emotionele conflictschok

2. Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost

3. Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling (embryologie)

4. Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase

5. Elk ZBS is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair

verklaarbaar en zinvol

DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”,

diagnose- en prognoseshocks, vervolgconflicten

“Het Syndroom”, een lastige complicatie.

Wat is een chronische ziekte ?

Wat zijn allergieën ?

Wat zijn psychische stoornissen ?

DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ?

Het biologisch conflict

Vraagstelling om tot de kern van het probleem te komen

Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)

Enkele “tools” om het conflict te helpen oplossen

OVER DE DOCENT: Karin Van Baelen

Zij werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg.

Momenteel werkt zij als zelfstandig EFT*-therapeut en richt zich daarbij vnl. naar mensen met chronische aandoeningen en pijn.

In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose chronische vermoeidheid/fibromyalgie. Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte. Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

Ze vertaalde het Duitse boek van Björn Eybl: “Zielsoorzaken van ziekte”.

Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische wetten.

Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden !

Praktische informatie:

Op 25, 26 en 27 juni 2021 in Casa Thuja, Veeweide 41, 3060 Korbeek-Dijle

Welkom vanaf 9u30 en Karin gaat van start om 10u. Vanaf 17u mag je voldaan naar huis!

Kostprijs: 300€

Het boek Zielsoorzaken bij ziekte kunnen de deelnemers aankopen.

Inschrijven kan door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde


Traject: "De verborgen kracht van verlies" met Jill Vernelen vanaf 19 september 2021

In een wereld waar niets stil staat, er een constante vraag naar beweging is kan zoiets als “verlies” je de grond onder je voeten doen verliezen.

Nu meer dan ooit worden we terug geworpen op onze essentie, wie we zijn en kan verlies zich opnieuw laten voelen.

Verlies van energie door een burn-out, werk, vanuit een relatiebreuk, je gezondheid, een dierbare (mens of dier) die uit je leven wordt gerukt en nog zoveel meer…

Expressie geven aan een verlieservaring kan enorm helend en verruimend werken.

We worden er regelmatig mee geconfronteerd in al zijn vormen, toch is het moeilijk om dit te verwoorden - te beleven.Wat komt dit verlies jouw vertellen ?Welke kracht zit er verborgen achter deze energie ?Dat gaan we samen gaandeweg ontdekken.Het is een traject van doen, voelen, ervaren, geen denken of theorie, enkel ervaren, groeien, delen, bij elkaar en in jezelf…Dit traject bestaat uit 4 zondagen samen op pad, waar we maandelijks 1 dag samen komen. Een dag start om 10u ten zal eindigen omstreeks 15.30u.

Dag 1 : samen op pad in de natuur, de verborgen geschenken via de taal en trilling van de natuur en onze zintuigen, “een creatie met natuurobjecten”.

Dag 2 : een dag “doorleef je voelwereld en emoties”

Dag 3 : een dag samen creëren met acrylique pooring, een abstract schilderij zegt meer dan 1000 woorden (reading per schilderij door mezelf)

Dag 4 : een innerlijke reis opstelling, een kijkje in de subtiele lagen, verborgen boodschappen samen zichtbaar maken.Doorheen dit traject begeleid ik jou naar iets nieuw, naar ruimte voor jezelf, naar draagkracht…

Voor de start van elke dag krijg je een mail met extra informatie.

Data: 19 september, 17 oktober, 14 november en 12 december 2021

Voorlopige richtprijs: €280 - maandelijkse betaling mogelijk op aanvraag ( €70/dag)

jill traject

Kruidenbereidingen in 8 delen met Earthbeatz is lopende vanaf 13 september 2020

Hou je van kruiden en zou je wel eens graag een créme (zalfje), lotion of hoestsiroop in elkaar draaien. Of heb je net een opleiding tot herborist achter de rug maar vind je de kennis die je hebt over het praktisch werken met kruiden wat mager?

Voor beginners en gevorderden brengen wij, Joke & Pieter een 8 delige reeks die alles wat je zou willen weten over kruidenbereidingen (culinaire, lichaamsverzorging en medicinale bereidingen) netjes voor je structureert van de basis tot de meer gecompliceerde recepten en bereidingstechnieken.

Zowel beginners als gevorderden krijgen hier een hoop nieuwe informatie te verwerken over de technieken, achterliggende kennis van het werken met kruiden als ook een heel nieuwe wereld aan mogelijke oliën en inhoudsstoffen die gebruikt worden bij de kruidenbereidingen.

Het opzet van de cursus is niet om je enkele recepten te laten maken en als een ‘kookboek’ mee naar huis te geven. Het gaat voor ons veel verder als dat.

 • We willen je graag inzicht geven in het waarom van de zaak.
 • Waarom gebruik je deze inhoudsstoffen ?
 • Waarom gebruik je water of olie of azijn of alcohol.
 • Waarom kies ik voor een siroop ipv een borstbalsem.
 • Waarom maak ik een balsem en geen melk of crème?

Allemaal interessante vragen om samen bij stil te staan. Ons doel is jou op zodanige manier te leren werken met kruiden dat je zelfstandig de tuin in kan wandelen, kruiden kan verzamelen en deze dan op een juiste manier kan verwerken tot een product dat het meest efficiënt zal werken in de omstandigheden waar het voor bedoeld is.

Het volledige programma vind je terug in de pdf onderaan deze pagina.

lesgevers van Earthbeatz: Joke Dusters & Pieter Verbist

Praktische informatie:

les 1 : zondag 13/09

les 2 : zondag 27/09

les 3 : zondag 11/10

les 4 : zondag 25/10

les 5 : zondag 8/11

les 6 : zondag 22/11

les 7 : zondag 6/12

les 8 : zondag 20/12

Locatie : ontmoetingscentrum Vlierbeekveld, Honingbijstraat, Kessel-Lo

Prijs: €115 per afzonderlijk DEEL Indien je voor de ganse REEKS (8 DELEN) inschrijft komt de prijs per deel op €95 - het totale bedrag van €95x8= €760 dient dan wel bij de start van de workshop afgerekend te worden.

Om voldoende werkplek en voldoende begeleiding te kunnen voorzien voor iedereen zijn de plaatsen beperkt tot max 16 personen.