Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we  een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven,  laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...ZIELSOORZAKEN VAN ZIEKTE met Karin Van Baelen (NOG ENKELE PLAATSEN)

3-DAAGSE INTRODUCTIE IN DE BIOLOGISCHE NATUURWETTEN VAN DR. HAMER

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn.

Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbal-kanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven.

Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok  schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving !

Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen.

Ziektesymptomen zijn (meestal) genezingssymptomen !!

Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Nog wat extra uitleg:

In deze 3-daagse gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische wetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

INHOUD

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP :

boek Bjorn

1.    Elke ziekte (ZBS) start met een emotionele conflictschok

2.    Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost

3.    Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling (embryologie)

4.    Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase

5.    Elk ZBS is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair

verklaarbaar en zinvol

DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

               Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”,

                                           diagnose- en prognoseshocks, vervolgconflicten

              “Het Syndroom”, een lastige complicatie.

               Wat is een chronische ziekte ?

               Wat zijn allergieën ?

               Wat zijn psychische stoornissen ?

DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ? 

              Het biologisch conflict  

              Vraagstelling om tot de kern van het probleem te komen                                                               

              Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)

              Enkele “tools” om het conflict te helpen oplossen

OVER DE DOCENT: Karin Van Baelen

Zij werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg.

Momenteel werkt zij als zelfstandig EFT*-therapeut en richt zich daarbij vnl. naar mensen met chronische aandoeningen en pijn.

In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose chronische vermoeidheid/fibromyalgie.  Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte.  Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

Ze vertaalde het Duitse boek van Björn Eybl: “Zielsoorzaken van ziekte”.

Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische wetten.

Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden !

Praktische informatie:

Locatie: 
30/9 in OC De Bruul, Brouwerijstraat in Leuven
21/10 en 4/11 in OC Vlierbeekveld, Honingbijstraat 19 in Leuven

Welkom vanaf 9u30 en Karin gaat van start om 10u. Vanaf 17u mag je voldaan naar huis!

Kostprijs: 200€ (of 67€ per dag)

Het boek Zielsoorzaken bij ziekte kunnen de deelnemers aankopen voor 45€ ipv 55€.

Inschrijven kan door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde.

Hemelse symboliek  en aards gebruik van Lieve Vouwenkruiden op 21 november 2017

Nathalie Hermans is herboriste en natuurgids en heeft zich verdiept in de Lieve Vrouwenkruiden en kruiden die lief zijn voor de vrouwen.

Je bent welkom vanaf 19u zodat Nathalie mooi op tijd kan starten om 19u30.

Reserveer tijdig een zitje door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde.

Kostprijs: 12€ (inclusief drankje)


Een andere WERELDAIDSDAG op 1 december te Leuven

Sluit samen met mij het HIV-jaar af op een ontspannen en feestelijke manier! Alle informatie kan je vinden op onze HIV-pagina.

Integrale Aroma- en hydrolatentherapie met Veerle Waterschoot vanaf 3 maart 2018

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de essentiële olie van bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz.… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant. Door hun therapeutisch gebruik  wordt het zelfgenezend vermogen in ieder persoon geactiveerd.

Graag stel ik je de 6 boeiende dagthema's voor:

  • optimaliseren van je weerstandsvermogen en de luchtwegen.
  • Aroma EHBO kit voor thuis en op vakantie
  • optimaliseren van het spijsverteringsstelsel.
  • zorg voor gezonde huid en haren
  • zorg voor het bewegingsapparaat en zuivering.
  • Stressbeheer, verbetering van slaap en psyche- emotionele balans.

De 6 daagse is een grondige studie en beleving van ruim 100 aroma’s en en een aantal hydrolaten, gelinkt aan de thema’s. Hun opname via de luchtwegen, de huid of oraal; hun toepassingen in verstuiven, baden, zalven en massage oliën, therapeutische inname en gebruik in de keuken komen aan bod.

Jouw inbreng als deelnemer is belangrijk! Oefening baart kunst, … geurige levenskunst! :) 

clan

Praktische informatie:

Op  3 & 4 maart, 24 maart, 28 april, 26 mei en 16 juni 2018 van 9.30u tot 16.30u.van 9u30 tot 16u30 komt Veerle Waterschoot ons wegwijs maken in de integrale aromatherapie. 

Kostprijs: 360€

Het zijn rijk gevulde lessen die samen een mooie geheel vormen. Er is een uitgebreide syllabus als leidraad en nadien ontvang je een attest.  

Aanmelden via mail: info@cian-be.com

Meer informatie:

Aromatherapie is een zeer oude geneeswijze. De oudste getuigenissen dateren van 3000 v.Chr. Later, in Arabische, Egyptische, Griekse en Romeinse geschriften en ook in Bijbelteksten worden vele aroma’s beschreven. 
In een 100% zuivere etherische olie werkt de grofstoffelijke chemie genezend op ons fysiek lichaam. Velen hebben al baat gehad bij de antiseptische, slijmlosmakende werking van een den- of eucalyptusolie. De subtiele en krachtige vibraties van de etherische olie werken tevens helend op onze fijnstoffelijke niveaus. Het is verrassend hoe de minimale hoeveelheid geurstof in één roos ons gevoel zo kan overweldigen. Een klein beetje muntolie werkt verhelderend en versterkend voor het denken. Dus zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt een verhoogde energie bewust beleefd. Nieuw : dit jaar worden ook een aantal hydrolaten opgenomen in de training ter kennismaking met hydrolatentherapie en ter goed begrip van beide eindproducten van de destillatie.

Je werkt met 100% zuivere etherische oliën en plantaardige oliën van bio-kwaliteit. 


Opleiding fytotherapie met Philippe Gerard gestart sinds januari 2017

Apotheker Philippe Gerard komt op zijn boeiende manier 8 weekends vertellen over de kruidenwereld en hoe ze van nut kunnen zijn om gezond door het leven te gaan. Hiervoor duikt hij soms diep tot in het kleinste deeltje van de plant, geeft hij heel wat uitleg over de chemie van planteninhoudsstoffen. In die zin is het geen eenvoudige opleiding. Het is een heuse cursus fytotherapie met heel wat scheikunde. De werking van de planteninhoudsstoffen in de biochemie van ons lichaam wordt haarfijn uitgelegd. De verschillende extractiemogelijkheden en bereidingen van de planten worden theoretisch uitgelegd én ook in de praktijk gebracht door een labo-weekend. 
Geen lachertje, maar Philippe bezit de kunst om het op een enthousiaste manier allemaal duidelijk te maken waardoor je met een gefundeerde kennis aan de slag kan gaan.

De weekends gaan door op volgende data: 28&29/1, 18&19/2, 25&26/3, 20&21/5, 23&24/9, 14&15/10 (in Oostende), 25&26/11, 9&10/12 in De Druïde. Een lesdag is telkens van 9u tot 17u.

Een zeer uitgebreid programma kan je vinden in onderstaand word-bestand.

Inschrijven kan voor de hele reeks of per weekend. Indien een bepaald weekend overvol zit, dan geven we de voorkeur aan de personen die de hele reeks volgen. We willen de groep bewust klein houden, dus er kunnen maximum 14 personen deelnemen!

Kostprijs:

Je kan je inschrijven voor heel de reeks, maar wel telkens per weekend betalen zodat het financieel beter te dragen is.

170€ per weekend
1280€ voor 8 weekends (80€ voordeel)
1255€ voor leden van de Vlaamse Herboristen Vereniging

Fermenteren, wecken en warmwaterbad op 29/8 (VOLZET) en 19/9 (VOLZET)

De nazomer is voor menig moestuinier een moment van overvloed! Maar wat doe je dan met al die groenten en fruit? Weggeven aan buren en vrienden, invriezen, …? In deze praktische workshops gaan we dieper in op twee ecologische bewaartechnieken die de levensduur van onze oogst gemakkelijk met een aantal maanden tot zelfs een aantal jaren kan verlengen! Naast een stukje basistheorie, zullen we zelf aan de slag gaan in de keuken en met de nodige tips & tricks gaan jullie hopelijk allemaal naar huis met een lekkere ingemaakte groente of fruit! 


In de eerste workshop van 29 augustus zullen we ons verdiepen in de wondere wereld van gisten, scoby’s, fermentatie, zout-oplossingen, etc. Fermenteren is een eeuwenoude bewaartechniek die naast het bewaren vaak ook de voedingswaarde van onze groente verhoogt door de aanwezigheid van probiotica: denk maar aan zuurdesembrood, zuurkool, mosterd, komboecha, kefir, etc.!

In de tweede workshop van 19/9 gaan we dieper in op het wecken van groenten, fruit, gerechtjes, saus, etc. Met deze bewaartechniek kunnen we onze oogst bijna onveranderd inmaken zodat we in de winter kunnen genieten van de verse en frisse smaken van de zomer. Denk maar aan tomatensaus, ingemaakte boontjes, fruit op siroop, een zomergroenten wokje, etc.!

van 19u tot maximum 22u.

Je persoonlijke bijdrage voor elke avond is 15€.

Je bent vrij om naar 1 of 2 avonden te komen... vermeld dit wel bij je inschrijving

Lezingen 'Een andere kijk op ziekte en gezondheid - HIV, mijn beste vriend'

17 oktober 2017 om 19u30 in Brouwershof, Provinciesteenweg 10, Wespelaar (Haacht) 

27 oktober 2017 om 19u30 in Hoeve Middenin, Buitenseinde 33 Geel

18 november 2017 om 14u bij Liever Gelijk in Kortrijk ('t Eiland)

1 december 2017, dagprogramma op Wereld Aidsdag in Leuven

Laat even op voorhand weten als je aanwezig zal zijn op een van deze boeiende momenten. Tot dan!

Comments