Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven, laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...

of ontdek de goedkoopste manier om een wagen te leasen.

Belevingsdag Aroma Energetica met Veerle Waterschoot op 23 augustus 2022


Voor de ‘ anciens’ kan dit een vorm van opfrissing zijn en voor nieuwe deelnemers een introductie in de werking van het hart als anatomisch, psychisch en spiritueel orgaan. Ook bekijken we hoe hart en dunne darm als duo werkzaam zijn in ons lichaam. In deze tijden van hoge bloeddruk, hartinfarcten, verminderende geheugencapaciteit, depressie, vele voedingsintoleranties en nood aan hartelijkheid, is studie ter grondig begrip van dit duo zeer actueel.

Als verdieping gaan we ook twee onzichtbare stelsels in ons lichaam onderzoeken die gelinkt zijn aan het hart en de vuurenergie van de zomer en waarvan we veel minder afweten dan van onze gsm of van onze computer. Door stretchingen en energetisch werken met etherische oliën openen we de energiebanen en brengen levenskracht in de juiste flow.


Hiermee hoop ik jullie nieuwsgierigheid te prikkelen en om samen de Aarde-energie te ontdekken, beleven en begrijpen. Het wordt echt genieten!


Je bent welkom in De Bedding, Veeweide 41, Korbeek Dijle (Bertem) van 10u tot 16u.

Het aarde-element zullen we op 23 augustus aan bod laten komen.

Deelnameprijs: 70€ inclusief lunch, syllabus en de nodige essentiële oliën.

Tweedaagse HEEL door LEEF op 2 en 3 juli met Mies Kloos

Twee daagse om het HEEL door LEEF-protocol te leren kennen en in te oefenen.

Locatie: De Bedding, Veeweide 41 in Korbeek-Dijle

Lesdag van 10u tot 17u

Deelnameprijs: 230€

Middageten: De gastvrouw zorgt graag voor een lichte biologisch vegetarische lunch aan vrije bijdrage. Op vraag houdt ze graag rekening met vegan voorkeur of allergieën en intoleranties.
Wie wil mag natuurlijk zijn eigen lunch zelf meebrengen.

Achtergrond HEEL door LEEF

In het voorjaar van 2016 besefte ik (Mies Kloos) opeens dat ik in feite onbedoeld een methode, een protocol van vragen heb ontwikkeld en een manier van werken hiermee. De naam ervoor die door mijn hoofd speelde is het LIV (leven in vertrouwen)-protocol of in het Nederlands het LEEF-protocol. Hieruit is de workshop HEEL door LEEF ontstaan.

Het is een manier van werken met het lichaam waardoor de kernangst achterhaald, bewustgemaakt en omgebogen kan worden. In mijn ervaring is de kernangst altijd een doodsangst, een verlatingsangst of het niet kunnen vervullen van de voorgenomen levensopdracht. De inzichten die mensen binnen een paar minuten in zichzelf krijgen zijn vaak verbluffend.

Het maakt niet uit in elke fase van het Hamers Kompas iemand zit, want het doel is om angst, zorgen en stress aangaande de huidige situatie te verminderen en op den duur te verwijderen. In feite is het erop gericht op inslagen, vervolginslagen en triggers te voorkomen.

Ik was de maanden ervoor erg bezig met die kernangst en werd er steeds handiger in om deze bij mensen te achterhalen en te neutraliseren. Ik heb ervaren dat er dan maar zelden echt iets oplost is als men het proces begrijpt, beseft wanneer het is ingeslagen en wat er toen is gebeurd: men blijft hangen in dezelfde reacties en gedrag en blijft problemen houden met dezelfde mensen en situaties.

Begrip en beseffen hoe het ontstaan is, zit in het hoofd, maar als je het voor 100% begrijpt en inziet, hoeft er biologisch nog niet veel te veranderen. Wat je rationeel weet, moet een diepgevoeld, innerlijk WETEN worden dat het oude gevaar, waarvoor je lichaam je NU nog steeds waarschuwt, niet meer voor kan komen. De reactie of het gedrag waar het lichaam je toe wil aanzetten en die gericht was op het vermijden van dat gevaar, is dus NU niet meer nodig.

Het lichaam leeft in het NU, het reageert op dingen in het NU, ook al is de oorsprong van die reactie vele jaren eerder. Dus het moet ook in het NU worden geneutraliseerd. Inzicht in de oorzaak kan nuttig zijn, maar is niet noodzakelijk. Het belangrijkste is, dat de emotie, de pijn, doorvoeld wordt.Opzet workshop HEEL door LEEF


Het protocol bestaat uit een simpele reeks vragen, waarbij men door invoelen het lichaam het antwoord laat geven. Voelen is hier het sleutelwoord, het is de bedoeling dat het lichaam het antwoord geeft, niet het hoofd. Door te voelen en zich op dat gevoel te concentreren, komt er een situatie omhoog die bij dat gevoel hoort. Het is deze situatie die een gevaar is of ooit een gevaar was en waarvoor het lichaam nog steeds waarschuwt.

Het protocol verloopt in 5 stappen:

  • Achterhalen van het verhaal van het lichaam via de biologische natuurwetten.

  • De kernangst bewust maken.

De vragen haken steeds in op het antwoord van de persoon, die steeds opnieuw gaat

voelen voor welke gevaarlijke situatie het lichaam hem wil waarschuwen. Zo komt men

steeds dichter bij de kern.

  • Beseffen wat het nut is (geweest) van die angst en van het gedrag dat daaruit voortvloeide. Hierbij gaat het om 2 aspecten:

  1. Wat het directe doel ervan was. Dat komt altijd neer op het vermijden van de pijnlijke situatie: de dood, dat men door andere mensen wordt verlaten of dat men de voorgenomen levensopdracht niet kan vervullen.

  2. Bewustwording van de overlevingsmechanismen en de aanwezigheid van de kernangst bij anderen, waar de persoon in kwestie weer op reageert met zijn eigen kernangst. Daardoor blijft de vicieuze cirkel in stand. Hier is het inzicht noodzakelijk, dat ook een ander een moeilijke tijd nodig heeft om te groeien en bewust te worden. Soms moeten mensen helemaal aan de grond zitten en geen kant meer uit kunnen om die stap te maken. Het is belangrijk om anderen dit te gunnen!

Het anderen gemakkelijker te maken gaat op den duur vaak ten koste van jezelf. Je kunt

beter bij jezelf en je eigen weg blijven als je inziet dat je een kernangst en een

overlevingsmechanisme van iemand anders niet kunt oplossen en dat hij er in feite ook

niet bij gebaat is als je dat probeert. En dat is iets wat we vanuit onze eigen angst om

afgewezen te worden onbewust heel vaak doen.

  • Het lichaam laten ervaren dat de situatie, waarbij die specifieke angst is ingeslagen en is ingeprogrammeerd, niet meer voor kan komen of dat men er nu heel anders naar kan kijken en mee om gaan. Dit zorgt voor een nieuwe overtuiging, die een andere reactie tot gevolg heeft.

Hier zijn inzichten in het eenheidsbewustzijn, het grotere plaatje, het universeel

bewustzijn of de kosmische scheppingswetten, zoals ik ze vaak noem, van groot belang.

Soms kan men de angst in één keer transformeren, waardoor het gedrag (het

overlevingsmechanisme), wat door die angst werd veroorzaakt, niet meer nodig is en

spontaan en zonder veel moeite verdwijnt.

Soms is het een proces en vertoont men nog regelmatig dezelfde reactie en hetzelfde

gedrag.

Dit gebeurt dan geheel onbewust, men reageert ineens en realiseert zich dat pas later,

het gaat werkelijk aan het verstand voorbij.

In deze fase kunnen er allerlei bestaande methoden gebruikt worden om de nieuwe

overtuiging op cellulair niveau in te programmeren. Zelf werk ik veel met EFT en Gnosis,

maar ook Psyche-K, MIR, bach bloesems en vele andere methoden die inwerken op de

overtuigingen en het bewustzijn kunnen hier gebruikt worden.

  • De daad bij het woord voegen in het dagelijks leven.

Dit is moeilijkste oefening van het LEEF-protocol en zal men elke keer als dat nodig is

moeten toepassen. Door de situatie die de trigger vormde, te herbeleven, te voelen wat er

dan gebeurt in het lichaam en welke situatie het wil vermijden, zich te realiseren waarom

die situatie niet meer voor kan komen of geen gevaar meer vormt (stap 3) en dan te ont

spannen kan men het lichaam trainen om niet meer te reageren op de trigger.

Workshop HEEL door LEEF is een workshop die geschikt is voor iedereen die een goede kennis heeft van de werking van de biologische natuurwetten.

Maandelijkse studiegroep de 5 Biologische natuurwetten

Wil je meer leren over de 5 Biologische natuurwetten van Dr. Hamer? Voor wat staan deze wetten? Welke zinvolle biologische speciaalprogramma's bestaan er?
Hoe kan dit denkkader je helpen om zonder angst in het leven te staan?

Vanaf 17 januari zijn we gestart met een
studiegroep waarin we telkens naar een DVD over Dr. Hamer's 5 biologische natuurwetten kijken. De DVD's zijn een reeks van Helmut Pilhar (een Duitse man die nog samengewerkt heeft met Dr. Hamer) en die vertaald zijn door Casper Rutten.
Na elke DVD wisselen we van gedachten om elkaar verder te inspireren.

De studiegroep gaat elke 3de maandag van de maand door van 14u tot 16u30 afwisselend in De Druïde of in De Bedding (Korbeek Dijle).

Deelname in kosten: 3€ per persoon (inclusief een drankje of 2 :)).
Beperkt tot 7 deelnemers, dus schrijf je tijdig in!


Het is geen 'voorwaarde' dat je er elke keer bij bent of niet. Wel is het belangrijk dat je voldoende basiskennis hebt over de 5 natuurwetten, wanneer je midden in de reeks erbij komt.

Hier kan je al wat basiskennis opdoen:


De rode draad , door Helmut Pilhar


De essentie van de biologische wetten door Karin Van Baelen

Informatie over de 5 biologische natuurwetten

Dé kans om je te verdiepen in de 5 biologische natuurwetten

Van Graan tot Glas - initiatie bierproeven: datum nog te bepalen


Je wordt meegenomen in het brouwproces en leert hoe je met al je zintuigen een bier objectief kan omschrijven. Hoe proef je een bier, hoe komt een bier tot stand, wat zijn de bierstijlen, hoe breng je via het brouwproces de verschillende smaken in het bier.

Er wordt geproefd uit het brede palet van Belgische bieren. Grote en kleine verhalen uit onze rijke biercultuur brengen de avond op smaak.


11 juni om 19u30 in De Druïde
deelnameprijs 12 euro

Schrijf je hier in door een mailtje te sturen!

Meerdaagse in Averbode met als thema How about I Be Me (and You Be You): nieuwe data nog te bepalen.

Wie weet start er voor jouw een mooi avontuur waarbij je uitgenodigd wordt om optimaal jezelf te zijn...

Deze mooie omgeving nodigt ons uit om contact te maken met de natuur, met onze natuur om zo naar binnen te gaan.
Het zal zeker een gezellig samen zijn waarbij we elkaar kunnen inspireren & steunen. Basisingrediënten zijn wandelen; mediteren; voor wie dat wil, kan deelnemen aan een viering van de Norbertijnen; regelmatig samen in gesprek gaan rond boeiende thema's.


Averbode

Praktisch: aankomst in Averbode op maandag om 15u en afronding op donderdag rond 16u

Deelnameprijs: 250€ (inclusief overnachtingen en maaltijden)