Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven, laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...


Kruidenthee proeverij met Joke Custers op 2 december VOLZET

joke Custers komt je kennis laten maken met de 6 typen ‘smaak’ die in de Chinese geneeskunde onderscheiden worden. Elke smaak heeft namelijk een bepaalde invloed op ons lichaam en dus een geneeskrachtige werking die eraan gekoppeld kan worden.

Het wordt een reis door de smaken met veel verschillende kruideninfusies van allemaal kruiden die gemakkelijk in jouw tuin kunnen groeien. Fijn voor zij die kruideninfusies pas leren kennen, en ook fijn voor zij die reeds veel van kruiden weten. Het geeft namelijk een andere kijk op de geneeskracht en werking van de kruiden.

Dit is trouwens ook een greep van wat ze in haar nieuwe boek KRUIDEN, Kennis en Bereidingen, ook met de mensen deelt. Na de thee proeverij is er trouwens een signeer sessie en kan je je persoonlijke exemplaar bemachtigen.

De gelijknamige cursus kruidenbereidingen die ik een jaar of 6 op avondonderwijs gaf resulteerde in deze 320 pagina's duidelijke uitleg voor beginnend zowel als gevorderd kruidenliefhebber.

Hoe werk je het beste met kruiden in de keuken en hoe maak je van diezelfde kruiden krachtige helende middeltjes? Waar moet je voor opletten en wat zijn hun individuele krachten?

38 kruiden, 100 recepten en duidelijke uitleg om ook je eigen recepten te kunnen opstellen.

Hierbij een link naar een kort filmpje met meer info


Welkom vanaf 19u, zodat Joke van start kan gaan om 19u30.

Deelnameprijs 10€, maar bij aankoop van het boek KRUIDEN, Kennis en Bereidingen, krijg je 10€ korting

Schrijf je in door een mailtje te sturen!


Adem vrij met essentiële oliën, gemmotherapie & planten op 11
december om 10u30

Vrij & zonder angst ademen?

Dat kan, maar als het soms toch wat moeilijk gaat zijn er heel wat essentiële oliën en gemmo's die je kunnen ondersteunen.

Op 11 december geeft Claudia om 10u30 een boeiend overzicht met o.a.:

 • luchtwegensiroop, zangerssiroop, rokerssiroop & vlierbessensiroop

 • Ravintsara, Mandravasarotra, Eucalyptus radiata

 • noctigem, calmigem, energem, ... .

Gratis aangeboden door De Druïde (& Claudia)

Schrijf je hier in!

Belevingsdag Aroma Energetica met Veerle Waterschoot op 14 december

Telkens als er een nieuw seizoen van start gaat, zullen we samen met Veerle Waterschoot afstemmen op het element, de organen en hun meridianen die op dat moment van belang zijn en onze zorg en aandacht nodig hebben. Dit is een heel natuurlijk ingebouwde manier om voor onze gezondheid te zorgen. Samen gebruiken we de gepaste essentiële oliën, oefenen de stretchings in en genieten van een heerlijke lunch die de actuele organen ondersteunt.

Op 14 december zorgen we voor werking en energie onze nieren en de blaas

Je bent welkom in Casa Thuja, Veeweide 41, Korbeek Dijle (Bertem) van 10u tot 16u.


Deelnameprijs: 70€ inclusief lunch, syllabus en de nodige essentiële oliën.

16/01/22 : Collectieve sjamanistische opstelling– The Age of Aquarius

Collectieve sjamanistische opstelling rond de dynamiek in de overgang naar een nieuw tijdperk en de uitdagingen die Corona met zich meedraagt.

Deze opstelling wordt georganiseerd om een zicht te krijgen op dat wat er speelt op aarde, dat wat van ons verwacht wordt, datgene waar we voor staan de komende jaren.

Sommige kunnen de nieuwe energie al voelen en leven grotendeels al in de frequenties van de nieuwe tijd, toch wordt ieder van ons geconfronteerd met de dagdagelijkse uitnodigingen en hoe gaan we daar dan mee om.

Ben jij benieuwd naar de dynamiek van deze overgangsfase, wat is de grote uitnodiging, wat wordt er verwacht, we gaan ten raden bij verschillende velden en exploreren de spanningsvelden en de rustpunten. We gaan de komende jaren opstellen om te voelen wat de thematieken per jaar zijn.

Bij de start van de opstelling exploreren we de verschillende velden, nadien bepaald de groep welke specifieke vraag we stellen aan het veld. (enkel indien daar nood aan is)

Prijs : Vrije bijdrage – volledige opbrengst gaat naar Hands For Freedom

Facilitator/Hoedster van de plaats: Jill – Geert & Obrecht (de Druïde)

Lunch : Voor wie het wenst, starten we al om 11u30 met een Potluck om te delen

Tijd: 13u – 17u

Adres : Druïde – Jan Van Avondtstraat 25 Leuven

Inschrijven : plaatsen zijn beperkt, meld je hier aan!


Maandelijkse studiegroep de 5 Biologische natuurwetten vanaf 17 januari 2022

Wil je meer leren over de 5 Biologische natuurwetten van Dr. Hamer? Voor wat staan deze wetten? Welke zinvolle biologische speciaalprogramma's bestaan er?
Hoe kan dit denkkader je helpen om zonder angst in het leven te staan?

Vanaf 17 januari starten we met een
studiegroep waarin we telkens naar een DVD over Dr. Hamer's 5 biologische natuurwetten kijken. De DVD's zijn een reeks van Helmut Pilhar (een Duitse man die nog samengewerkt heeft met Dr. Hamer) en die vertaald zijn door Casper Rutten.
Na elke DVD wisselen we van gedachten om elkaar verder te inspireren.

De studiegroep gaat elke 3de maandag van de maand door van 14u30 tot 16u30 in De Druïde.

Deelname in kosten: 3€ per persoon (inclusief een drankje).
Beperkt tot 7 deelnemers, dus schrijf je tijdig in!


Het is geen 'voorwaarde' dat je er elke keer bij bent of niet. Wel is het belangrijk dat je voldoende basiskennis hebt over de 5 natuurwetten, wanneer je midden in de reeks erbij komt.

Hier kan je al wat basiskennis opdoen:


De rode draad , door Helmut Pilhar


De essentie van de biologische wetten door Karin Van Baelen


Druïdemengels vanaf 26 maart 2022

De kruidige wereld van een herborist biedt heel wat mogelijkheden. In deze korte lessenreeks leer je de praktijk van nabij kennen. We maken samen met jou meerdere basisbereidingen zoals een tinctuur of een maceraat. Verder maken we ook een zalf of brouwen een shampoo, tandpasta en veel meer.
Tijdens het vervaardigen van een kruidenhydrolaat door middel van stoomdestillatie leer je ook het destillatieproces van nabij kennen. Na elke les krijg je je eigen creaties mee naar huis om er nog lang van te genieten!

Data: 26 maart, 2, 9 en 16 april 2022 telkens van 9u tot 12u.
Lesgever: Geert Thyssen

Deelnameprijs: 220€ (inclusief cursustekst, thee en alle ingrediënten voor de producten)

Schrijf je in door een mailtje te sturen!

Een Oosters bad met de 5 Chinese elementen

zondag 3 april van 9u30 tot 12u30 in Linden

Traject: "De verborgen kracht van verlies" met Jill Vernelen vanaf najaar 2022

In een wereld waar niets stil staat, er een constante vraag naar beweging is kan zoiets als “verlies” je de grond onder je voeten doen verliezen.

Nu meer dan ooit worden we terug geworpen op onze essentie, wie we zijn en kan verlies zich opnieuw laten voelen.

Verlies van energie door een burn-out, werk, vanuit een relatiebreuk, je gezondheid, een dierbare (mens of dier) die uit je leven wordt gerukt en nog zoveel meer…

Expressie geven aan een verlieservaring kan enorm helend en verruimend werken.

We worden er regelmatig mee geconfronteerd in al zijn vormen, toch is het moeilijk om dit te verwoorden - te beleven.Wat komt dit verlies jouw vertellen ?Welke kracht zit er verborgen achter deze energie ?Dat gaan we samen gaandeweg ontdekken.Het is een traject van doen, voelen, ervaren, geen denken of theorie, enkel ervaren, groeien, delen, bij elkaar en in jezelf…Dit traject bestaat uit 4 zondagen samen op pad, waar we maandelijks 1 dag samen komen. Een dag start om 10u ten zal eindigen omstreeks 15.30u.

Dag 1 : samen op pad in de natuur, de verborgen geschenken via de taal en trilling van de natuur en onze zintuigen, “een creatie met natuurobjecten”.

Dag 2 : een dag “doorleef je voelwereld en emoties”

Dag 3 : een dag samen creëren met acrylique pooring, een abstract schilderij zegt meer dan 1000 woorden (reading per schilderij door mezelf)

Dag 4 : een innerlijke reis opstelling, een kijkje in de subtiele lagen, verborgen boodschappen samen zichtbaar maken.Doorheen dit traject begeleid ik jou naar iets nieuw, naar ruimte voor jezelf, naar draagkracht…

Voor de start van elke dag krijg je een mail met extra informatie.

Data: nog te bepalen in 2022

Voorlopige richtprijs: €280 - maandelijkse betaling mogelijk op aanvraag ( €70/dag)

jill traject

Leven in vertrouwen met Mies Kloos... nog te bepalen!

Leven in vertrouwen is de beste preventie van ziekten

Begrip en inzicht geven “wonderbaarlijke” genezingen

De vijf biologische natuurwetten laten ons zien hoe ons lichaam functioneert: ziekten zijn onderdeel van biologisch zinvolle processen die verklaarbaar, voorspelbaar en ook zeer herkenbaar zijn. Begrip van de biologische wetten geeft je een heel ander beeld van ziekten: doordat je je angst en zorgen ervoor zult verliezen, ben je in staat ze te verwelkomen als een logisch gevolg van jouw persoonlijke perceptie van eerdere gebeurtenissen of situaties. Je gaat inzien dat ziekten niet bestreden, maar doorleefd dienen te worden.

Je zult op een zeer diep niveau gaan voelen en weten dat het lichaam geen fouten maakt, dat symptomen slechts boodschappen zijn van je onderbewuste en je zult die boodschappen kunnen begrijpen.

De implicaties van het leven volgens de biologische wetten zijn enorm verrijkend en ver-reikend. Ze zullen je kijk op het leven en op de processen van ziekte en gezondheid diepgaand veranderen. Je wordt rustiger en krijgt meer vertrouwen, zowel in het lichaam als in de dingen die je overkomen in het dagelijks leven.

Wat een beetje besef al kan doen.

Kostprijs: 435€ (inclusief cursustekst, drank en versnaperingen)

Na het volgen van deze dagen kan je:

 • met een gerust hart ziek zijn en dit zien als een positief gebeuren

 • ziekteprocessen gemakkelijker en sneller laten verlopen

 • jezelf op “wonderbaarlijke” wijze genezen

 • uitzaaiingen voorkomen

 • beangstigende symptomen zoals bloed ophoesten of bloed in de ontlasting of urine verwelkomen

 • bepalen wanneer je naar de dokter gaat en wat je dan wilt dat er gedaan wordt

 • begrijpen dat ook moeilijke omstandigheden nuttig en zinvol zijn

 • het Hamers Kompas herkennen als mechanisme van creatie in bredere zin

Kortom: je kunt gaan leven met volledig vertrouwen in je lichaam en je gezondheid in eigen hand nemen

Ervaringsverhaal na een workshop in juli 2012:

"Al jaren kreeg ik bij werkzaamheden zoals bollen pellen, tulpen plukken en tulpen bossen last van de pezen in mijn onderarm. Deze pezen bedienen de vingers die je bij deze werkzaamheden extreem nodig hebt. De standaard RSI-klachten zeg maar. Om deze klachten te verzachten gebruikte ik duivelsklauw zalf. Dit hielp maar genas niet. Ook werden de klachten door de jaren heen langduriger van aard.

Begin juli heb ik de workshop van de organen gevolgd en daarna begon het bollenseizoen weer. Dat betekent ook weer tulpen pellen. En inderdaad de 1e dag begin je gelijk je onderarmen weer te voelen en de 2e dag nog erger. Maar… met de kennis van de Germaanse weet je wat er eigenlijk gebeurt. Het is een eigenwaarde conflict, je bent niet goed genoeg (snel genoeg) voor dit werk. Eerst cel afbraak, waarschijnlijk direct begin 1e dag, gevolgd door cel opbouw om de pees sterker te maken zodat je je werk wel kan doen. Na 2 dagen was de pijn weg en heb ik dit jaar nog 3 weken pijnloos bollen gepeld".

Data: (nog te bepalen) van 10u tot 18u in Casa Thuja, Veeweide 41, 3060 Korbeek-Dijle

Schrijf je tijdig in door een mailtje te sturen.

Vraag zeker het volledige programma aan, om meer te weten over deze 4-daagse.

Meerdaagse in Averbode met als thema How about I Be Me (and You Be You): nieuwe data nog te bepalen.

Wie weet start er voor jouw een mooi avontuur waarbij je uitgenodigd wordt om optimaal jezelf te zijn...

Deze mooie omgeving nodigt ons uit om contact te maken met de natuur, met onze natuur om zo naar binnen te gaan.
Het zal zeker een gezellig samen zijn waarbij we elkaar kunnen inspireren & steunen. Basisingrediënten zijn wandelen; mediteren; voor wie dat wil, kan deelnemen aan een viering van de Norbertijnen; regelmatig samen in gesprek gaan rond boeiende thema's.


Averbode

Praktisch: aankomst in Averbode op maandag om 15u en afronding op donderdag rond 16u

Deelnameprijs: 250€ (inclusief overnachtingen en maaltijden)