Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we  een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven,  laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...Opleiding FYTOTHERAPIE met Philippe Gerard start op 28 en 29 januari 2017

Apotheker Philippe Gerard komt op zijn boeiende manier 8 weekends vertellen over de kruidenwereld en hoe ze van nut kunnen zijn om gezond door het leven te gaan. Hiervoor duikt hij soms diep tot in het kleinste deeltje van de plant, geeft hij heel wat uitleg over de chemie van planteninhoudsstoffen. In die zin is het geen eenvoudige opleiding. Het is een heuse cursus fytotherapie met heel wat scheikunde. De werking van de planteninhoudsstoffen in de biochemie van ons lichaam wordt haarfijn uitgelegd. De verschillende extractiemogelijkheden en bereidingen van de planten worden theoretisch uitgelegd én ook in de praktijk gebracht door een labo-weekend. 
Geen lachertje, maar Philippe bezit de kunst om het op een enthousiaste manier allemaal duidelijk te maken waardoor je met een gefundeerde kennis aan de slag kan gaan.

De weekends gaan door op volgende data: 28&29/1, 18&19/2, 25&26/3, 20&21/5, 23&24/9, 14&15/10, 18&19/11 (in Oostende), 9&10/12 in De Druïde. Een lesdag is telkens van 9u tot 17u.

Een zeer uitgebreid programma kan je vinden in onderstaand word-bestand.

Inschrijven kan voor de hele reeks of per weekend. Indien een bepaald weekend overvol zit, dan geven we de voorkeur aan de personen die de hele reeks volgen. We willen de groep bewust klein houden, dus er kunnen maximum 14 personen deelnemen!

Kostprijs:

Je kan je inschrijven voor heel de reeks, maar wel telkens per weekend betalen zodat het financieel beter te dragen is.

170€ per weekend
1280€ voor 8 weekends (80€ voordeel)
1255€ voor leden van de Vlaamse Herboristen Vereniging

Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie op 1 april 2017

Lezing met een geleide meditatie, door Dr. Saskia Bosman, bioloog

"Jij hebt alles in huis om een vitale, liefdevolle, vreedzame mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiёle) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.

Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer. De pijnappelklier, een klein kliertje midden in ons brein, heeft hierin een sturende functie.

Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga) laat vanaf het DNA- en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je in je kracht, liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaam verandert in een voertuig voor verdere evolutie.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Er ligt een mooie weg voor ons open. De eerste stap op deze weg is eenvoudig te zetten en is het begin van een fascinerende reis". 

Kom het horen in deze lezing  van 14u tot 17u

Kostprijs: € 15 per persoon.

Inschrijven doe je hier!

De lezing zal beginnen met een geleide meditatie en afgesloten worden met klankzang door Titia ten Bosch. Misschien nog vermelden: Bij voldoende belangstelling geeft Saskia aansluitende workshops op nog af te spreken dagen.

Filmavond Hector & the search for happiness op dinsdag 11 april

Hector

Waar vind jij je geluk? 

In deze ontspannen film volgen we een psychiater die merkt dat hij zijn cliënten niet echt beter maakt. Hector stapt uit zijn comfortabele positie en gaat een reis maken op zoek naar elementen die je geluk kunnen maken. Een grappige feel-goodmovie die je tegelijk op een luchtige wijze enkele levenslessen wil meegeven.

Kom mee genieten van deze film!

Praktische informatie:

Welkom vanaf 18u30 zodat de film om 19u van start kan gaan.

Kostprijs: 3€ (inclusief een drankje)

Reserveer op voorhand je zitje

ZIELSOORZAKEN VAN ZIEKTE met Karin Van Baelen op 30/9, 21/10 en 4/11/2017

3-DAAGSE INTRODUCTIE IN DE BIOLOGISCHE NATUURWETTEN VAN DR. HAMER

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn.

Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbal-kanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven.

Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok  schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving !

Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen.

Ziektesymptomen zijn (meestal) genezingssymptomen !!

Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Nog wat extra uitleg:

In deze 3-daagse gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische wetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

INHOUD

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP :

boek Bjorn

1.    Elke ziekte (ZBS) start met een emotionele conflictschok

2.    Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost

3.    Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling (embryologie)

4.    Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase

5.    Elk ZBS is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair

verklaarbaar en zinvol

DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

               Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”,

                                           diagnose- en prognoseshocks, vervolgconflicten

              “Het Syndroom”, een lastige complicatie.

               Wat is een chronische ziekte ?

               Wat zijn allergieën ?

               Wat zijn psychische stoornissen ?

DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ? 

              Het biologisch conflict  

              Vraagstelling om tot de kern van het probleem te komen                                                               

              Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)

              Enkele “tools” om het conflict te helpen oplossen

OVER DE DOCENT: Karin Van Baelen

Zij werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg.

Momenteel werkt zij als zelfstandig EFT*-therapeut en richt zich daarbij vnl. naar mensen met chronische aandoeningen en pijn.

In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose chronische vermoeidheid/fibromyalgie.  Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte.  Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

Ze vertaalde het Duitse boek van Björn Eybl: “Zielsoorzaken van ziekte”.

Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische wetten.

Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden !

Praktische informatie:

Welkom vanaf 9u30 in De Druïde en Karin gaat van start om 10u. Vanaf 17u mag je voldaan naar huis!

Kostprijs: 200€ (of 67€ per dag)

Het boek Zielsoorzaken bij ziekte kunnen de deelnemers aankopen voor 45€ ipv 55€.

Inschrijven kan door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde.

Stilstaan bij jezelf met de hulp van de Bhagavad Gita laatste keer op 21 april 2017

De week afsluiten door een zalig rustmoment in te bouwen... 

Arjuna

De Bhagavad Gita is een Hindoeïstisch boek vol met prachtige wijsheid. Samen kijken we naar de inspirerende DVD-reeks met Mansukh Platel, waarna we even van gedachten wisselen. Hoe kan deze oude symboliek ons in deze hedendaagse tijd nog helpen?

Maandelijks komen we om 19u30 samen en bespreken we 2 hoofdstukjes uit dit wonderlijke boek zodat we geruggesteund door deze Oosterse kracht weer de wereld in kunnen stappen... :)

Wie deelneemt krijgt een inleidende tekst en een verduidelijking bij de voornaamste hoofdrolspelers.

Laat maar weten of je erbij wil zijn! Deelname kost niets... integendeel je komt er verrijkt uit! :)

Komende datum:  21/4/2017

Voorbije data: 19/2, 18/3, 15/4, 6/5, 17/6, 16/9, 21/10, 25/11 en 16/12/2016

Je hoeft niet heel de reeks te volgen... dus je kan zeker nog aansluiten wanneer je wil!


Lezingen 'Een andere kijk op ziekte en gezondheid - HIV, mijn beste vriend'

21 maart 2017 om 20u in Huis van de mens te Tienen

31 maart 2017 om 19u30 in het ontmoetingscentrum De Weg te Wiekevorst

18 april 2017 om 19u30 bij Flutterby te Lier

30 april 2017 op Spirituele beurs te Putte

21 mei 2017 op Spirituele beurs te Brugge

4 juni 2017 op Spirituele beurs te Dendermonde

18 november 2017 om 14u bij Liever Gelijk in Kortrijk (Heule)

1 december 2017, dagprogramma op Wereld Aidsdag in Leuven

Comments