Wat staat er te gebeuren?

De Druïde wil ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn. Af en toe zullen we  een toffe activiteit organiseren. Indien je per mail op de hoogte wil blijven,  laat ons dit dan weten door een kort, maar leuk berichtje!

ER ZIJN OOK INTERESSSANTE BOEKEN TE KOOP IN DE DRUÏDE...Een kijk in het kruidige leven van Hildegard von Bingen op 27 juni om 19u30

Als je kijkt naar de geschiedenis van de (kruiden-) geneeskunde kom je bijna uitsluitend mannen tegen. Eén vrouw springt uit het lijstje: Hildegard von Bingen, een abdis uit de 12 de eeuw. 
Wie was ze werkelijk, waar ligt de grote aantrekkingskracht voor haar en hoe authentiek zijn de geschriften van haar hand.  

Het Kruidenkenniscentrum van Herkenrode organiseerde in 2015 haar jaarlijkse kruidendag rond Hildegard von Bingen. De stuurgroep trok naar Bingen en bezocht er de ruïnes van de abdij van Disibodenberg waar Hildegard als kind intrad. Ze spraken er met historici die HvB fulltime bestuderen en met Zusters die leven volgens dezelfde regels als Hildegard.

Herborist en Natuurvoedingsconsulent Nathalie Hermans verdiepte zich in de kruiden, voeding en geneeskunde van HvB. Ze gaat na in in hoeverre de visie van HvB op voeding en geneeskunde nog steeds actueel is. Ze legt verbanden naar de alternatieve geneeskunde, naar de oosterse geneeskunde en bespreekt verschillende kruiden en voedingsgroepen.  Ze behoudt hierbij een  nuchtere fascinatie voor Hildegard als vrouw

Welkom vanaf 19u zodat Nathalie haar verhaal kan doen vanaf 19u30. 
Duurtijd: 2 x 1 uur met een korte pauze

Deelnameprijs: 12€ (inclusief drankje)
(Leden van de Vlaamse Herboristenvereniging hebben 1€ korting)

Fotozoektocht in de kruidtuin - herhaling van vorig jaar - van juni tot en met 17 september 2017

Gewoon omdat we er zin in hebben en het een leuke manier is om in de kruidtuin te vertoeven hernemen we de fotozoektocht van vorig jaar. 

kruidtuin
Vanaf 1 juni tot en met zondag 17 september 2017 kun je in de kruidtuin deelnemen aan een foto/kruidenzoektocht. Je kan de wandeling in één keer of in kleine stukjes doen. Volg je eigen tempo!

Langsheen de beschreven reisweg dien je vragen op te lossen door o.a. details van foto’s terug te vinden.

Iedereen kan deelnemen: jong en oud, stram of fit, groot of klein, alleen of in groep.

Hoe?

Door een deelnemersformulier te halen in:
’t Smulhoekje, tearoom & Broodjeszaak in Biezenstraat 1 te 3000 Leuven (vlak bij de kruidtuin)

of in De Druïde, Jan van Avondtstraat 25 te Wilsele.

Kostprijs: €5,00 per boekje met 1 deelnameformulier

Wat valt er te winnen?

Door deel te nemen, heb je sowieso al een toffe wandeling met vrienden of familie in een prachtige paradijs.

Voor de beste spelers zullen er ook enkele prijzen zijn! Vanaf 17 oktober wordt je persoonlijk verwittigd als je bij de gelukkigen bent.

Zomeruitstap naar de Dodoenstuin in Schilde op zondag 30 juli

Naar jaarlijkse gewoonte maken we in de zomer graag eens een uitstapje. Dit jaar gaan we naar Schilde om een geleid bezoek te doen in de Dodoenstuin. We verzamelen aan De Druïde om 8u30 zodat we tijdig in Schilde aankomen. Daar wacht herborist Mieke Vanderhaeghen ons op om ons wegwijs te maken in de mooi tuin.

We picknicken ter plaatsen of wie weet kunnen we wel een kleine snack vinden in de Zomertuin.

Na de middag verkennen we de Schijnvallei door een wandeling van net geen 5 km te doen. De wandeling vertrekt aan de Dodoenstuin, wat het des te gemakkelijker maakt. :)

Kostprijs: 4€ voor de Dodoenstuin 

Schrijf je in door kenbaar te maken of je chauffeur wil zijn of eerder mee wil rijden. 

Fermenteren, wecken en warmwaterbad op 29/8 en 19/9 met Jochem Thyssen

De nazomer is voor menig moestuinier een moment van overvloed! Maar wat doe je dan met al die groenten en fruit? Weggeven aan buren en vrienden, invriezen, …? In deze praktische workshops gaan we dieper in op twee ecologische bewaartechnieken die de levensduur van onze oogst gemakkelijk met een aantal maanden tot zelfs een aantal jaren kan verlengen! Naast een stukje basistheorie, zullen we zelf aan de slag gaan in de keuken en met de nodige tips & tricks gaan jullie hopelijk allemaal naar huis met een lekkere ingemaakte groente of fruit! 


In de eerste workshop van 29 augustus zullen we ons verdiepen in de wondere wereld van gisten, scoby’s, fermentatie, zout-oplossingen, etc. Fermenteren is een eeuwenoude bewaartechniek die naast het bewaren vaak ook de voedingswaarde van onze groente verhoogt door de aanwezigheid van probiotica: denk maar aan zuurdesembrood, zuurkool, mosterd, komboecha, kefir, etc.!

In de tweede workshop van 19/9 gaan we dieper in op het wecken van groenten, fruit, gerechtjes, saus, etc. Met deze bewaartechniek kunnen we onze oogst bijna onveranderd inmaken zodat we in de winter kunnen genieten van de verse en frisse smaken van de zomer. Denk maar aan tomatensaus, ingemaakte boontjes, fruit op siroop, een zomergroenten wokje, etc.!

van 19u tot maximum 22u.


ZIELSOORZAKEN VAN ZIEKTE met Karin Van Baelen op 30/9, 21/10 en 4/11/2017

3-DAAGSE INTRODUCTIE IN DE BIOLOGISCHE NATUURWETTEN VAN DR. HAMER

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn.

Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbal-kanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven.

Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok  schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving !

Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen.

Ziektesymptomen zijn (meestal) genezingssymptomen !!

Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Nog wat extra uitleg:

In deze 3-daagse gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische wetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

INHOUD

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP :

boek Bjorn

1.    Elke ziekte (ZBS) start met een emotionele conflictschok

2.    Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost

3.    Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling (embryologie)

4.    Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase

5.    Elk ZBS is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair

verklaarbaar en zinvol

DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

               Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”,

                                           diagnose- en prognoseshocks, vervolgconflicten

              “Het Syndroom”, een lastige complicatie.

               Wat is een chronische ziekte ?

               Wat zijn allergieën ?

               Wat zijn psychische stoornissen ?

DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ? 

              Het biologisch conflict  

              Vraagstelling om tot de kern van het probleem te komen                                                               

              Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)

              Enkele “tools” om het conflict te helpen oplossen

OVER DE DOCENT: Karin Van Baelen

Zij werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg.

Momenteel werkt zij als zelfstandig EFT*-therapeut en richt zich daarbij vnl. naar mensen met chronische aandoeningen en pijn.

In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose chronische vermoeidheid/fibromyalgie.  Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte.  Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

Ze vertaalde het Duitse boek van Björn Eybl: “Zielsoorzaken van ziekte”.

Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische wetten.

Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden !

Praktische informatie:

Welkom vanaf 9u30 in De Druïde en Karin gaat van start om 10u. Vanaf 17u mag je voldaan naar huis!

Kostprijs: 200€ (of 67€ per dag)

Het boek Zielsoorzaken bij ziekte kunnen de deelnemers aankopen voor 45€ ipv 55€.

Inschrijven kan door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde.

Opleiding fytotherapie met Philippe Gerard start op 28 en 29 januari 2017

Apotheker Philippe Gerard komt op zijn boeiende manier 8 weekends vertellen over de kruidenwereld en hoe ze van nut kunnen zijn om gezond door het leven te gaan. Hiervoor duikt hij soms diep tot in het kleinste deeltje van de plant, geeft hij heel wat uitleg over de chemie van planteninhoudsstoffen. In die zin is het geen eenvoudige opleiding. Het is een heuse cursus fytotherapie met heel wat scheikunde. De werking van de planteninhoudsstoffen in de biochemie van ons lichaam wordt haarfijn uitgelegd. De verschillende extractiemogelijkheden en bereidingen van de planten worden theoretisch uitgelegd én ook in de praktijk gebracht door een labo-weekend. 
Geen lachertje, maar Philippe bezit de kunst om het op een enthousiaste manier allemaal duidelijk te maken waardoor je met een gefundeerde kennis aan de slag kan gaan.

De weekends gaan door op volgende data: 28&29/1, 18&19/2, 25&26/3, 20&21/5, 23&24/9, 14&15/10, 18&19/11 (in Oostende), 9&10/12 in De Druïde. Een lesdag is telkens van 9u tot 17u.

Een zeer uitgebreid programma kan je vinden in onderstaand word-bestand.

Inschrijven kan voor de hele reeks of per weekend. Indien een bepaald weekend overvol zit, dan geven we de voorkeur aan de personen die de hele reeks volgen. We willen de groep bewust klein houden, dus er kunnen maximum 14 personen deelnemen!

Kostprijs:

Je kan je inschrijven voor heel de reeks, maar wel telkens per weekend betalen zodat het financieel beter te dragen is.

170€ per weekend
1280€ voor 8 weekends (80€ voordeel)
1255€ voor leden van de Vlaamse Herboristen Vereniging

Lezingen 'Een andere kijk op ziekte en gezondheid - HIV, mijn beste vriend'

30 april 2017 om 11u30 op Spirituele beurs te Putte

9 mei 2017 om 19u30 bij Flutterby te Lier

21 mei 2017 om 11u30 op Spirituele beurs te Brugge

4 juni 2017 om 11u30 op Spirituele beurs te Dendermonde

6 juni 2017 om 19u bij GezondNatuurlijk te Ruiselede

18 november 2017 om 14u bij Liever Gelijk in Kortrijk (Heule)

1 december 2017, dagprogramma op Wereld Aidsdag in Leuven

Laat even op voorhand weten als je aanwezig zal zijn op een van deze boeiende momenten. Tot dan!

Comments