vzw LevensSTrooM

Wat is LevensSTrooM ?

Vzw LevensSTrooM wil elk levend wezen op aarde helpen om op een constructieve manier door het leven te wandelen. Dit doet ze door verschillende initiatieven te nemen die groeibevorderend zijn voor elke medemens, vanuit een holistische visie en met zoveel mogelijk respect voor al wat leeft.

Dit doen we elk binnen ons eigen domein. Zo kan je op volgende site zien waarmee Petra vooral bezig is.

vzw LevensSTrooM is erkend als Leuvense vereniging en neemt deel aan de deelraad vrije tijd van de cultuurraad. Financiële steun krijgen we door het project Kom op voor je wijk van de stad Leuven en door al diegene die wat centjes teveel hebben... :)

Een helpende hand

Wil je op een of andere manier meewerken binnen vzw LevensSTrooM, dan kun je je kandidaat stellen als vrijwilliger. Zo zoeken we mensen die soms De Druïde willen open houden of groene vingers die graag meebouwen aan de buurttuin.

Voor de hulp in de kruidentheek & het theehuisje krijg je in ruil 11% korting op je aankopen en een kleine vergoeding (afhankelijk van de daginkomsten).

Voel je je geroepen? Je bent meer dan welkom!!

Overzicht activiteiten 2018       

Zin van ziekte op 22 februari met Bert Cools

Als niets toeval is, dan heeft ook ziekte zijn betekenis.

Fysieke, psychische maar ook spirituele oorzaken kunnen aanleiding geven tot het ontstaan van een symptoom. Vaak komt het voor dat de mens zo snel mogelijk de ongemakken van zijn ziek zijn wil laten verdwijnen.

Meer en meer mensen zijn ondertussen op zoek naar de betekenis van een ziekte en komen dan terecht bij “een integrale aanpak van ziek zijn”.

Vanuit een “universele visie” op gezondheid en ziekte wordt een breder beeld getoond van gezondheidszorg. Zo wordt ziekte niet iets dat alleen maar moet bestreden worden, maar een gegeven dat gebruikt kan worden in het leerproces van de mens.

We openen De Druïde vanaf 19u zodat Bert tijdig van start kan gaan om 19u30. De lezing duurt tot 21u met kans tot nabespreking bij een heerlijk tasje thee.

Deelnameprijs 17€

Integrale Aroma- en hydrolatentherapie met Veerle Waterschoot vanaf 3 maart 2018 - VOLZET

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de essentiële olie van bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz.… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant. Door hun therapeutisch gebruik  wordt het zelfgenezend vermogen in ieder persoon geactiveerd.

Graag stel ik je de 6 boeiende dagthema's voor:

  • optimaliseren van je weerstandsvermogen en de luchtwegen.
  • Aroma EHBO kit voor thuis en op vakantie
  • optimaliseren van het spijsverteringsstelsel.
  • zorg voor gezonde huid en haren
  • zorg voor het bewegingsapparaat en zuivering.
  • Stressbeheer, verbetering van slaap en psyche- emotionele balans.

De 6 daagse is een grondige studie en beleving van ruim 100 aroma’s en en een aantal hydrolaten, gelinkt aan de thema’s. Hun opname via de luchtwegen, de huid of oraal; hun toepassingen in verstuiven, baden, zalven en massage oliën, therapeutische inname en gebruik in de keuken komen aan bod.

Jouw inbreng als deelnemer is belangrijk! Oefening baart kunst, … geurige levenskunst! :) 

clan

Praktische informatie:

Op  3 & 4 maart, 24 maart, 28 april, 26 mei en 16 juni 2018 van 9.30u tot 16.30u komt Veerle Waterschoot ons wegwijs maken in de integrale aromatherapie. 

Kostprijs: 360€

Het zijn rijk gevulde lessen die samen een mooie geheel vormen. Er is een uitgebreide syllabus als leidraad en nadien ontvang je een attest.  

Aanmelden via mail: info@cian-be.com

Meer informatie:

Aromatherapie is een zeer oude geneeswijze. De oudste getuigenissen dateren van 3000 v.Chr. Later, in Arabische, Egyptische, Griekse en Romeinse geschriften en ook in Bijbelteksten worden vele aroma’s beschreven. 
In een 100% zuivere etherische olie werkt de grofstoffelijke chemie genezend op ons fysiek lichaam. Velen hebben al baat gehad bij de antiseptische, slijmlosmakende werking van een den- of eucalyptusolie. De subtiele en krachtige vibraties van de etherische olie werken tevens helend op onze fijnstoffelijke niveaus. Het is verrassend hoe de minimale hoeveelheid geurstof in één roos ons gevoel zo kan overweldigen. Een klein beetje muntolie werkt verhelderend en versterkend voor het denken. Dus zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt een verhoogde energie bewust beleefd. Nieuw : dit jaar worden ook een aantal hydrolaten opgenomen in de training ter kennismaking met hydrolatentherapie en ter goed begrip van beide eindproducten van de destillatie.

Je werkt met 100% zuivere etherische oliën en plantaardige oliën van bio-kwaliteit. 


Burn-out, CVS, fibromyalgie & depressie op 16 maart met Bert Cools

Beschavingsziekten, aandoeningen van deze tijd. 
Bert

De voorbije jaren wordt er steeds meer melding gemaakt van mensen die geconfronteerd worden met burnout, cvs, fibromyalgie en depressies. Blijkbaar hangt er iets in de lucht wat maakt dat die “ziekten” verschijnen. En vooral het terug gezond worden is dan helemaal niet zo eenvoudig als vaak wordt gewild.

Door deze aandoeningen te kaderen in een groter geheel, kunnen we op zoek gaan naar echte genezing. Er wordt aandacht gegeven aan de processen waar mensen voor staan en welke keuzes kunnen gemaakt worden. Vanuit de natuurlijke huisapotheek worden er nuttige tips aangereikt.

We openen De Druïde vanaf 19u zodat Bert tijdig van start kan gaan om 19u30. De lezing duurt tot 21u met kans tot nabespreking bij een heerlijk tasje thee.

Deelnameprijs 17€

Comments