vzw LevensSTrooM

Wat is LevensSTrooM ?

Vzw LevensSTrooM wil elk levend wezen op aarde helpen om op een constructieve manier door het leven te wandelen. Dit doet ze door verschillende initiatieven te nemen die groeibevorderend zijn voor elke medemens, vanuit een holistische visie en met zoveel mogelijk respect voor al wat leeft.

Dit doen we elk binnen ons eigen domein. Zo kan je op volgende site zien waarmee Petra vooral bezig is.

vzw LevensSTrooM is erkend als Leuvense vereniging en neemt deel aan de deelraad vrije tijd van de cultuurraad. Financiële steun krijgen we door het project Kom op voor je wijk van de stad Leuven en door al diegene die wat centjes teveel hebben... :)

Een helpende hand

Wil je op een of andere manier meewerken binnen vzw LevensSTrooM, dan kun je je kandidaat stellen als vrijwilliger. Zo zoeken we mensen die soms De Druïde willen open houden of groene vingers die graag meebouwen aan de buurttuin.

Voor de hulp in de kruidentheek & het theehuisje krijg je in ruil 11% korting op je aankopen en een kleine vergoeding (afhankelijk van de daginkomsten).

Voel je je geroepen? Je bent meer dan welkom!!

Overzicht activiteiten 2017       

PRAKTIJKDAG - THERAPEUTENDAG EMOCONIE door Philippe Gérard op 15 januari 2017

WELZIJN
Mensen zijn onderhevig aan emoties.. Emotionele toestanden, zoals onzekerheid, zelftwijfel, minderwaardigheidsgevoel, piekeren, wisselvalligheid, bedrieglijkheid, faalangst, hopeloosheid, verdriet en trots zijn de kleine kantjes van ons, mensen. Die kunnen echter scherp zijn en erg pijn doen, niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor allen in de omgeving. Bovendien is er de actualiteit van oorlogsgeweld, natuurrampen en een donker toekomstbeeld, wat bij velen diepe emoties oproept, waar mensen heel moeilijk mee om kunnen. Het is de bedoeling dat de Emoconie en de Emocons hen daarbij te hulp komen.


Praktische informatie:

Voor wie Philippe Gerard nog een onbekende is... hij is apotheker, fytotherapeut en vader van de emoconie.

zondag 15 januari van 9u tot 17u30. 

De deur van Claudia gaat een half uurtje vroeger open zodat je in alle rust je klaar kan maken voor de Emoconie.

Aantal deelnemers: 7 personen


Zon In Putkapel's BUURTKWIS op 4 februari in Basisschool Hertog Karel

Stel een ploeg samen (4 of 5 personen) en schrijf je in via zoninputkapel@gmail.com met vermelding van ploegnaam en e-mailadres.

Of kom even langs bij De Druïde, Jan van Avondstraat 25


We openen de deuren om 19u30 en starten met de spannende kwis om 20u.


Waar mag je zijn? refter basisschool Hertog Karel, Hoogveldweg 5

Inschrijvingsgeld: 5 euro/ploeg

Prijzen: een fijne avond


Goede kwis, veel volk (rond de 60 personen), iets meer volk voorzien bij het tappen: ideaal minstens met 4 die heel de avond kunnen


"Veel te kleine boot", vertelconcert met Eric Vandermeulen op zondag 5 februari 2017 om 11u

debus

“Over Chilo doen allerlei geruchten de ronde. Hij zou naar hier gekomen zijn in een veel te kleine boot. Hij zou over bijzondere krachten beschik-ken. De zee zou altijd naar hem luisteren. En zelf zou hij altijd luisteren naar Debussy. Het zijn na-tuurlijk maar geruchten. “

Veel te kleine boot is een intieme familie-voorstelling op de hartklop van Clair de lune, Jardins sous la pluie, L’ isle joyeuse en andere kleppers van Debussy. Een verrassende blik tussen de notenbalken. En een intrigerend portret van de zwerver Chilo.

pianist/verteller/auteur: Eric Vandermeulen

muziek*: Claude Debussy


We bedanken Eric door een vrijwillige bijdrage in de hoed... .

Niet doorgegaan weges rugklachten van den pianist... jammer!


Stilstaan bij jezelf met de hulp van de Bhagavad Gita laatste keer op 21 april 2017

De week afsluiten door een zalig rustmoment in te bouwen... 

Arjuna

De Bhagavad Gita is een Hindoeïstisch boek vol met prachtige wijsheid. Samen kijken we naar de inspirerende DVD-reeks met Mansukh Platel, waarna we even van gedachten wisselen. Hoe kan deze oude symboliek ons in deze hedendaagse tijd nog helpen?

Maandelijks komen we om 19u30 samen en bespreken we 2 hoofdstukjes uit dit wonderlijke boek zodat we geruggesteund door deze Oosterse kracht weer de wereld in kunnen stappen... :)

Wie deelneemt krijgt een inleidende tekst en een verduidelijking bij de voornaamste hoofdrolspelers.

Laat maar weten of je erbij wil zijn! Deelname kost niets... integendeel je komt er verrijkt uit! :)

Komende datum:  21/4/2017

Voorbije data: 19/2, 18/3, 15/4, 6/5, 17/6, 16/9, 21/10, 25/11 en 16/12/2016

Je hoeft niet heel de reeks te volgen... dus je kan zeker nog aansluiten wanneer je wil!


Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie op 1 april 2017

Lezing met een geleide meditatie, door Dr. Saskia Bosman, bioloog

"Jij hebt alles in huis om een vitale, liefdevolle, vreedzame mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiёle) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.

Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer. De pijnappelklier, een klein kliertje midden in ons brein, heeft hierin een sturende functie.

Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga) laat vanaf het DNA- en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je in je kracht, liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaam verandert in een voertuig voor verdere evolutie.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Er ligt een mooie weg voor ons open. De eerste stap op deze weg is eenvoudig te zetten en is het begin van een fascinerende reis". 

Kom het horen in deze lezing  van 14u tot 17u

Kostprijs: € 15 per persoon.

De lezing zal beginnen met een geleide meditatie en afgesloten worden met klankzang door Titia ten Bosch. Misschien nog vermelden: Bij voldoende belangstelling geeft Saskia aansluitende workshops op nog af te spreken dagen.

15 deelnemers

Persoonlijk had ik een minder goed gevoel bij deze activiteit. De inhoud was misschien boeiend, maar had wat meer uitgediept mogen zijn. Nu het idee dat het eerder een warmwater was voor de 3-daagse workshop. Het concept paste minder bij De Druïde, wat mij meer oproept om bewust selectief te zijn in wat ik aan bod laat komen en wat niet binnen de vzw. 

Filmavond Hector & the search for happiness op dinsdag 11 april

Hector

Waar vind jij je geluk? 

In deze ontspannen film volgen we een psychiater die merkt dat hij zijn cliënten niet echt beter maakt. Hector stapt uit zijn comfortabele positie en gaat een reis maken op zoek naar elementen die je geluk kunnen maken. Een grappige feel-goodmovie die je tegelijk op een luchtige wijze enkele levenslessen wil meegeven.

Kom mee genieten van deze film!

Praktische informatie:

Welkom vanaf 18u30 zodat de film om 19u van start kan gaan.

Kostprijs: 3€ (inclusief een drankje)

Met een klein groepje (6 personen) genoten van deze ontspannende film. 


Een kijk in het kruidige leven van Hildegard von Bingen op 27 juni om 19u30

Als je kijkt naar de geschiedenis van de (kruiden-) geneeskunde kom je bijna uitsluitend mannen tegen. Eén vrouw springt uit het lijstje: Hildegard von Bingen, een abdis uit de 12 de eeuw. 
Wie was ze werkelijk, waar ligt de grote aantrekkingskracht voor haar en hoe authentiek zijn de geschriften van haar hand.  

Het Kruidenkenniscentrum van Herkenrode organiseerde in 2015 haar jaarlijkse kruidendag rond Hildegard von Bingen. De stuurgroep trok naar Bingen en bezocht er de ruïnes van de abdij van Disibodenberg waar Hildegard als kind intrad. Ze spraken er met historici die HvB fulltime bestuderen en met Zusters die leven volgens dezelfde regels als Hildegard.

Herborist en Natuurvoedingsconsulent Nathalie Hermans verdiepte zich in de kruiden, voeding en geneeskunde van HvB. Ze gaat na in in hoeverre de visie van HvB op voeding en geneeskunde nog steeds actueel is. Ze legt verbanden naar de alternatieve geneeskunde, naar de oosterse geneeskunde en bespreekt verschillende kruiden en voedingsgroepen.  Ze behoudt hierbij een  nuchtere fascinatie voor Hildegard als vrouw

Welkom vanaf 19u zodat Nathalie haar verhaal kan doen vanaf 19u30. 
Duurtijd: 2 x 1 uur met een korte pauze

Deelnameprijs: 12€ (inclusief drankje)
(Leden van de Vlaamse Herboristenvereniging hebben 1€ korting)

Succesvolle activiteit waarbij we zelfs enkele mensen hebben moeten weigeren. Met een 16-tal mensen hebben we geluisterd naar de boeiende uiteenzetting van Nathalie Hermans. Zeer interessant en goed gebracht!

Zomeruitstap naar de Dodoenstuin in Schilde op zondag 30 juli

Naar jaarlijkse gewoonte maken we in de zomer graag eens een uitstapje. Dit jaar gaan we naar Schilde om een geleid bezoek te doen in de Dodoenstuin. We verzamelen aan De Druïde om 8u30 zodat we tijdig in Schilde aankomen. Daar wacht herborist Mieke Vanderhaeghen ons op om ons wegwijs te maken in de mooi tuin.

We picknicken ter plaatsen of wie weet kunnen we wel een kleine snack vinden in de Zomertuin.

Na de middag verkennen we de Schijnvallei door een wandeling van net geen 5 km te doen. De wandeling vertrekt aan de Dodoenstuin, wat het des te gemakkelijker maakt. :)

Kostprijs: 4€ voor de Dodoenstuin 

Ontspannen, gezellige uitstap met een 15-tal mensen. Een zeer mooie tuin met een schitterende gids!


Fotozoektocht in de kruidtuin - herhaling van vorig jaar - van juni tot en met 17 september 2017

Gewoon omdat we er zin in hebben en het een leuke manier is om in de kruidtuin te vertoeven hernemen we de fotozoektocht van vorig jaar. 

kruidtuin
Vanaf 1 juni tot en met zondag 17 september 2017 kun je in de kruidtuin deelnemen aan een foto/kruidenzoektocht. Je kan de wandeling in één keer of in kleine stukjes doen. Volg je eigen tempo!

Langsheen de beschreven reisweg dien je vragen op te lossen door o.a. details van foto’s terug te vinden. 

Iedereen kan deelnemen: jong en oud, stram of fit, groot of klein, alleen of in groep.

Hoe?

Door een deelnemersformulier te halen in: 
’t Smulhoekje, tearoom & Broodjeszaak in Biezenstraat 1 te 3000 Leuven (vlak bij de kruidtuin)

of in De Druïde, Jan van Avondtstraat 25 te Wilsele.

Kostprijs: €5,00 per boekje met 1 deelnameformulier

Wat valt er te winnen?

Door deel te nemen, heb je sowieso al een toffe wandeling met vrienden of familie in een prachtige paradijs. 

Voor de beste spelers zullen er ook enkele prijzen zijn! Vanaf 17 oktober wordt je persoonlijk verwittigd als je bij de gelukkigen bent.

LAATSTE MELDINGEN:

1/6: De fotozoektocht is van start! Indien er wijziging zijn in het parcours, vragen onvindbaar zijn geworden of wat dan ook.. al deze nieuwtjes kan je hier vinden... veel succes!

26/8: Gisteren met een stralend zonnetje de tocht nog eens afgewandeld. Alles is te vinden... velen hebben je het al voor gedaan, dus waarop wacht je? Veel plezier in De Kruidtuin.

Comments