vzw LevensSTrooM

Wat is LevensSTrooM ?

Vzw LevensSTrooM wil elk levend wezen op aarde helpen om op een constructieve manier door het leven te wandelen. Dit doet ze door verschillende initiatieven te nemen die groeibevorderend zijn voor elke medemens, vanuit een holistische visie en met zoveel mogelijk respect voor al wat leeft.

Dit doen we elk binnen ons eigen domein. Zo kan je op volgende site zien waarmee Petra vooral bezig is.

vzw LevensSTrooM is erkend als Leuvense vereniging en neemt deel aan de deelraad vrije tijd van de cultuurraad. Financiële steun krijgen we door het project Kom op voor je wijk van de stad Leuven en door al diegene die wat centjes teveel hebben... :)

Een helpende hand

Wil je op een of andere manier meewerken binnen vzw LevensSTrooM, dan kun je je kandidaat stellen als vrijwilliger. Zo zoeken we mensen die soms De Druïde willen open houden of groene vingers die graag meebouwen aan de buurttuin.

Voor de hulp in de kruidentheek & het theehuisje krijg je in ruil 11% korting op je aankopen en een kleine vergoeding (afhankelijk van de daginkomsten).

Voel je je geroepen? Je bent meer dan welkom!!

Overzicht activiteiten 2018       

Zin van ziekte op 22 februari met Bert Cools

Als niets toeval is, dan heeft ook ziekte zijn betekenis.

Fysieke, psychische maar ook spirituele oorzaken kunnen aanleiding geven tot het ontstaan van een symptoom. Vaak komt het voor dat de mens zo snel mogelijk de ongemakken van zijn ziek zijn wil laten verdwijnen.

Meer en meer mensen zijn ondertussen op zoek naar de betekenis van een ziekte en komen dan terecht bij “een integrale aanpak van ziek zijn”.

Vanuit een “universele visie” op gezondheid en ziekte wordt een breder beeld getoond van gezondheidszorg. Zo wordt ziekte niet iets dat alleen maar moet bestreden worden, maar een gegeven dat gebruikt kan worden in het leerproces van de mens.

We openen De Druïde vanaf 19u zodat Bert tijdig van start kan gaan om 19u30. De lezing duurt tot 21u met kans tot nabespreking bij een heerlijk tasje thee.

Deelnameprijs 17€

Integrale Aroma- en hydrolatentherapie met Veerle Waterschoot vanaf 3 maart 2018 - VOLZET

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de essentiële olie van bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz.… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant. Door hun therapeutisch gebruik  wordt het zelfgenezend vermogen in ieder persoon geactiveerd.

Graag stel ik je de 6 boeiende dagthema's voor:

 • optimaliseren van je weerstandsvermogen en de luchtwegen.
 • Aroma EHBO kit voor thuis en op vakantie
 • optimaliseren van het spijsverteringsstelsel.
 • zorg voor gezonde huid en haren
 • zorg voor het bewegingsapparaat en zuivering.
 • Stressbeheer, verbetering van slaap en psyche- emotionele balans.

De 6 daagse is een grondige studie en beleving van ruim 100 aroma’s en en een aantal hydrolaten, gelinkt aan de thema’s. Hun opname via de luchtwegen, de huid of oraal; hun toepassingen in verstuiven, baden, zalven en massage oliën, therapeutische inname en gebruik in de keuken komen aan bod.

Jouw inbreng als deelnemer is belangrijk! Oefening baart kunst, … geurige levenskunst! :) 

clan

Praktische informatie:

Op  3 & 4 maart, 24 maart, 28 april, 26 mei en 16 juni 2018 van 9.30u tot 16.30u komt Veerle Waterschoot ons wegwijs maken in de integrale aromatherapie. 

Kostprijs: 360€

Het zijn rijk gevulde lessen die samen een mooie geheel vormen. Er is een uitgebreide syllabus als leidraad en nadien ontvang je een attest.  

Aanmelden via mail: info@cian-be.com

Meer informatie:

Aromatherapie is een zeer oude geneeswijze. De oudste getuigenissen dateren van 3000 v.Chr. Later, in Arabische, Egyptische, Griekse en Romeinse geschriften en ook in Bijbelteksten worden vele aroma’s beschreven. 
In een 100% zuivere etherische olie werkt de grofstoffelijke chemie genezend op ons fysiek lichaam. Velen hebben al baat gehad bij de antiseptische, slijmlosmakende werking van een den- of eucalyptusolie. De subtiele en krachtige vibraties van de etherische olie werken tevens helend op onze fijnstoffelijke niveaus. Het is verrassend hoe de minimale hoeveelheid geurstof in één roos ons gevoel zo kan overweldigen. Een klein beetje muntolie werkt verhelderend en versterkend voor het denken. Dus zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt een verhoogde energie bewust beleefd. Nieuw : dit jaar worden ook een aantal hydrolaten opgenomen in de training ter kennismaking met hydrolatentherapie en ter goed begrip van beide eindproducten van de destillatie.

Je werkt met 100% zuivere etherische oliën en plantaardige oliën van bio-kwaliteit. 


Burn-out, CVS, fibromyalgie & depressie op 16 maart met Bert Cools

Beschavingsziekten, aandoeningen van deze tijd. 
Bert

De voorbije jaren wordt er steeds meer melding gemaakt van mensen die geconfronteerd worden met burnout, cvs, fibromyalgie en depressies. Blijkbaar hangt er iets in de lucht wat maakt dat die “ziekten” verschijnen. En vooral het terug gezond worden is dan helemaal niet zo eenvoudig als vaak wordt gewild.

Door deze aandoeningen te kaderen in een groter geheel, kunnen we op zoek gaan naar echte genezing. Er wordt aandacht gegeven aan de processen waar mensen voor staan en welke keuzes kunnen gemaakt worden. Vanuit de natuurlijke huisapotheek worden er nuttige tips aangereikt.

We openen De Druïde vanaf 19u zodat Bert tijdig van start kan gaan om 19u30. De lezing duurt tot 21u met kans tot nabespreking bij een heerlijk tasje thee.

Deelnameprijs 17€

Geestig kruidenweekend in de Abdij van Postel - VOLZET

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni zijn we te gast in de Abdij van Postel. 

postel

Op een ontspannen manier herbronnen we door even stil te staan bij planten & kruiden. In die zin is het programma niet loodzwaar gemaakt. Gewoon gelijkgezinden ontmoeten & elkaar inspireren!

 

Broeder Guy geeft ons een rondleiding in het kruidenlaboratorium van de abdij. Er zijn 2 lezingen rond geestelijke kruiden (bv. bachbloesems, emoconie of ...) gepland en we doen dagelijks een mooie wandeling. Bij aankomst geef ik jullie een kruidige opdracht die je tijdens het weekend mag uit werken.  
Ben je de groep even kwijt? Dan is de kans groot dat we in de kruidtuin rond hangen.

 

We verblijven in een abdij waardoor het vanzelfsprekend is dat je dagelijks minstens 1 gebedsdienst van de paters meedoet. Op de andere gebedsmomenten bied ik voor wie zin heeft meditatie aan.


De aankomst is voorzien op vrijdag om 14u en op zondag kan je terug de vrije wereld in rond 17u30.

Kostprijs: 111€ (inclusief maaltijden, overnachtingen, lakens en handdoeken).

ZIELSOORZAKEN VAN ZIEKTE met Karin Van Baelen op 9, 10 en 11 juni

3-DAAGSE INTRODUCTIE IN DE BIOLOGISCHE NATUURWETTEN VAN DR. HAMER

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn.

Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbal-kanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven.

Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok  schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving !

Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen.

Ziektesymptomen zijn (meestal) genezingssymptomen !!

Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Nog wat extra uitleg:

In deze 3-daagse gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische wetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

INHOUD

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP :

boek Bjorn

1.    Elke ziekte (ZBS) start met een emotionele conflictschok

2.    Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost

3.    Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling (embryologie)

4.    Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase

5.    Elk ZBS is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair

verklaarbaar en zinvol

DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

               Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”, 

                                           diagnose- en prognoseshocks, vervolgconflicten 

              “Het Syndroom”, een lastige complicatie.

               Wat is een chronische ziekte ?

               Wat zijn allergieën ?

               Wat zijn psychische stoornissen ?

DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ? 

              Het biologisch conflict   

              Vraagstelling om tot de kern van het probleem te komen                                                               

              Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)

              Enkele “tools” om het conflict te helpen oplossen 

OVER DE DOCENT: Karin Van Baelen

Zij werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg.

Momenteel werkt zij als zelfstandig EFT*-therapeut en richt zich daarbij vnl. naar mensen met chronische aandoeningen en pijn.

In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose chronische vermoeidheid/fibromyalgie.  Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte.  Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

Ze vertaalde het Duitse boek van Björn Eybl: “Zielsoorzaken van ziekte”.

Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische wetten.

Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden !

Praktische informatie:

 9, 10 en 11 juni 2018 in het Gewelf, Brusselsestraat 61a  - 3000 Leuven

Welkom vanaf 9u30 en Karin gaat van start om 10u. Vanaf 17u mag je voldaan naar huis!

Kostprijs: 300€

Het boek Zielsoorzaken bij ziekte kunnen de deelnemers aankopen.

Inschrijven kan door een eenvoudige mail of langs te komen in De Druïde.


EFT-opleiding met Karin Van Baelen vanaf  30 september
LUISTER DIEPER NAAR JEZELF!

In ons onderbewuste zitten allerlei angsten, onverwerkte conflicten en tegenstrijdige, beperkende overtuigingen, waarvan we ons meestal niet eens bewust zijn. Ze bezorgen ons stress, maken ons (chronisch) ziek, moe, depressief, zetten ons onder druk, zorgen voor fysieke pijn en innerlijke verdeeldheid, of saboteren ons om datgene te bereiken wat we echt graag willen. In onze cultuur zijn we eerder weggetraind van onze gevoelens en ons “innerlijk kompas”. We hebben geleerd om te gehoorzamen aan autoriteiten en regels buiten ons. Eigen behoeften en onaangename gevoelens moesten we verdringen. Elke ziel heeft echter zijn eigen wijsheid en verlangens. Diep binnenin weten we vaak wel waar het schoentje wringt en wat er nodig zou zijn om harmonie in onszelf en de omringende wereld te vinden. Maar vaak zit er ook angst om het eigen pad te volgen. Deze training is bedoeld om het contact met je Diepere Zelf te herstellen, de angst je eigen weg te volgen, los te laten en eindelijk dat te doen wat je altijd al wilde doen! Als “tool” zullen we hiervoor vnl. EFT* gebruiken (= Emotional Freedom Techniques). EFT is een energetische techniek waarbij oude onverwerkte conflicten en beperkende overtuigingen op emotioneel-energetisch niveau werkelijk losgelaten kunnen worden. Door met je vingertoppen op bepaalde meridiaanpunten te tikken, activeren we ons eigen energiesysteem, waardoor spanningen kunnen oplossen en er meer helderheid komt over wat jij wil en dat ook gaat doen. Tijdens het tikken, focussen we mentaal en emotioneel op een stressvolle gebeurtenis, een emotie, een symptoom of een overtuiging. Deze EFT-training omvat 8 dagen (van september 2018 t.e.m. mei 2019) en we gaan heel praktisch aan de slag met thema’s die de deelnemers zelf zullen aanbrengen. Het accent in deze training ligt vooral op oefenen !! Dat is nl. de enige manier om EFT (letterlijk) in de vingers te krijgen. Elke dag omvat 1 à 2u theorie, waarin je handvaten krijgt aangereikt om tot de kern van een probleem/thema/ziekte te komen. De rest van de tijd wordt besteed aan demonstraties en oefenen met elkaar. Tussen de lesdagen in is het niet verplicht, maar wel wenselijk om minstens één uur/week te oefenen met een deelnemer uit de groep of iemand uit je omgeving. (Dit kan tegenwoordig ook via skype, zodat je geen tijd hoeft te verliezen aan verplaatsing !) Op die manier haal je nog meer uit de training ! Je krijgt na deze training geen certificaat. Diploma’s en certificaten zeggen naar mijn idee weinig over wat je echt kan en wie jij bent. Bovendien houd ik er niet van om examens te verbeteren. Vandaar geen “eindrapport” ☺! Ik beloof je wel dat je na dit jaar heel wat oude ballast zal losgelaten hebben en je vrijer zal voelen om in vertrouwen je eigen pad te gaan !! In contact met wie je werkelijk bent. Je zal heel wat ervaring opgedaan hebben met EFT, zodat je dit gereedschap voor jezelf of anderen met succes kan gebruiken.

EFT is een eenvoudige methode die vaak gepromoot wordt als zelfhulpmethode. We hebben echter onze blinde vlekken een vaak verstoppen we onze pijn achter rationele, nuchtere beschouwingen en negeren we wat er ons echt stoort of pijn doet. Op je eentje kom je daarom vaak niet bij de kern van je probleem. Je boekt daarom veel meer resultaat als de diepte ingaat met een ervaren coach en zelf langduriger aan de slag gaat met deze techniek. Dat is wat deze training beoogt. Het is mijn ervaring dat EFT-sessies in groep nog sterker doorwerken en iedereen zijn eigen profijt kan doen, ook tijdens de momenten dat iemand anders behandeld wordt.

Locatie: OC Vlierbeekveld, Honingbijstraat 19 in 3010 Leuven

Op 30/9, 28/10, 25/11, 16/12/2018 & 24/2, 24/3, 28/4 en 19/5/2019 gaan de deuren open vanaf 9u30 zodat we stipt om 10u van start kunnen gaan.

Kostprijs: 800€ (gespreide betaling is mogelijk, maar bespreek dit vooraf bij inschrijving)
Maximum 12 deelnemers.

De volledige folder kan je onderaan deze pagina vinden!

Hydrolatenopleiding met Philippe Gerard vanaf 22 september

Za. 22/09 en zo. 23/09 2018:                         WILSELE

Programma:

Theoretische basis                                 Enkelvoudige hydrolaten

Destilleren en het materiaal               Samengestelde hydrolaten

Mogelijkheden Body&Mind                 Hydrolaten voor uitwendig gebruik


Za. 06/10 en za. 07/10 2018:                          WILSELE

Programma:

Cardio-vasculair                                     Bewegingsstelsel

Ademhaling                                             Dermatologie

Spijsvertering                                          Pediatrie


Za. 20/10 en zo. 21/10 2018:                          OOSTENDE

Programma:

LABO TE OOSTENDE

Hydrolaten maken

Preparaten maken met hydrolaten

Kruiden identificeren


Kostprijs: 540€


Het eerste en tweede weekend kan je ook afzonderlijk volgen. Per weekend kost het dan 180€.

"Kanker bracht me tot leven", getuigenis door Silvia Bladt op 23 oktober

silvia

"Ik geef een lezing over de reis die ik gemaakt heb naar mezelf en naar de essentie van het leven.

Hoe kanker me tot leven bracht, hoe kanker me verschillende lessen heeft gebracht en hoe kanker me hielp om mijn leven te transformeren naar mijn ‘EIGEN’ leven. Dit was helemaal geen makkelijke weg en ik werd dan ook uitgedaagd om heel diep in mezelf te gaan kijken.

Zeker nadat ik het label ‘longmetastasen’ had ontvangen. Volgens de reguliere wereld had ik niet veel mogelijkheden meer, maar mijn hart riep dat alles mogelijk was en die weg heb ik uiteindelijk gevolgd. Daardoor ben ik kunnen groeien in de vrouw die ik vandaag ben. Dankbaar voor het leven en de lessen die ik kreeg van kanker!

Als ik nu terug kijk naar hoe mijn leven helemaal veranderde door kanker dan is mijn overtuiging dat het op mijn pad kwam om me te helpen. Om me te helpen LEVEN en niet te blijven OVERLEVEN! Dat is mijn overtuiging en dat is hoe ik het zie en hoe ik ermee omga.

Het belangrijkste is dat je gaat kijken wat jouw overtuigingen zijn en bekijkt of deze wel nog kloppen en of deze wel de jouwe zijn. Alles start en eindigt met jou"


Kom luisteren naar haar wonderlijk verhaal dat je zeker zal inspireren!

Welkom vanaf 19u en Silvia start te vertellen vanaf 19u30!
Met een vrije bijdrage kan je haar extra bedanken.

Vijf essentiële oliën van naderbij bekeken op 12 november

Onbekend is onbemind! Dat dacht Claudia ook en ze ging op ontdekkingstocht in de wereld van de aromatherapie.

Er zijn zeer veel essentiële oliën waarvan we de werking onvoldoende kennen. Het zijn krachtige hulpmiddelen uit de natuur die we te beperkt in zetten. 

Af en toe zullen we 5 essentiële oliën in de spotlight zetten, zodat je er alles van te weten komt... of toch bijna alles! :)

Op 12 november komen we samen om volgende oliën te ontdekken:

eo

 • zonneroosje
 • nootmuskaat
 • boerenwormkruid
 • selder
 • thuyanoltijm

Je bent welkom vanaf 14u30 zodat we stipt om 15u kunnen starten. Einduur voorzien rond 16u30.

Deelnameprijs is 5€, maar indien je na de voordracht aan het winkelen gaat, dan krijg je tot maximum 5€ korting. :)

Kondig je komst aan door een eenvoudig mailtje... tot dan!

Privacyverklaring vzw LevensSTrooM

vzw LevensSTrooM hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

 

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. VZW LevensSTrooM houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening EU 2016/679). 

 

 

Als vzw LevensSTrooM  zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacyverklaring vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

 

Vzw LevensSTrooM

Jan Van Avondtstraat 25

3012 Wilsele Putkapel

levensstroom@gmail.com

telefoon: 0495/54.03.79

 

Aan wie is deze privacyverklaring gericht ?

 

Deze privacyverklaring is van toepassing op al onze deelnemers aan activiteiten, personen die belangstelling tonen of toonden voor onze activiteiten, diensten of producten, klanten en prospecten, leveranciers.

           

 

Waarvoor verwerken wij welke persoonsgegevens ?


Uw persoonsgegevens worden door vzw LevensSTrooM verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden :

 

       Om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van vzw LevensSTrooM

       Inschrijving voor activiteiten (toegangscontrole, bepaling tarieven, servicemailing voor en/of na uw bezoek, contactname in geval van programmawijziging of annulatie)

       Verzorgen van opleidingen

       Het versturen van informatie over onze activiteiten, nieuwsbrieven en uitnodigingen per mail en op papier.

       Occasionele e-mails met een aanbod voor voorstellingen (die direct aansluiten bij een recent bezoek)

 

 

In zoverre de verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt op basis van toestemming, heeft u steeds het recht om de gegeven toestemming terug trekken.

 

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen en/of verwerken :

       Persoonlijke identiteitsgegevens : naam, voornaam, adres,

       Privé contactgegevens : telefoonnummer, e-mail adres

       Opleiding en vorming

       Aanwezigheid

       Beeldmateriaal (fotos, videos, opnames, )

 

We verzamelen enkel persoonsgegevens die u zelf aan ons meedeelt op verschillende wijzen (o.a. inschrijvingsformulieren, invul- en contactformulieren op onze website, persoonlijk/telefonisch/e-mail contact, ).  Wij verzamelen geen persoonsgegevens via derden, met uitzondering van de informatie ontvangen van de aangesloten verenigingen/clubs of federaties.

 

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

 

Al dan niet verstrekken van gegevens door u zelf

De vermelde gegevens moeten, indien van toepassing, verstrekt worden om te kunnen deelnemen aan activiteiten van de vereniging.  Met uitzondering van :

       Beeldmateriaal (voor public relations)

       Contactgegevens (voor direct marketing)

      

Het gevolg van de niet-verstrekking van de gegevens is niet publiceren van gerichte fotos van u, en het niet ontvangen van ongevraagde commerciële mails.

 

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden - verwerkers


De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

 

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

       Het opslaan en verwerken van gegevens in dropbox en gmail.

       Het verzekeren van onze leden, deelnemers en vrijwilligers

 

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan externe dienstverleners waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten.

Met externe dienstverleners (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.

 

Verstrekking aan derden - ontvangers

 

Wij delen persoonsgegevens met de volgende externe partijen :

       Uw gegevens worden bewaard in gmail en dropbox

       Externe opleiders of trainers

 

Met deze partijen maken wij uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen en dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

 

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere derden doorgeven, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Op geen enkel moment verkopen of verhuren wij uw persoonsgegevens aan derde partijen.

Wij geven uw contactgegevens ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden.

 

Wij kunnen persoonsgegevens wel delen met andere derden indien jij ons hier toestemming voor geeft.  U heeft het recht deze toestemming ten allen tijde in te trekken.

 

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte. 

 

Bewaartermijn


vzw LevensSTrooM bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het realiseren van het doel waarvoor deze zijn verstrekt, met in acht name van de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (o.a. op gebied van boekhouding).  Bewaartermijnen kunnen evenwel per doel verschillen.

 

Uw rechten omtrent uw gegevens


U heeft recht van inzage en kopie van de persoonsgegevens die op u betrekking hebben.

U heeft recht op verbetering en aanvulling wanneer uw gegevens onjuist of onvolledig zijn.

 

U heeft het recht op gegevenswissing (verwijdering) van de persoonsgegeven  welke wij van u ontvangen hebben, en die niet langer strikt noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor ze werden verwerkt. Wij behouden ons wel het recht voor te bepalen of uw verzoek gerechtvaardigd is.

 

U heeft het recht op beperking van gegevensverwerking : indien u bezwaar heeft tegen de verwerking van bepaalde gegevens, kan u vragen om deze verwerking te stoppen.

 

Tevens kunt u bezwaar (verzet) maken tegen de manier waarop bepaalde persoonsgegevens van u verwerkt worden.  Zo heeft u het recht u te verzetten tegen het gebruik van je persoonsgegevens voor direct marketing-doeleinden (via uitschrijfmogelijkheden in e-mails)

 

Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij.

 

Via het adres bovenaan deze privacyverklaring kan je ons contacteren om uw rechten uit te oefenen, vergezeld van een motivatie voor uw vraag. 

 

Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

 

Er worden geen enkele categorie van personen onderworpen aan eender welke vorm van geautomatiseerde besluitvorming of profilering.

 

Klachten


Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens of over de uitoefening van uw rechten dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen.

 

U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming :

            Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA)

            Drukpersstraat 35, 1000 Brussel

            agd-gda@privacycommission.be

           

 

Wijzigingen aan onze privacyverklaring


vzw LevensSTrooM kan zijn privacyverklaring steeds aanpassen.  Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.

 

 

Comments