Presentació breu

CURRÍCULUM BREU DEL COR MARAGALL

El Cor Maragall, dirigit per Sara Pujolràs, fou creat l’any 1979 per Àngels Alabert i actualment compta amb uns 45 cantaires. És membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Des del primer concert, el Cor Maragall ha tingut molta cura de la qualitat dels seus concerts i ha tingut interès en actuar com a representant de la nostra nació per Europa, amb l’objectiu de difondre la nostra música i enriquir-se amb músiques procedents d'altres indrets.

El Cor Maragall ha fet concerts arreu de les comarques gironines i de Catalunya. A Girona, entre d’altres, destaquen els concerts emblemàtics de Tots Sants i els concerts de música religiosa a la Catedral. El repertori del cor és molt variat i comprèn des de cançons tradicionals catalanes i música sacra de tots els temps, fins a obres de gran format amb acompanyament d’orquestra (Magnificat de Bach, Requiem de Mozart, Carmina Burana de Carl Orff, Rejoice in the Lamb de Benjamin Britten, la Missa de la Coronació de Mozart...). A més, el cor acostuma a col·laborar en els diferents esdeveniments que enriqueixen el món musical i cultural de la ciutat, com ara el Messies participatiu i Temps de Flors. Així mateix, realitza concerts benèfics per diferents entitats socials de la ciutat.

El 2009 el Cor Maragall va celebrar el 30è aniversari durant el concert tradicional de Tots Sants, on a més va homenatjar Àngels Alabert, la seva fundadora. En el concert de Fires de 2019 el cor va celebrar el 40è aniversari amb l’estrena de l’obra Gènesi, creada expressament per a l’ocasió pel compositor Miquel Sunyer, amb la col·laboració dels solistes de la GiOrquestra, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert i el narrador Salvi de Castro.

L’any 2022 ha realitzat una gira per diferents ciutats de Catalunya cantant la Novena Simfonia de Beethoven amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona sota la direcció d’Edmon Colomer.