انواع چادر مسافرتی ولوازم کمپینگ

آشنایی با انواع چادر مسافرتی

امروزه چادر مسافرتی وسیله مناسب و لازم برای سفر است.علاوه بر راحتی در سفر که هرجا می خواهید می توانید اطراق نمایید ، قیمت بسیار مناسبی دارد و دیگر نیازی به هزینه های زیاد برای هتل نمی باشد.

انتخاب نامناسب چادر سفر می تواند طبیعت گردی شما را با دردسرهای مختلفی همراه کند که حداقل آن برگشتن از سفر و یا مراجعه به یک مسافرخانه ارزان قیمت و بی کیفیت با کوله باری از خاطرات بد است! اما در عوض اگر کمی وقت صرف مطالعه انواع، کیفیت و قابلیت‌های مختلف چادر کنید می توانید در شرایط حساس و در یک شب بارانی و سرد از این که چنین چادر مقاوم و مطلوبی دارید به خود ببالید

چه چادری برای سفر بخریم؟

اگر قصد دارید یک چادر مسافرتی بخرید، بهتر است چند نکته را در این خرید به یاد داشته باشید چون چادر های کمپینگ تنوع بسیار زیادی از نظر قیمت، نوع جنس، مارک و طراحی شکل ظاهری دارند اما الزاما همه آنها مناسب اهداف گردشگری شما نیستند.

1. توجه داشته باشید که قرار است این چادر برای چند نفر استفاده شود و معمولا سعی کنید حداقل به اندازه یک نفر چادر را بزرگتر تهیه کنید زیرا چادری که اصطلاحا چهار نفره است فقط به اندازه ای فضا دارد که چهار نفر مماس به هم بتوانند بخوابند و چنین فضایی معمولا برای یک مسافرت خانوادگی که وسائل زیادی هم به همراه دارید و همچنین می خواهید راحت تر استراحت کنید، فضای مطلوبی نیست.

2. سعی کنید مدلی را تهیه کنید که دارای ارتفاع بیشتری باشد زیرا اکثر چادر ها به علت ارتفاع کمی که دارند باعث سختی رفت و آمد و کارهای همچون تعویض لباس و غیره می شوند و در یک مسافرت خانوادگی این نکته هم باعث آزار افراد خواهد بود.

3. ترجیحا از چادر های دو پوش که دارای یک لایه اضافی برای جلوگیری از نفوذ باران هستند استفاده کنید زیرا هرقدر هم که پارچه چادری ضد آب باشد باز هم در هنگام بارش باران در صورتی که تماسی از داخل با پارچه چادر ایجاد شود باعث نفوذ آب به داخل می شود، ولی در چادر های دو پوش به علت ایجاد فضایی بین لایه درونی و لایه بیرونی، این مشکل برطرف می شود.

4. در صورتی که قصد خرید یکی از مارک های معروف چادر های مسافرتی را ندارید، حتما تمام درزها و دوخت ها را از نظر عدم وجود اشکال در دوخت کنترل کنید و همچنین تمام زیپ ها و چسب های چادر را تست کنید.

از نظر شکل ظاهری چادرهای مسافرتی در چند نوع هستند:

1- چادرهای چارچوب دار (Frame Tent):

چادر مسافرتی چارچوب دار بهترین و بیشترین فضا و سقف آزاد جهت ایستادن را دارد. فضای خواب، آشپزی و نشستن در آن از هم جدا هستند. قاب یا چارچوب در این چادر از جنس استیل است. لایه محافظ شرایط بد جوی در این چادر از جنس کتان یا الیاف مصنوعی است.

2- چادر گرده ماهى (Ridge Tent):

چادری مثلثی، با یک تیر افقی در طول چادر که توسط دو تیرک عمودی در ابتدا و انتهای چادر حمایت می شود. این چادر بسیار مقاوم بوده و سقف آزاد آن هم مناسب است. تنها عیب آن در قسمت پهلوهای غیر مستحکم آن است. جهت استقامت بیشتر در باد این چادر بوسیله طنابهای مخصوص چادر به زمین محکم می شوند.

3- چادر گنبدی (Dome Tent):

همانطور که از اسم آن بر می‌آید این نوع چادر به شکل گنبدی است. برپا کردن آن بسیار آسان است و با عبور تیرک های قابل انعطاف و سبک از داخل آستین چادر آماده می شود. تیرک‌ها در بالای چادر با هم تقاطع غیر متصل دارند. تیرکها از جنس پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه یا آلیاژ همبسته است. این نوع چادر قابل حمل و اندازه آن نیز متغیر بوده حتی سایزهای مناسب تعداد نسبتا زیاد افراد را نیز در خود جای می دهد. این چادر به علت قیمت مناسب، راحتی حمل، سبک بودن و … پرفروش ترین نوع چادر است. توجه داشته باشید که هرچه ارتفاع گنبد بیشتر باشد آسیب پذیری آن در برابر باد بیشتر است.

4- چادر ژئودزیک (Geodesic Tent):

این چادر شبیه چادر گنبدی است اما در آن آرایش تیرک ها متفاوت است که موجب مقاومت بیشتر چادر در برابر وزش باد می شود. تیرکهای انعطاف پذیر از جهات مختلف چادر عبور کرده و بدنه چادر را بصورت صاف و کشیده نگاه می دارد.

5- چادر گردشی (Touring Tent):

در این چادر تیرک ها و گنبد به صورت کشیده است. جنس چادر از نایلون و پلی استر و ندرتاً از کتان است و معمولا پنجره دارند. این چادر ها دارای قسمت دالان مانند خارجی جهت استفاده از سایه بان و انجام آشپزی هستند.

6- چادر رو در رو (VIS-A-VIS Tent):

در این نوع چادر معمولا دو فضای مخصوص استراحت و خواب در دو طرف محوطه وسط یا نشیمن قرار دارد. قسمت وسط و یا اصلی می تواند به صورت گنبدی و یا گرده ماهی باشد.

7- چادر تونلی یا حلقه ای (Hoop Tent):

چادر های حلقه ای و تونلی بسیار به هم شبیه هستند در این چادر ها معمولا یک یا چند تیرک به صورت حلقه ای در عرض چادر عبور می‌کند. وجود تیرک‌های دایره ای موجب می شود تا دیواره چادر به شکل تونل درآمده و فضای داخل آن نسبت به بسیاری از انواع چادر بیشتر باشد. این چادر معمولا بسیار مقاوم و سبک و مورد علاقه کوهنوردان است.

چطور از چادر مسافرتی نگه داری کنیم؟

1) از تماس چادر مسافرتی با اجسام تیز و برنده به سرعت پاره می شود به همین جهت باید در بسته بندی آن دقت شود تا میخ های چادر و تیرکها در کیسه ای محکم و به طور جداگانه در کنار چادر جای گیرد و از قرار دادن آنها در لابه لای چادر به صورت بدون حفاظ خودداری کنید.

2) هیچ گاه چادر را بصورت خیس جمع نکنید ،زیرا باعث پوسیدگی آن می شود و اگر مجبور به این کار شدید در اولین فرصت آن را از کیسه مخصوص چادر خارج کرده و در هوای آزاد خشک کنید.

3) قبل از نصب آن در زیر چادر پارچه و یا زیر انداز قرار دهید تا از برخورد مستقیم آن با سطح زمین جلو گیری شود. این کار باعث دوام بیشتر کف چادر مسافرتی می شود.

4) بندهای چادر را در حد لازم کشیده و سفت کنید چرا که فشار بیش از حد موجب پاره شدن بند و یا بدنه چادر می شود.

5) همواره بعد از جمع آوری میخ ها و تیرک ها آنها رابشمارید و از کامل بودن آنها در قبل و بعد از برنامه مطمئن شوید.

6) از قرار دادن چادر مسافرتی در کنار مواد نفتی و شیمیائی و شستن آن با این مواد جدا خودداری کنید.

7) حتما هرگونه پارگی حتی کوچک و آسیب جزئی را قبل از زیادتر شدن آن و قبل از اجرای یک برنامه کنترل و ترمیم کنید.