Koulun säännöt

SUOMI-KOULUN TOIMINNASTA

RYHMÄKOOT

Ryhmäkokojen määrittelyssä on huomioitu lasten ikä, ryhmätilan koko ja ohjaajien lukumäärä suhteessa lapsiin (3-6 -vuotiaita max. 7 lasta yhtä aikuista kohti). Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ryhmä on täysi, niin lapsi/nuori pääsee jonotuslistalle. Suomi-koulun henkilökunta yrittää muodostaa uuden ryhmän, jos ulkopuolelle jääneitä samanikäisiä lapsia/nuoria on paljon.

Huom: Pomppu-Omppujen ryhmässä lapsilla on jokaisella koulukerralla huoltaja mukana. Muissa ryhmissä lasten tulee selviytyä ilman huoltajaa. Ikärajat ovat suuntaa antavia -- opettajat auttavat mielellään oikean ryhmän valinnassa.

POMPPU-OMPUT (0-2v.) / 1 opettaja (+ jokaisen lapsen huoltaja läsnä)

LEIKKIVÄISET (3-4v.) / 1 opettaja + 1 avustaja

ESKARIT (5-7v.) / 1 opettaja + 1 avustaja

PUUHAKKAAT (8-10v. +) / 1-2 opettajaa (+ avustaja)

OPPILAIDEN ILMOITTAUTUMINEN KOULUUN

Jokaisesta oppilaasta tulee täyttää henkilötietolomake. Huoltajan tulee kertoa opettajalle lapsen terveyteen (esim. allergia, astma, epilepsia, diabetes ym.) tai kehitykseen liittyvistä asioista, jotta opettaja pystyy huomioimaan lapsen yksilölliset tarpeet. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee myös täyttää liability-lomake, joka tulee palauttaa ilmoittautumisen yhteydessä. Riittää, kun lomake on kerran oikeilla tiedoilla täytetty jokaisesta lapsesta. Jos osoite- tai lääkäritiedot muuttuvat, täyttäkää uusi lomake.

KOULUUN SAAPUMINEN, POISTUMINEN JA POISSAOLOT

Koulukerrat alkavat aina tasan klo 10.00 yhteisellä aamunavauksella (liikuntasalissa). Aamunavauksessa tiedotamme tarvittaessa ajankohtaisista asioista. Toivomme, että oppilaat ja perheet saapuvat paikalle ajoissa.

Koulupäivät päättyvät viimeistään klo 12.00 (lukuunottamatta Pomppu-Omppuja), jolloin huoltajan/varahakijan tulee hakea oppilas pois koulusta.

Vanhempien velvollisuus on ilmoittaa oppilaan poissaolo etukäteen. Poissaolosta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin ryhmän opettajalle esim. sähköpostilla tai soittamalla (viimeistään kuitenkin edellisenä iltana tai koulupäivän aamulla). Opettajat suunnittelevat etukäteen koulupäivän sisällön, joten heidän on hyvä tietää, kuinka monta lasta on kullakin koulukerralla paikalla.

Oppilas ei saa tulla sairaana kouluun. Jos oppilas tulee kesken koulupäivän sairaaksi, niin opettaja ilmoittaa siitä välittömästi huoltajalle/varahakijalle ja oppilas pitää hakea koulusta pois mahdollisimman pian.

KOULUPÄIVÄN PERUUNTUMINEN

Jos koulukerta joudutaan perumaan esim. huonon sään vuoksi, siitä ilmoitetaan Uuden-Englannin Suomi-koulun Facebook-sivuilla (https://sites.google.com/site/bostonsuomikoulu/home-en?fbclid=IwAR0ZPUII1Xkvnmbb7eQas4NYLoBD8fMEzPlHMlUCCPY1W-9tXcl7QcEGA1A ) sekä BostonFinns-sähköpostilistalla (BostonFinns@yahoogroups.com). Huoltajan velvollisuus on seurata Suomi-koulu-aiheisia sähköposteja tai epäselvissä tilanteissa ottaa yhteys ryhmän opettajaan.

Jos ryhmän oma opettaja on estynyt opettamaan, Suomi-koulu yrittää järjestää sijaisopettajan paikalle.

VÄLIPALAN TUOMINEN KOULUUN

Pomppu-Omput (0-2v.) pitävät evästauon jokaisella koulukerralla. Vanhemmat / huoltajat tuovat oman lapsensa eväät kouluun. Välipala syödään kahvilassa.

Muissa ryhmissä ei pidetä välipalataukoa. Koulupäivän lopuksi kaikki ryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerroksen kahvioon nauttimaan kahvipöydän antimista, johon kukin ryhmä tuo vuorollaan syötävää.

Pähkinöitä ja pähkinävalmisteisia ruokia ei saa tuoda kouluun, koska allergiset lapset voivat saada näistä hengenvaarallisia reaktioita!

LUKUVUOSIMAKSU

Suomi-koulumme lukuvuosimaksu tulee maksaa mieluiten yhdessä erässä koko lukuvuosi kerrallaan. Maksusuorituksen vastaanottaa taloudenhoitajamme. Lukukausimaksun voi suorittaa joko käteisellä tai shekillä. Shekkiin kirjoitetaan saajaksi SUOMI-KOULU OF NEW ENGLAND.

Suomi-koulu ei palauta lukukausimaksua, mikäli oppilas keskeyttää Suomi-koulun ennen lukukauden loppumista. Lukukausimaksusta maksetaan puolet, jos perhe ilmoittautuu Suomi-kouluun lukukauden puolessa välissä tai sen jälkeen.

SUOMI-KOULUN KAHVILAVUOROISTA VASTAAMINEN

Kukin ryhmä ottaa vuorollaan vastuukseen kahvilan pyörittämisen. He tuovat kahvipöytään syötävää, keittävät kahvin keittiössä ja siistivät kahvion koulupäivän ja keskipäivän välipalatuokion päätteeksi.