2015.01 - "Beatrixpark is na zonsondergang onveilig"

13 januari 2015

bron: Almere Dichtbij

‘Beatrixpark is na zonsondergang onveilig’

Het Beatrixpark is na zonsondergang een plek waar je beter niet kan komen. Duistere figuren maken het park onveilig. Dat beweert Yorick Brandsma, eigenaar van de midgetgolfbaan. Hij wil, na de zoveelste inbraak, dat de gemeente het park veiliger maakt.

“In de oudejaarsnacht is er opnieuw ingebroken in de kiosk van mijn midgetgolfbaan”, treurt Brandsma. “Al onze apparatuur is kapotgeslagen en ook de nieuwe, nog ongebruikte, snackwagen is opengebroken. Ook lagen er overal vuurwerkresten. Een enorme schadepost.”

Sinds de midgetgolfbaan in het Beatrixpark in 2011 de deuren opende is Bruinsma met regelmaat van de klok slachtoffer van inbraak en vandalisme. “Dit is de vijftiende keer dat ik officieel aangifte heb gedaan bij de politie. Als de schade relatief meevalt, neem ik die moeite niet eens meer.”

Bruinsma begint de moed ondertussen flink te verliezen. “Het Beatrixpark wordt steeds onveiliger. Er lopen duistere figuren rond. Berovingen zijn schering en inslag en laatst is er ook een meisje verkracht in het park. Nu het Saunapark en restaurant Gateway Diner gesloten zijn, ben ik er de enige ondernemer. Als ik ’s morgens aankom haal ik eerst vrijwillig de gebroken bierflesjes en drugsresten uit de speeltuin. En als ik ’s avonds wegga voel ik me ook niet op mijn gemak. Overdag is het Beatrixpark een fijne plek, zeker in de zomer. Maar zodra de zon ondergaat is het zeer onveilig.”

Lees het hele artikel via link http://www.almeredezeweek.nl/midgetgolfbaan-doorlopend-slachtoffer-vernielingen/