Munttuin

ontwerptekening van de tuin.

De eerste jaren na de aanleg in 2000/2001 was het een tuin vol met bloeiende (vaste) planten. Sommige planten bloeiden uitbundig (zoals de Kogeldistel en de Hemelsleutel), andere planten bleken uiteindelijk niet aan te slaan en verdwenen soms volledig (zoals bijvoorbeeld het Duizendschoon).

In 2006 was de tuin door het achterstallig onderhoud zo verwaarloosd dat de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark besloten deze tuin als eerste project aan te pakken. Samen met de gemeente is een plan gemaakt voor herinrichting van de tuin. De gemeente liet daarbij de Beheergroep geheel zelfstandig een beplantingsplan maken (zie de bijlage hieronder).

Vervolgens heeft de gemeente de planten geleverd en zijn ze door het BBB geplant.

Bij de Munttuin werd op de werkdag van zaterdag 1 mei 2010 een nieuw informatiebord geplaatst. In de stromende regen moest 's morgens eerst een flinke kuil worden gegraven. Dat was nog een hele klus, maar toen de vrijwilligers om half 2 arriveerden stond het bord stevig op zijn plaats.

De onthulling werd gedaan door Henk Koehorst, één van de kerngroepleden van de Beheergroep. Hem kwam de eer toe omdat hij zeer betrokken is bij de Munttuin. Ook buiten de werkdagen zorgt hij ervoor dat de Munttuin er altijd piekfijn bij ligt. Hij is er vaak te vinden met een schoffel.

De 4 zitbanken in deze tuin zijn in 2013 verwijderd aangezien deze banken werden gebruikt als jeugd-hangplek en er helaas vernielingen werden aangebracht.

januari 2015 - bord bij munttuin (achterkant)

januari 2015 - bord bij munttuin (voorkant)

(september 2006) - voorbewerking grond

(september 2006) - uitzetten van potjes en daarna planten

juni 2007

juni 2011 - bijplanten van de munttuin

(juni 2007)

(juni 2007)

september 2009

september 2009

(september 2011) de Munttuin in bloei