Informatii utile

Informatii utile

 

Presedinte                  Musetescu Mihai Catalin 0745.931.109 

Gospodar Toma Dumitru 0766.530.810

Administrator tehnic   Stanescu Razvan    0732.424.919

Firma curatenie            Silviflor                 0760.157.454

Firma contabilitate      Alexandru                 0746.251.903

Cenzor                       Valentina Chircu       0745.372.573

Email:                asociatiegiulesti@gmail.com

Program liniste   intre orele:  14:00 – 17:00 si 22:00-08:00 


Plata se poate face in cont:

Beneficiar:Asociatia de Proprietari “Bloc 4+4-anexa”

CIF: 12416090

Cont bancar: RO89BRDE445SV86259504450

Banca: BRD

Agentia: Giulesti

Platitor: Se va trece numele proprietarului

Adresa: Se va trece blocul si apartamentul

    Ex 48 ap. 128 sau 46 ap.26

Explicatii: Luna pentru care se face plata

Transmiterea datelor inregistrate de apometre se face cu aproximarea la intreg a indexului.

Exemplu

-       inregistrarea 451,413 se va trece 451;

-       inregistrarea 584,698 se va trece 585;

Pentru a se evita disconfortul creat prin oprirea apei reci sau calde pentru lucrarile de inlocuire a robinetilor / tevilor din apartamente (nu avarii) este necesara o programare cu 24 ore inainte la administratorul tehnic Dumitru Toma 0766.530.810.

In conformitate cu art 30 alin 1 si 2 din legea 196 / 2018 proprietarii au obligaţia să notifice presedintelui asociatiei în termen de 10 zile orice schimbare intervenită în structura şi numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau naşteri, persoanele luate în spaţiu, precum şi locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinţei. 

In conformitate cu art 34 alin 3 4 si 5 din legea 196 / 2018 proprietarii au obligaţia sa comunice preşedintelui asociaţiei de proprietari şi organului fiscal local în termen de 30 zile de la încheierea lucrărilor modificările suprafeţelor construite sau utile. 

Proprietarii din condominii au obligaţia de a depune la preşedintele asociaţiei de proprietari fotocopii după autorizaţiile de construire pentru executarea lucrărilor, eliberate în condiţiile legii, în scopul recalculării suprafeţelor utile şi a suprafeţelor construite. 

Orice modificare a proprietăţii individuale care necesită emiterea unei autorizaţii de construire/desfiinţare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se aduce la cunoştinţa asociaţiei pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcţiei, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor şi a planurilor din proiectul tehnic.


 Stimati locatari posesori ai cardului de energie

Aveti mai jos informatiile necesare pentru obtinerea certificatului de validare a datoriilor de la asociatia de proprietari:

CINE BENEFICIAZĂ DE CERTIFICATUL DE VALIDARE?

Beneficiarii (de la bloc) sunt proprietarii care îndeplinesc condițiile din Ordonanță, adică au primit cardul de energie. Proprietarul de la bloc, beneficiar al cardului de energie, poate solicita asociației prin președinte, eliberarea unui astfel de certificat de validare.

PENTRU PROPRIETARII DE LA BLOC, CE ÎNSEAMNĂ ACEST CERTIFICAT?

Proprietarul de la bloc, beneficiar al cardului de energie, poate solicita Asociației prin președinte eliberarea unui certificat de validare, certificat în care se menționează suma din lista de plată aferentă costului cu încălzirea.

SUMA DIN CERTIFICAT POATE CUPRINDE ENERGIA ELECTRICĂ SAU GAZUL DE PE PARTEA COMUNĂ?

Nu! Certificatele cuprind doar sumele regăsite în lista de plată ca și căldura (energie termică pentru căldură).

CUM ELIBEREAZĂ ASOCIAȚIA CERTIFICATUL DE VALIDARE?

1 Proprietarul beneficiar al cardului de energie se prezintă la asociația de proprietari prin președinte personal, cu cardul de energie și buletinul.

2 Asociația verifică să existe identitate între mențiunea de pe cardul de energie și punctul de consum (adică să fie adresa asociatiei – să nu fie un card pentru o altă adresă).

3 Asociația completează certificatul de validare cu toate datele, în mod corect.

4 Asociația de proprietari prezintă proprietarului spre semnare acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

5 Președintele semnează certificatul de validare, în două exemplare originale.

6 Președintele înregistrează certificatul în registrul special creat pentru aceste certificate sau în registrul de intrări ieșiri.

7 Numărul din registru se trece pe certificatul de validare.

8 Un exemplar de pe certificat se eliberează beneficiarului. Pe exemplarul care rămâne la asociație, proprietarul menționează “am primit un exemplar”, pune data, scrie numele și semnează.   

CE FACE PROPRIETARUL DUPĂ CE PRIMEȘTE DE LA ASOCIAȚIE CERTIFICATUL DE VALIDARE?

Proprietarul după ce primește certificatul de validare de la asociație, se prezintă personal la Poștă pentru a realiza plata. La ghișeu va prezenta certificatul de validare primit în original și buletinul.

PE CE POATE FOLOSI PROPRIETARUL DE LA BLOC SUMA DE 700 LEI REPREZENTÂND PRIMA TRANȘĂ DIN CEI 1400 LEI? 

Beneficiarul cardului de energie/proprietarul de la bloc și implicit a celor 700 lei din prima tranșă, poate folosi această sumă pentru plata încălzirii din lista de plată afișată de asociație SAU poate alege să-și achite energia electrică din propriul apartament.

Cele două costuri NU se exclud. Proprietarul poate achita din cei 700 lei atât încălzirea regăsită în lista de plată afișată de asociație cât și energia electrică din propriul apartament.

CE ACHITĂ DIN LISTA DE ÎNTREȚINERE PROPRIETARUL CARE DEȚINE ȘI CARD DE ENERGIE ȘI SOLICITĂ CERTIFICAT DE VALIDARE?

Achită cota de întreținere afișată de către asociație, mai puțin suma pentru căldură scrisă în certificatul de validare.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ PROPRIETARUL ARE CARD DE ENERGIE, ASOCIAȚIA A ELIBERAT CERTIFICAT DAR BANII NU AJUNG ÎN CONTUL ASOCIAȚIEI?

În situația în care Poșta nu face plata sumei din certificat, din diverse motive (nu mai există fond disponibil, nu avea calitate, nu avea dreptul etc), acel proprietar va figura cu restanță la căldură în sumă egală cu suma din certificat. Dacă proprietarul nu își achită către asociație acea sumă, aceasta este ca oricare altă restanță (penalități etc).

DACĂ UN PROPRIETAR BENEFICIAZĂ DE AJUTOARE DE CĂLDURĂ DE LA PRIMĂRII, MAI POATE BENEFICIA DE CERTIFICAT DE VALIDARE?

Da! Cele două situații nu se exclud. Asociația, după ce scade din listă ajutorul acordat de la Primărie, pentru diferență poate emite certificat de validare.

UN PROPRIETAR DEȚINĂTOR AL CARDULUI DE ENERGIE POATE ÎN IULIE SĂ OBȚINĂ CERTIFICAT DE VALIDARE PENTRU VALORILE LA CĂLDURĂ DIN IANUARIE SAU FEBRUARIE ORI MARTIE 2023?

Dacă un astfel de proprietar nu și-a achitat cotele de întreținere anterioare, în care era eligibil, având restanțe, poate solicita și ulterior eliberarea de certificat de validare. Notă! Asta nu înseamnă că nu suportă penalitățile de întârziere.

CARE ESTE DATA LIMITĂ LA CARE POȘTA POATE FACE PLĂȚI?

Data de 27.12.2023 este ultima zi în care Poșta mai poate realiza plăți.

CARE ESTE ULTIMA LUNĂ DE CĂLDURĂ CARE POATE FACE OBIECTUL CERTIFICATULUI DE VALIDARE? 

Luna noiembrie 2023 (consum) cu afișare în decembrie 2023 poate fi trecută în certificat, cu condiția ca asociația să afișeze lista până în data de 26.12.2023 pentru ca până pe 27.12.2023 să poata elibera certificatul iar proprietarul să poată depune actul la Poștă.