ומה דעתי האישית

למעשה החלוקות בין ענפי הספורט הן רבות ומיועדות לניתוח כל תחום עם יתרונותיו

אחת החלוקות מתייחסת לענפי ספורט ריווחיים ולא רווחיים.

בצד אחד של המשוואה כדורגל וכדורסל ובצד השני ההאחרים

ואלו הרווחיים, כמה באמת הם מרוויחים ומה צריך לעשות כדי שאחד מחמש מאות הילדים בקבוצות הכדורסל השונות יצליח להשתכר אי פעם שקל?. מתי מעט מגיעים לגזור קופון פיננסי בכדורסל ולאחר שנים רבות של דורות על גבי דורות של כדורסלנים אשר יצאו מהעיר אשקלון מצאתי רק את נער הפוסטר בקבוצת הנוכרים המייצגת את העיר אשקלון.

כדורגלנים? יש אחד בשם יצחקי, האחרים אינם יכולים לרכוש מכונית משומשת מהכנסותייהם.

אז לא כולם עושים זאת למען הכסף. כל שנותר, לתת להם את המיטב להכשירם ולתת להם את הכלים הטובים ביוותר בהתמודדות באותו ענף כדורסל אף אם את רף ה 2 מ' גובה לא יעברו.

אז נכון עשרות ילדים לומדים כינור, עשרות ילדים לומדים סיוף ועשרות ילדים עוסקים במבחר ענפי ספורט רבים אחרים.

אעשה השווה בין התעמלות אומנותית לריתמיקה וכבר אני מתנצל על העלבון אבל כל זה רק לצורך הצגת צד אחד בלבד של הדעה ולא הצד השני. ויש צד שני למטבע.

אקרובטיקה באשקלון מתאמנים במתחם מתנ"ס שפירא. מאמנת אותם הגב' פישמן רוזלינה. הילדים הופיעו באליפות כלשהיא ושבו לעירנו עם מדליות. העיר קיבלה אותם בצהלה. כמדומני שאף ראש העיר עשה להם קבלת פנים. בחינה מעמיקה מעלה כי מדובר בחוג לכל דבר אשר מתאמן בין פעמיים ל 3 פעמים בשבוע בענף ספורט שאינו אולימפי, בענף ספורט דל אגודות אולי 2-3 נוטלות בו חלק. כל תחרות בין אני לבין עצמי מישהו ממני מנצח.

 

היכן המבחן מול העולם? אותה גב' המאמנת פישמן רוזלינה מאמנת בקבוצת ההתעמלות האומנותית-ריתמיקה באשקלון בהיכל הספורט. ענף בו הבנות מתאמנות יום יום שעות על גבי שעות. המאמנת פישמן רוזלינה הנה אחת מצוות ענק של מאמנות שעובדות עם הבנות המשקיעות את גופן ונשמתן.

בבחינה השוואתית הנני יכול להתחייב כי אין ולו גם כדורגלן אחד או כדורסלן אחד בעיר אשקלון המשקיע את השעות ואת עצימות האימונים המושקע ע"י קבוצת ההרכב הראשון של ילדות ההתעמלות האומנותית.

 

ומה הפלא שבאליפות העולם האחרונה מרינה שולץ הנה בהרכב הראשון אשר זכה באליפות העולם ואלמלה פציעה היתה יכולה להיות אשקלונית נוספת בהרכב?

 

ולמה אני חותר בכך? הילדים מקבלים תנאי אימון בענפים מסויימים בתחום מגורייהם יחד עם נתונים אישיים, היכן הם יכולים להגיע למימוש עצמי מאחר וכסף מספורט לא יראו.

 

לאותה מאמנת הגב' פישמן רוזלינה יש שאיפות דו תכליתיות האחת להתפרנס. לגיטימי. והשנייה להגיע למימוש עצמי בתחום המקצועי. האים מדליות באקרובטיקה הן מימוש עצמי כאשר זה חלק ממערכת שלכל ברור כי כל ההישג הנו רגעי מנותק ממציאות? המטרה למכור להורי החוג אשליה כדי שישלמו כדי שהמאמנת תוכל להתפרנס.

לאחר שהבטיחה את פרנסתה, עוברת לעבוד בקבוצה המאורגנת עם תנאי אימון הכוללים מתקן מעולה, אבזרי אימון הכי מתקדמים בדמות השטיחים המיוחדים על הרצפה צוות האימון המשלים הכולל מאמנת מובילה עם איכויות וידע מין השורה הראשונה בעולם מקצועות משלימים כגון כוראוגרפית וניהול מקצועי הכולל מעקב וטיפול רפואי מונע ומשקם. 

מאחר וכל דבר עולה כסף אין לאותה גברת כל מניעה מלזגזג בין מבטיחי הבטחות מקצועיים ואינה מצליחה לבסס את ענף הספורט השני שלה זה שעימו הביאה כמה מדליות כמקצועי בדיוק כמו זה במקום עבודתה השני.

 

אז מה יש לנו למעשה בעיר לחולמים ורואים את הטבעות האולימפיות מול עינייהם בענפים האולימפיים או את משחקי העולם בענפים האחרים.

הרבה מאוד הושקע בכוח אדם מקצועי מתקנים ומסורת כדי לייצר את אותו אחד או אותה אחת שיגרמו להנפת דגל ישראל באשקלון אומדים את הענפים הללו בספירה על יד אחת: קליעה, סיוף, התעמלות אומנותית-ריתמיקה. ענף ההאבקות שהחל להציג ניצוצות של הצטרפות למסלול נמצא השנה בנסיגה איומה. ענף השחייה אשר החל אח לפני שנה להתעורר התרסק בתחילת השנה עקב תאוות בצע של אחת המאמנות ומתאושש מחדש .

שרלי אופלגר מאמן לאומי