Digiagentit

Tätä sivua ylläpitävät Gesterbyn koulun Digiagentit

Digiagenttien tarjonta

Koulussamme on aktiivista digiagenttitoimintaa. Digiagentit ovat 5.-6. luokan oppilaita, jotka valitaan vuosittain erillisen haun kautta. Digiagentit auttavat koulumme opettajia ja oppilaita digiopetusvälineiden, Lego-robottien sekä opettavaisten aplikaatioiden käytössä.

Digiagenttien tarjonta

Toimintaa lukuvuonna 2019-2020

Digiagentit esittelemässä toimintaa opettajille 12/2019

  • Legorobotit pienille ja isoille oppilaille
  • iMovie
  • iMovie Greenscreen
  • GarageBand
  • iPad-sovellukset (PicCollage, PuppetPals)
  • Google Classroom

NELJÄSLUOKKALAISTEN MUSIIKintunti

31.1.2020 Digiagentit Aleksi ja Daniel pitivät neljäsluokkalaisille kahden tunnin kokonaisuuden GarageBand-sovelluksesta. Sovellukseen tutustumisen jälkeen ryhmissä luotiin omat 2 minuutin mittaiset kappaleet, joita tullaan käyttämään myöhemmin liikuntatunneilla.

GARAGEBAND


Luodaan omaa musiikkia! GarageBandissa on laaja digitaalisten soittimien kirjasto sekä valmiita säestyksiä muokattavaksi. Oppilas voi myös itse tehdä omia säestyksiä joko käyttämällä oikeaa instrumenttia tai nuotintamalla. Valmiit kappaleet saa siirrettyä helposti sovelluksen kautta oppilaan Google Driveen.

luodaan omia esitteitä

11.2.2020 Digiagentti Lauri ohjeisti kuudesluokkalaisia käyttämään Book Creator-sovellusta. Tehtävänä oli kokeilla kaikkia sovelluksen ominaisuuksia, ja sisällyttää niitä omaan esitteeseen. Lopuksi työt esiteltiin peilaamalla.

book creator

Book Creator on kirjan ja vihkon tekemiseen erinomainen työkalu. Sen avulla voi luoda kirjan yksinkertaisesti liittämällä tekstiä, kuvia, videoita, musiikkia ja ääntä kirjan sivuille. Kirjasen ulkoasu valitaan ensin ja sen jälkeen voi ryhtyä liittämään materiaalia kirjaan. Materiaalin tuominen, liittäminen ja muokkaaminen oikeaan kokoon on yksinkertaista sovelluksessa.

Julisteita valtioista

26.2.2020 Digiagentit Sofia ja Teemu ohjeistivat kuudesluokkaisille julisteiden tekoa PicCollage-sovelluksella. Julisteiden aiheena oli matkailujuliste oppilaan valitsemasta maasta. Näistä tuli upeita! Töiden esittelyn yhteydessä opeteltiin iPadilla peilaamista.

piccollage


PicCollage-sovelluksella voi valmistaa kuvakollaaseja eri aihepiireistä nopeasti ja helposti. Kuvien lisäksi sovelluksessa voi lisätä kollaasiin tekstiä ja tarroja. Kuvakollaaseja voi hyödyntää esimerkiksi dokumentoinnissa, esineiden ja asioiden nimeämisessä sekä opiskeltavan asian raportoinnissa.