ACTIVITATS
AMPA ??? PER A QUÈ ???
Si, mentre els nostres fills eren alumnes de primària, molts de nosaltres pensàvem que era important estar a l'AMPA, ara, ja han crescut, van a l'institut, cal seguir aquí ??? Per a què val ??
Les funcions de l'AMPA a aquest nivell són les mateixes que a primària. És una forma de fer partícips als pares, no només en la vida escolar, sinó també en la seva gestió.
Una primera tasca que hauríem de fer l'AMPA seria conèixer quines són les inquietuds de les famílies, què els preocupa, quines propostes tenen ... Totes les opinions compten i són importants: les que agraden ... i les que no agraden tant.
No estem parlant de queixes, desqualificacions o crítiques a l'institut o a professors concrets sinó de propostes de millora, a aquelles preocupacions per a què l'institut i l'educació dels nostres fills en el centre siga millor.
Per a això posem a la vostra disposició el nostre correu electrònic: ampaxu@gmail.com
Ara mateix tenim en marxa la nova llei LOMCE, de la qual la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic, diu:
- La Llei Educativa, anomenada de Millora de la Qualitat, (LOMCE) és una contrareforma discriminatòria i classista qüestionada per la totalitat de la comunitat educativa des del primer moment.
- La LOMCE obliga als centres d'ensenyament a realitzar les revàlides a 3r de Primària (amb 9/10 anys), 6è de Primària (11/12 anys), 4t d'ESO (15/16 anys) i Segon de Batxillerat ( 17/18 anys). Són proves que segreguen l'alumnat per rendiment escolar i que atempten contra el principi de la Igualtat d'Oportunitats.
La LOMCE i el seu desenvolupament és una Llei segregadora d'estudiants, classificadora de centres, massificadora d'aules, adoctrinadora de consciències, antidemocràtica i autoritària a la gestió, sexista en la forma i el fons, empobrida al Pressupost, empobridora i precaritzadora de la Professió docent i del mercat laboral i que, a més a més, s'habilita el regal del sòl públic a entitats privades i menysprea l'experiència i la Riquesa cultural i lingüística atresorada al conjunt de l'Estat.
Hem de deixar clar què volem els pares, que considerem millor per a l'educació dels nostres fills.
Des de l'AMPA hauríem de donar suport a l'institut, especialment a l'Equip Directiu, al Claustre ... als professors, que aposten per introduir mesures pedagògiques i educatives que són clarament de millora:
- L'ús de les noves tecnologies com a eina habitual en el procés d'ensenyament aprenentatge.
- La millora de la competència en llengua estrangera
- La integració i la resposta educativa de qualitat a l'alumnat amb necessitats especials
- La formació i actualització científica dels professionals de l'escola.
Per tot això, i més, hauríem de ser-hi, els pares.
L'IES Ximén d'Urrea és un institut comarcal, la qual cosa és molt bona perquè els alumnes amplien les seves relacions amb joves dels pobles veïns. Però és un punt en contra a l'hora de realitzar activitats fora de l'horari lectiu, per l'escassa participació. Per això, des de l'AMPA intentem participar en activitats del centre, com és aquesta revista. Però ens agradaria saber la teva opinió, que ens feres arribar les teves idees i propostes. Pots fer-ho mitjançant la secretaria del centre o enviant un correu a ampaxu@gmail.com.
Anima't i forma part de l'AMPA, t'esperem per al nou curs que comença
Una salutació
Junta directiva.