Aloitussivu

Tervetuloa ammatttiosasto 197:n kotisivuille    
         
Tulevia tapahtumia:

Juuri nyt ei ole tiedossa mitään..

   _____________________________________________________________________________________________
 

Teollisuusliiton asiaa


Teollisuusmeeting  nuorten kurssi pidetään 17. – 18.2.2018 Seinäjoella Hotelli Cumuluksessa. Kurssilla tutustutaan Teollisuusliiton toimintaan, miten vaikutamme ja miksi jäsenyys kannattaa. Lisäksi tapaat alueesi muita nuoria ja kuulet nuorten aktiivien kertomuksia omista vaikuttamisen keinoista.

 

Ilmoittaudu 1.2.2018 mennessä alla olevan linkin kautta tai koulutusyksikköön Päivi Mäensivu-Lunnakselle, puh. 045 636 5392 tai Anne Sulanterälle,

puh. 040 648 5014.

 

https://www.lyyti.fi/reg/Teollisuus_meeting_nuorten_kurssi_Vaasa_ja_KeskiSuomi_4462


 
Teollisuusliitto järjestää starttikurssin työsuojeluvaltuutetun tehtävistä lauantaina 3.2.2017.  Päivän kestävällä kurssilla tutustutaan työsuojelun perusteisiin, työsuojeluyhteistyöhön sekä valtuutetun ja varavaltuutetun tehtäviin. Lisäksi kerrotaan liiton työsuojeluorganisaatiosta ja koulutusmahdollisuuksista. Kutsu löytyy liitteestä.
 
Mikäli et enää toimi työsuojeluvaltuutettuna, niin toimitathan kutsun eteenpäin oikealle henkilölle.
 
Ilmoittaudu alla olevasta linkistä 18.1.2018 mennessä tai puhelimitse Anne Sulanterä 040 648 5014 tai Anne Mäensivu-Lunnas 045 636 5392.
Aiemmasta poiketen kurssia ei järjestetä aluetoimistolta käsin, joten kurssia koskeviin kysymyksiin vastataan yllä olevista numeroista.
 

             https://www.lyyti.fi/reg/Uusien_tyosuojeluvaltuutettujen_starttikurssi_Vaasa_ja_KeskiSuomi_9255


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Teollisuusliitto tuomitsee jyrkästi hallituksen ns. työttömien aktiivimallin. Työttömyystukia leikkaava malli ainoastaan kurittaa työttömiä eikä lisää työllisyyttä, Teollisuusliiton valtuusto toteaa.

Valtuuston mielestä aktiivimallin käyttöönotto on yksipuolinen toimi, jonka tarkoituksena on vain käyttää isäntävaltaa ja nöyryyttää sekä leimata työttömiä työnhakijoita.

Teollisuusliiton kaksipäiväisessä valtuuston syyskokouksessa käytiin vilkas keskustelu eduskunnan käsittelyssä olevasta aktiivimallista. Monessa puheenvuorossa muistutettiin, että hallitus lupasi kilpailukykysopimuksen yhteydessä olla tekemättä enää lisäleikkauksia työttömyysturvaan.

Samoin hallitus lupasi valmistella nämä muut työelämään liittyvät asiat kolmikantaisesti. Kumpikin lupaus on nyt petetty, Teollisuusliitto toteaa.

Tällainen meno ei liiton valtuuston mukaan vetele. Valtuusto velvoittaa liiton valmistelemaan toimia, jotka mahdollistavat poikkileikkaavasti liiton ammattiosastojen valmistautumisen poliittisiin lakkoihin.

Työttömyyskorvausta on jatkossa tarkoitus leikata 4,65 prosentilla alennettuna, jos työtön ei ole osoittanut lain määrittelemää aktiivisuutta työnhaussa tai osallistumisessa työllisyyttä edistäviin toimiin. Monet asiantuntijat ovat pitäneet kohtuuttomana sitä, että työtön voidaan leimata passiiviseksi, vaikka hänellä ei yksinkertaisesti ole mahdollisuuksia päästä mukaan tällaisiin toimiin, valtuusto huomauttaa.

Epäselvää on sekin, miten Kelan ja työttömyyskassojen henkilöstö selviää aktiivimallin tuomasta lisätyöstä ilman, että syntyy kohtuuttomia vaikeuksia.

Lisätietoja: puheenjohtaja Riku Aalto, puh. 0400 711 072

Kannata kansalaisaloitetta