TV-scripts


Sinds 2000 werk ik bij ScriptStudio een dochterbedrijf van Endemol, als één van de schrijvers van de dagelijkse Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze serie wordt in teamverband geschreven. Ik heb in de loop der jaren verschillende werkzaamheden uitgevoerd, o.a. als storyliner aan de hand van een door de hoofdschrijvers bedacht synopsis, treatments gemaakt voor steeds vijf afleveringen per week. De laatste jaren werk ik als senior dialoogschrijver treatments voor één aflevering uit in handeling en dialoog en bewaak ik als eindredacteur de continuïteit en kwaliteit van script die door anderen geschreven zijn. Ik schreef o.a. de speciale 3500-ste aflevering en de 4000-ste die in maart 2010 op tv te zien was en met een zaal vol fans in de grote zaal van Tuschinski een unieke première had. Ook de 5000-ste aflevering heb ik geschreven, in oktober 2014 op TV te zien.

Mijn eerste ervaring met het schrijven voor TV heb ik in 1997 opgedaan tijdens een Opleiding Scenarioschrijven bij Videcom in Hilversum. In het kader van het project Teledrama heb ik een aantal scripts geschreven en daarnaast een TV-adaptie van mijn theaterstuk Het Zwijgen gemaakt.

In 1999 volgde ik bij ScriptStudio een cursus Soapschrijven. Na het voltooien van deze cursus, kreeg ik de mogelijkheid om voor Goede Tijden te gaan schrijven. En dat is nog steeds heel erg leuk om te doen.