Tango Aboensis ry:n säännöt


1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Tango Aboensis ja sen kotipaikka on Turku.


2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on argentiinalaisen tangokulttuurin ja sen harrastuksen laajamuotoinen kehittäminen ja ylläpitäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää workshoppeja, tanssitilaisuuksia ja muita tangoaiheisia kulttuuritapahtumia, matkoja kilpailuihin, kulttuurikohteisiin tai koulutuksiin sekä harrastaa julkaisutoimintaa. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi kerätä varoja jäsenmaksuja ja muita osallistumismaksuja keräämällä, avustuksia ja apurahoja vastaanottamalla, sekä arpajaisia järjestämällä. Yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta.


3. Jäsenet

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.


Kannatusjäsenet: Oikeustoimikelpoiset yhteisöt voivat liittyä kannatusjäseniksi, joilla ei ole äänioikeutta yhdistyksessä.


Kunniajäsenyys: Yhdistyksen kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on ansiokkaasti toiminut yhdistyksen hyväksi. Kunniajäseneksi kutsumisesta päättää yhdistyksen varsinainen kokous hallituksen esityksestä. Kunniajäseneltä ei peritä jäsenmaksua. Kunniajäsenellä on äänioikeus yhdistyksen kokouksissa.


4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut, tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.


5. Liittymis- ja jäsenmaksu

Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous. Jäsenmaksu määritellään erikseen varsinaisille jäsenille ja kannatusjäsenille.


6. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 3–6 muuta varsinaista jäsentä sekä 3–6 varajäsentä. Varajäsenillä on oikeus osallistua hallituksen kokouksiin. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallituksen jäsenenä voi olla enintään kaksi vuotta peräkkäin. Mikäli uusia ehdokkaita hallituksen jäseniksi ei yhdistyksen kokouksessa ole, voidaan kaksi tai useamman peräkkäistä toimikautta hallituksen jäsenenä ollut valita uudelleen. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.


7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin, tai varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.


8. Tilikausi ja toiminnantarkastus

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.


9. Yhdistyksen kokoukset

Yhdistys pitää vuosittain yhden kokouksen, jonka tulee olla tammi-maaliskuussa hallituksen määräämänä päivänä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Yhdistyksen kokouksissa jokaisella henkilöjäsenellä on yksi ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, joka on saanut eniten ääniä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.


10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljätoista vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.


11. Varsinaiset kokoukset

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:


12. Vastuurahasto

Yhdistyksellä on mahdollisten yllättävien tilanteiden varalle rahasto hallituksen taloudellisen vastuun vähentämiseksi. Rahasto toimii seuraavien sääntöjen mukaan:


13. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.