Autors a l'aula

CURS 2022-23

Mireu qui ens ve a visitar aquest curs!

Elisenda Roca

5è: Misteri a Moltmort

17/04/2023  

Anna Manso

4t: Leandre, el nen horrible. 

24/04/2023


Carles Sala

1r: La tortuga poruga i la seva amiga eruga

26/04/2023

2n: Tramuntana a la granja! 26/04/2023

Eulàlia Canal

6è: Un petó de mandarina

11/05/2023

ELISENDA ROCA

Aquest trimestre hem llegit Misteri a Moltmort d’Elisenda Roca. Hem tingut la gran sort que l’autora ha vingut a l’escola a parlar-nos del seu llibre, a contestar-nos totes les preguntes que tinguéssim i a signar-nos els llibres. 


Ens va explicar que el nom que volia posar al poble en un principi era Ultramort, perquè volia que fos misteriós, però també volia que no existís i per tant al final va decidir posar Moltmort. El castell de l'obra està ambientat en el castell de Montsonís, que ens va dir que es pot visitar. 


Quan li vam preguntar quin era el llibre que li agradava més dels que havia fet, ens va contestar una cosa ben curiosa, diu que sempre és l’últim que escriu, perquè sempre és un misteri com anirà tot i per tant tot és una sorpresa. 


Com que el llibre ens va agradar tant, li vam preguntar si hi havia segona part i continuació. Estem molt contents perquè ens ha dit que ja n’hi ha un altre editat Misteri a la muntanya calavera i fins i tot n'està escrivint un tercer, Misteri a l’escola abandonada. Ens va comentar que tracta d'un grup de nens que li agrada molt i per tant té intenció de continuar escrivint les seves aventures. Una curiositat que ens va explicar és que sempre dedica els llibres als alumnes de les escoles a les que fa visites. Per això, en un principi la tercera part estarà dedicada als alumnes de la nostra escola també. 


Un dubte que teníem i li vam voler preguntar era quin procés segueix per escriure un llibre. Ens va explicar que primer pren apunts del que vol escriure, després fa resums dels capítols i finalment comença a escriure el llibre. Diu que ella és una escriptora que fa servir mapa i brúixola (els seus apunts). Un cop comença a escriure diu que la imaginació és la que fa que vagi canviant o afegint coses. 


També ens va comentar que l’escola és un molt bon lloc per entrenar-nos, per escriure cada cop millor, i que les nostres mestres són les nostres entrenadores. Que és normal que no ho fem bé des del principi, però que mai ens donem per vençuts perquè sempre podem millorar. 


Al final de tot ens va signar tots els nostres llibres. ANNA MANSO

CARLES SALA

Als nens de Cicle Inicial ens ha vingut a visitar un autor que ja coneixem força a l'escola. De fet, és un habitual any rere any. Es tracta d'en Carles Sala. 

La seva estada per l'escola ha estat molt enriquidora perquè ens ha pogut respondre moltes de les preguntes que teníem preparades per fer-li.

Voleu saber què li hem preguntat? Aquí ho teniu:


EULÀLIA CANAL