Diseminare Proiect

15 ianuarie 2024 - diseminare raport final

        Luni 15 ianuarie 2024 a avut loc ședința de CA a Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare". În cadrul ordinei de zi s-a discutat raportul final al proiectului Proiectului Erasmus + nr. 2022-1-RO01-KA122-VET-000069820, “E+Competențe europene în domeniul auto". A fost prezentată o informare cu privire la lecțiile învățate cu ocazia implementării proiectului dar și viitoare direcții de acțiune.

 

Informare.pdf

31 octombrie 2023 - încheierea proiectului


În data de 31 octombrie 2023, a avut loc, in cadrul Consiliului de Administraţie închiderea  Proiectului Erasmus + nr. 2022-1-RO01-KA122-VET-000069820, “E+Competențe europene în domeniul auto”

 

Obiective proiect:

 O1: Cresterea calitatii formarii profesionale initiale, pt 30 elevi calificarea Mecanic auto, profesionala, prin stagii internat de practica pentru sanse sporite de insertie socioprofesionala.

O2: Imbunatatirea dezvoltarii competentelor cheie si personale pt 30P prin participare la mobilitati transnationale(sociale, interculturale, lingvistice, digitale,valori europene, lucru in echipa.

O3: Cresterea dimensiunii internationale a liceului prin parteneriate cu institutii europene in

domeniul formarii profesionale. din Cipru si Portugalia, timp de 1 an.

30 elevi ai liceului au avut prima experienta de mobilitate internationala.

Flux 1: Cipru,15 elevi clasa a 10-a, 14 elevi profesionala, 1 elev Liceu, au realizat un stagiu de practica de 90 h la firma de primire: Portantari Brothers Garage, Cipru;

Flux 2: Portugalia 15 elevi clasa a 11-a, 14 elevi profesionala, 1 elev Liceu au realizat un stagiu de practica de 90h la firma de primire: Barcelturbo–Reparação Auto, Portugalia.

Cei 30 de stagiari au  intrat in contact direct cu mediul de munca european. Indrumati de tutori cu experienta si expertiza, si-au dezvoltat abilitati si competente practice profesionale, soft skills, la un loc real de munca.

Rezultatele Invatarii, validate prin Europass Mobility, au fost recunoscute la nivel de liceu. Cei 30 de stagiari împreună cu profesorii însoțitori, au impartasit si multiplicat rezultatele invatarii dobandite cu colegi si alte persoane, prin: Ateliere de lucru, Prezentari la scoli generale, in Consiliu Profesoral, la ore specialitate, la practica.

Proiectul a contribuit la satisfacere nevoi comune parteneri din 3 tari: Romania,

Cipru si Portugalia, de cooperare si schimb de practici in mecanic-auto, a contribuitvla crestere prestigiu si a dimensiune europeana liceu.

Cei 30 de stagiari împreună cu profesorii însoțitori, și-au împărtășit experiența acumulată în cele 15 zile de stagiu in cadrul activitatilor de diseminare si comunicare rezultate, in liceu si in afara lui. 

Cajvana- Inchidere proiect final.pdf