Nieuws
Om in je agenda te plaatsen

ChatGPT

Een heel mooie toepassing van AI (Artificiële Intelligentie) is de chatbot ChatGPT van OpenAI.  Die kwam onlangs in het nieuws toen bleek dat het online programma door studenten gebruikt wordt om bv. proefschriften te (helpen) schrijven.  Stel gerust zelf wat vragen (dat mag zelfs in het Nederlands) aan dit knap staaltje technologie! https://chat.openai.com/chat

Geen inspiratie?
"Schrijf een artikel over ChatGPT voor kinderen.", of ook "Schrijf een artikel over ChatGPT voor professoren."

Bemerk echter dat de bronnen niet vermeld worden en de geproduceerde tekst niet altijd correct/accuraat is.  Neem alles met een korrel zout en controleer de informatie achteraf!  Het gaat immers om achterliggende data tot 2021 van veelal Engelstalig bronmateriaal.

Apps op de iPad

De lijst met apps die je op de iPads kunt laten installeren, is weer wat uitgebreider geworden.  Doe inspiratie op en download de laatste versie hier.

Mijnschool.net

De website voor de leerlingen, www.mijnschool.net, wordt constant aangevuld.  Zo vind je er, naast links naar materiaal om bv. taal en wiskunde in te oefenen, heel  wat links naar tools die passend zijn voor jouw klas.  Alle (ondertussen 500+) links werken in de browser en dus zowel op Chromebook als iPad.

Tip: klik eens op de "Media"-tab.  Daar vind je online tools voor tekenen, foto- en videobewerking, boeken maken, stop-motion video enz.   Geknipt materiaal om de ZILL-doelen Media te bereiken.

Youtube, Google Workspace en GDPR

Sinds 1 september 2021 werden een aantal regels bij Google m.b.t. de GDPR verstrengd. In het beheerssysteem voor onze @scholengruuthuse.net-accounts (Google Workspace For Education), moeten de leerlingen aangeduid worden als “jonger dan 18 jaar”.  Dat heeft her en der wat - mogelijk onverwachte - consequenties.

Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld geen Youtube-filmpje meer invoegen in een Google Presentatie via Invoegen > Video, terwijl een leerkracht dat wel kan.  Alle details over welke applicaties gevolgen ondervinden van deze regels, lees je op deze pagina van Google support.