Welkom in 1A!


Welkom op de klasblog van klas 1A! Wij zitten met 20 vriendjes in de klas van juf Elisabeth en juf Laurence. Hier, op onze blog ontdek je wat wij allemaal in de klas doen, en dat is héél wat! Scroll maar helemaal naar beneden en geniet van al onze avonturen! Tot snel!


Lieve Groetjes

Joran, Amal, Bryan, Lex-Devon, Lars, Luka, Martijn, Quinten, Amber, Arthur, Cilou, Céleste, Ferre, Jippe, Andreas, Victoire, Lyana, Mathis en Luna!

Deze namiddag speelden we OXO en probeerden we te mikken zodat ons stiftje in het flesje raakte. Moeilijke karwei, maaar wel héél leuk!

We kijken nieuwsgierig uit naar nog meer spelletjes uit het verleden...

Gisteren gingen we met het eerste leerjaar naar Kronkeldidoe! En wat was dat fijn! Hier enkele sfeerbeelden van een topnamiddag!

Op vrijdag 21/12 hielden we een kerstfeestje! We toverden onszelf om in een écht rendier, dansten op kerstmuziek en gaven zelfgemaakte kerstkaartjes aan elkaar.


Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2019 van de juffen en alle vriendjes van klas 1A.

Tot volgend jaar!

Deze namiddag maakten we het deeg voor onze koekjes! We wogen bloem, suiker, boter en een heel klein beetje zout af. We hadden ook eitjes nodig. Samen konden we dit kneden tot een lekkere bol. Nu moet dit mengsel een nachtje rusten in de koelkast.

Morgen maken we met onze vormpjes echte koekjes en daarna zijn ze klaar om in de oven te gaan, spannend! En vooral, njammie! Tot morgen!

Deze middag konden we niet gaan zwemmen, maar we gingen wél naar de turnzaal voor iets anders.

In thema kerst deden we een lesje Sherborne. Dit is bewust worden van ons eigen lichaam en dat van een ander.

Zo waren we zelf de pakjes van de kerstman, we zaten héél goed vast, een ander vriendje moest ons dan proberen los te maken!

Of samen probeerden we heel goed in evenwicht te blijven, net zoals het rendier van de kerstman die in de sneeuw rijdt, en probeerden we recht te staan, zonder om ver te vallen! Dit en nog heel wat andere oefeningen!

En natuurlijk, dé klassieker der klassiekers! DOKTER KNOBBEL!

Wat is dit een toffe bende!

Deze namiddag in klas 1A..

Mochten we ons speelgoed die we van Sint & Piet kregen meenemen naar de klas!

Proefden we van onze zelfgemaakte marsepein...

En moest juf natuurlijk ook eens op de dansmat van K3...
Superfijne middag!

Dag Sinterklaasje, leuk dat je er bij was.

Tot volgend jaar!

Vandaag maakten we marsepein! Njummie!

Hoog bezoek op school

Wat klopten onze hartjes vol verlangen... naar de dag van Sinterklaas. Spannend wachten op de speelplaats, een beetje kriebels in de buik... En plots kwamen ze daar aangereden, in een piepklein autootje! Sint en zijn Pieten bleven de hele voormiddag bij ons op school. Gezellig spelletjes spelen en knutselen in klas. En het allerleukste? Dat was dé grote verrassing: frietjes voor iedereen!! Dankje Sinterklaasje!

'En ik droom al nachten lang van mandarijn, van snoep en chocola en speculaas,... Van Sinterklaas!'

Wij leerden een héél leuk Sinterklaasliedje. Oefenen jullie het nog snel eens vooraleer het 6 december is?

Donderdag in de zwemles: MET PLANKJES!

Tijdens onze les dans konden we alle lichaamsdelen eens goed losschudden. Onze armen, benen, handen, vingers, buik en romp waren volledig in hun element. Zelfs onze tenen deden mee!

In onze les wereldoriëntatie hadden we het over 'jongens en meisjes'. Op welke vlakken verschillen wij van elkaar? En wat zijn de gemeenschappelijke kenmerken tussen jongens en meisjes? Wij onderzochten het aan de hand van allerlei proefjes. Zo moesten we tegen elkaar muurzitten, hele moeilijke woorden lezen, fluiten, een speciaal ritme na klappen, 'de koetsier poetst de postkoets' 3x keer na elkaar zeggen of rondjes rollen met onze tong! Een hele klus, maar ooh zo fijn! En weet je wat onze conclusie is? WIJ ZIJN ALLE 20 ECHTE TOPPERS! Zowel de jongens als de meisjes!


Wat oefenen we flink verder in de klas!

Ondertussen kennen we al 18 letters en rekenen we tot 8!

Gelukkig blijft er ook nog voldoende tijd over om te zingen, dansen,

knutselen, ...


De tandarts leerde ons hoe we goed onze tanden moesten poetsen: rondjes draaien boven, onder en opzij langs de twee kanten!

Cool zoals we zijn probeerden we dit natuurlijk uit! ;)

We zijn allen weer goed gestart na een fijn weekje vakantie.

We kregen de kans om een tandartspraktijk te bezoeken! Heel interessant was dat!

Nog eens een dikke dankjewel aan de tandartsassistente die ons zoveel leuke dingen leerde!

Morgen gaan we zelf onze tanden poetsen! Dat wordt leuk! Ook zo benieuwd naar foto's? ;) tot binnenkort!

Na de herfstvakantie komt juf Elisabeth terug!! Juf Laurence blijft ook nog in onze klas, dit op woensdag en in de namiddag. Heel fijn, 2 juffen voor 1A!


Geniet van jullie welverdiende vakantie, lieve vriendjes en tot snel!

Super-eng waren we! Niet? ;)

Samen maakten we een bloederige heksencocktail en die dronken we op met pompoenenrietjes.

Als beloning kregen we ook nog vampierentandjes, omdat we de heks haar ingrediënten zo goed en snel hadden teruggevonden!

Wat later gingen we samen op pad. Het was de bedoeling dat we 3 ingrediënten vonden. Daarmee konden we het heksendrankje maken, maar we hadden niet veel tijd had de heks ons verteld!

Op vrijdagnamiddag hielden we in klas een halloweenfeestje! Eerst mochten de vriendjes zich verkleden en daar hoorde ook wat schmink bij!

Deze week leerden we de cijfers 8, 9 en 10!

Zoet, zuur, zout of bitter? Bij ons mochten alle vriendjes naar voor komen om iets te proeven. Daarna onderzochten we hoe de producten smaakten. We proefden nootjes, zoutchips, limonade, citroensap, zuurtjes, appels en zelfs witloof! Wat een lekkere les was dat!

Ons nieuwe thema deze week en ook na de vakantie is 'mijn lichaam!'

Tijdens onze dramales speelden we dan ook alsof we in het ziekenhuis waren. Bij het toonmoment mochten we zelfs échte attributen gebruiken. Het oefenen zorgde wel voor heel wat lachbuien!

Wanneer we nieuwe cijfers leren schrijven, doen wij dat ook soms op de speelplaats! Dat is dubbel zo leuk! Benieuwd naar nog meer cijfers? Volgende week zijn 8, 9 en 10 aan de beurt! Tot dan!

In onze wiskundeles ging het onder andere over 'verschillende gezichtspunten en perspectieven'. Speciaal toch, dat we allemaal een andere tekening hadden van het fototoestel, gewoon omdat we op een andere plaats zaten?

We zagen de klas eens vanuit een ander perspectief tijdens onze bewegingsles. Wanneer we een rustig muziekje hoorden, moesten we goed luisteren welke instrumenten er in het lied voorkwamen. We hoorden klokken, zandlopers en ook wekkers afgaan! Daarna mochten we in groepjes een dansje maken, de foto's hielpen ons om ons dansje te onthouden. En nadien? Volgde een opvoering voor de hele klas! Spannend!

Tijdens het thema 'Tijd' deze week deden we verschillende proefjes zoals: Hoeveel dezelfde kaartjes van memory vinden we in 5 minuten? Of hoeveel keer konden we met een dobbelsteen rollen in 1 minuut? Het liedje 'Lang zal ze leven' zingen, hoeveel keer kan dat in 1 minuut? Na deskundig onderzoek concludeerden we dat we allemaal super-snel zijn!

Vorige week en ook deze week gaat het in onze klas over het thema 'Tijd'!

We leerden over de dag en de nacht, heel toepasselijk was ons eerste nieuwe woordje van deze week: 'maan'! Daarom maakten we hierbij dan ook passend een maan met een astronaut! De maan verfden we met gele verf en bloem, waardoor die net écht leek. De astronaut had een echt aluminiumfolie-astronautenpak aan! Ook zo benieuwd naar het resultaat? Nog eventjes geduld!

En weet je waarin wij nog altijd de beste zijn? ...

In gekke bekken trekken!

En... In héééle dikke vrienden zijn!

Op Werelddierendag hadden wij heel veel geluk want toen kwam de hamster van Cilou op bezoek in onze klas. Nog eens een hele dikke dankjewel aan de papa van Cilou om hamster 'Joske' naar onze klas te brengen!

Op donderdag zijn wij allemaal super-zwemmers!

En geen paniek, naast al dat werken, strekken we ook heel vaak eens onze benen!

Soms staan wij zelfs vooraan in de klas!

Knutselen vinden we ook geweldig!


Oefeningen maken in ons rekenboek lukt ons ook al heel goed!

Wij leerden tot nu toe al de letters 'i, k, m, p, s, aa, r, e, v, n'! Super hé?

En samen oefenen is dubbel zo leuk!

Het nieuwe schooljaar is eindelijk gestart! En wat hebben we in die eerste weken al veel gezien en geleerd! Kijken jullie mee?