HISTÒRIA de l'escola

 

coneix la nostra història

La nova escola es va iniciar l'any 1978, segons projecte dels arquitectes Joan Tarrús i Jordi Bosch, que van dissenyar un edifici lineal, desenvolupat en planta baixa i pis, que contenia 10 aules, pretecnologia, laboratori, administració i serveis complementaris.


Era una de les primeres obres d'uns autors que han treballat molt en el tema de l'arquitectura escolar, havent fet, entre altres, les escoles de Celrà, Banyoles, Les Planes, (abans de la de Maçanet) i de Roses, Palamós, Vilassar i vàries a Barcelona, així com el campus de la Facultat de Lletres de l'UdG, el convent de Sant Domènec, i la Facultat d'interpretació al Campus de Bellaterra de l'Autònoma.


La construcció es va fer amb molt pocs mitjans econòmics i en dues fases. Una de les dificultats que van marcar molt la vida del centre va ser que, a causa de les males condicions del subsol i de no disposar d'un estudi geotècnic del solar, es va haver de construir una planta semisoterrània per arribar al ferm, planta que era com una gran cambra d'aire, sense accessos, ventilació ni il·luminació, però que es va haver d'anar ocupant per la creixent manca d'espai.


Per intentar resoldre els problemes de creixement, l'any 1985 es va redactar un projecte d'ampliació per part dels arquitectes Carles Bosch i Joan Lluís Frigola, que preveia un petit creixement de 6 aules, amb una superfície d'ampliació de 439 m2. A causa de les poques possibilitats econòmiques del Departament d'ensenyament no s'abordava la problemàtica de fons de l'escola (barreres arquitectòniques, manca de laboratoris i tutories, semisoterrani en mal estat, ...)


En persistir els problemes de manca d'espai i d'incompliment de normatives bàsiques es van fer diversos intents per resoldre-ho, arribant-se a redactar un projecte d'ampliació, fent un nou edifici de preescolar, possibilitat que finalment es va descartar.


No va ser fins al febrer de 1996 que es va acabar la redacció del darrer projecte d'ampliació i reforma del CEIP Sant Jordi, per adaptar-lo a les previsions del programa oficial d'un centre de dues línies d'educació infantil i primària.


En aquell moment, l'escola disposava d'un total de 1.533 m2 construïts en planta baixa i pis i de 766.5m de semisoterrani en molt mal estat, i s'hi va fer una ampliació de 464,25 m2 i la reforma de la totalitat dels espais existents, passant-se així a una superfície total de 2.763,75 m2, que és la que té actualment

Carles Bosch Genové