Inici

El servei de menjador està destinat a tots els alumnes de l’escola. De mitjana, cada setmana, hi passen gairebé 400 nens i nenes, des de P3 fins a 2n de Batxillerat. L’espai en què s’ofereix aquest servei està format per dos menjadors, un de més gran i un altre més petit i de menys capacitat destinat exclusivament a P3 i tots dos reformats recentment. Allà mateix, hi ha la cuina, gestionada per l’empresa Aramark. Aquesta empresa és l’encarregada de confeccionar els menús mensuals i els berenars per a educació infantil i primer i segon de primària. A més, aporta també una cuinera i tres auxiliars de cuina. Fora del menjador, els nens i nenes tenen a la seva disposició gairebé totes les instal·lacions de l’escola: biblioteca, classes, patis, el pavelló en cas de pluja, etc.

A banda de l’equip de cuina, en el menjador hi treballen 18 monitors/es i un coordinador. La franja d’edat és molt variada i algunes de les monitores fa més de 20 anys que treballen a l’escola. Aquesta experiència, afegida a la formació contínua que des de fa uns anys és un objectiu bàsic del projecte educatiu del menjador, fa que l’equip de treball sigui molt favorable per a tots als usuaris del servei.

El menjador és molt important en el dia a dia dels infants i joves per diferents motius. En primer lloc és bàsic garantir una alimentació saludable i equilibrada i, per tant, l’estona del dinar és un bon moment per transmetre la importància de menjar de tot, correctament, i amb uns principis bàsics d’higiene i de respecte per l’entorn. El servei de menjador, però, intenta anar més enllà. Les famílies han de ser conscients en tot moment de la cobertura del preu total d’aquest servei. El temps del migdia no és només un espai per a menjar-hi, també és un espai social que ha de permetre una relació distesa i de coneixement.