MÉS ENLLÀ DE L'AULA

Curs 2017 - 2018

Els alumnes de Cultura Audiovisual II, el seu professor David Serrano i el tècnic de so Jaume Pedrós van gravar diumenge 28 de gener la major part de la fase de producció del documental sobre la història de l'Ousman.

Les localitzacions es van fer a la platja de Nova Icària, a l'empresa de bicicletes on treballa i a la seu de l'ONG Nasko.

Els alumnes de Cultura Audiovisual II, de 2n de batxillerat van trobar-se dilluns 4 de desembre al CCCB amb Ousman Umar, un jove ghanès que amb 9 anys va marxar de la seva tribu per buscar-se un futur millor.

Arnau Puig, Joel Cosp, Mireia Flores i Maria Albareda, juntament amb el professor David Serrano, van compartir una trobada per dissenyar el seu projecte de documental sobre la increïble història de vida d'aquest noi que, avui, s'ha tret el grau de Publicitat i Relacions Públiques i cursa un màster de Cooperació Internacional. A més, és el creador d'una ONG (http://nascoict.org/es/), que es dedica a oferir educació digital a més de 10.000 nens dels poblats de l'entorn del seu a Ghana. "Només l'educació els permetrà millorar les seves condicions de vida".

"Ousman ens ha emocionat i ens ha ofert una lliçó de vida, de superació i de creativitat que és molt necessari que els joves coneguin, ni que sigui en el format de documental", afirma David Serrano.

Dijous 5 d'octubre els alumnes de Batxillerat que cursen la matèria de dibuix artístic van anar a veure l'exposició d'en Pepe Farrés que exposa durant aquests dies la mostra «Portraits. Dibuixos de Pepe Farrés» a l’Antiga Estació de Rubí. Una mostra composada per 24 dibuixos realitzats a carbó i pastel de gran format.

L'obra mostra l'expressivitat emocional de l'ésser humà en el rostre de músics, cantants de blues, jazz, un autoretrat i altres personatges variats de l’entorn de l'autor. Van comptar amb la presència de l'artista que ens va fer una explicació sobre la mirada profunda percebuda en els retrats, sobre la qualitat expressiva del procediment pictòric utilitzat en cada dibuix i la tècnica mixta utilitzada en la seva obra.

Part de la mostra que es pot veure aquests dies a Rubí forma part de la sèrie ‘Músics’, creada per ser exposada al Festival de Blues de Benicàssim.

Curs 2016 - 2017

El divendres 17 de març de 2017els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen assignatures d'artístic van anar al CaixaForum Barcelona per fer dues activitats.

La primera va ser una visita dinamitzada de l'exposició «Distància Curta. Nicolás Paris» on a partir del diàleg d'un educador amb els alumnes i de la participació en diferents jocs i experiments vam conèixer l'obra d'aquest artista colombià alhora que ens va permetre establir relacions amb la nostra pròpia experiència.

La segona va ser una visita comentada de l'exposició «Art i Cinema. 120 anys d'intercanvis». L'objectiu d'aquesta exposició era mostrar el caràcter innovador del cinema i, en aquest sentit, la seva influència en la resta de les arts fins als nostres dies. Els alumnes van poder gaudir del paral·lelisme existent entre els artistes de les avantguardes històriques i els cineastes.

El dijous 2 de febrer de 2017 els alumnes de primer de Batxillerat que cursen assignatures d'Artístic van poder participar en uns tallers d'audiovisuals a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) a Terrassa. Els tallers eren de Fotografia, Direcció Artística i de Muntatge audiovisual.

Van ser uns tallers molt interessants i els alumnes, a més d'aprendre, van tenir l'ocasió de treballar conjuntament amb alumnes d'altres Escoles Pies.

El dijous 3 de novembre de 2016, els alumnes que cursen matèries de Batxillerat Artístic van anar al CaixaForum a veure les següents exposicions:

PHILIPPE HALSMAN SORPRÈN-ME!

Considerat un dels fotògrafs més importants del segle XX, reconegut per les seves 101 portades de la revista LIFE, com també per la seva extensa col·laboració amb Salvador Dalí. La mostra es nodreix de les peces més valorades del fons artístic familiar i presenta una retrospectiva completa de la seva obra, que inclou per primera vegada la seva etapa inicial a París. L'exposició es divideix en quatre seccions, en les quals es presenta una gran diversitat de temes com ara retrats, moda, posades en escena i publicacions, on destaca especialment la seva performance fotogràfica anomenada Jumpology, que consisteix a fotografiar persones famoses saltant.

BÀLSAM I FUGA La creació artística en la institució penitenciària

L'exposició combina les creacions realitzades als deus centre penitenciaris de Catalunya amb peces que procedeixen de la Col·lecció d'Art Contemporani de la fundació La Caixa. Les obres fetes pels interns s'entenen com el fruit d'impulsos creatius que sorgeixen de la necessitat d'expressar-se o, en alguns casos, simplement d'alleugerir el pes del temps. Com reacciona l'individu davant de la imposició de normes, la soledat o el desig de llibertat? Bàlsam i Fuga ressegueix des de l'emoció els dilemes vitals a què s'enfronta un subjecte quan emprèn un trànsit per una institució penitenciària i, alhora, aprofundeix en la funció que l'activitat artística exerceix en aquesta situació: alleujar la persona i fer-la més autònoma, més lliure.