Blijven leren
met COOL

Beste onderwijshelden

De school is dicht. Kan je het onderwijs dan voortzetten in een andere vorm? Hoe pak je dat aan? Elke school en leraar zit nu met dezelfde vragen. Rhombus en Cloudwise helpen je graag verder! Op deze website vind je handleidingen, tips en handvatten voor het leren op afstand. Het COOL-portaal kan hierbij een perfect hulpmiddel zijn.

Zodra er nieuwe info is, werken wij de website bij. Houd deze dus in de gaten!

Momenteel kunnen Vlaamse scholen dankzij Cloudwise het COOL platform tot einde van dit schooljaar gebruiken met alle leraren en leerlingen, zonder enige abonnementskosten. Met de "Meekijkfunctie" kunnen leraren met het COOL portaal op afstand alle leerlingen vlot aan het werk zetten, hun voortgang live volgen, ... Chromebrowser sessies van je klas kan je op afstand monitoren.

In het COOL portaal activeren we onder andere:

APPLICATIES

Maak een overzicht met alle nuttige applicaties of links op het startscherm bij aanmelden van leerlingen.

MEEKIJKEN

Als je leerlingen in Chrome zijn aangemeld, kan je live volgen welke tabbladen bij hen actief zijn.

URL'S VERZENDEN

Als leraar kan je vanop afstand een url of applicatie met een druk op de knop thuis bij leerlingen openen.

BERICHTEN

Stuur klassikaal of per leerling berichtjes om het zelfstandig leren van de leerlingen aan te moedigen.

Agenda Webinars


De komende dagen verzorgen wij verschillende webinars om jullie te helpen met het organiseren van het onderwijs op afstand. Zie onderstaande agenda voor de precieze data en tijden. Inschrijven is niet nodig! Je kunt direct deelnemen op de tijden die aangegeven staan in de agenda.

Webinar COOL portaal voor leraren (incl. Classroom en Hangouts)

Het COOL portaal
Je leerlingen zijn thuis op een pc / laptop aan de slag. Hoe zorg je dat ze vlot de juiste websites open hebben staan, hoe kan je hen begeleiden en zien waar ze met bezig zijn? We tonen je het tijdens deze webinar

Google Classroom

Alle plannen liggen klaar, je kan de lessen blijven verzorgen, gewoon vanuit huis of in een leeg klaslokaal. Via Google Classroom zorg je ervoor dat leerlingen één centrale plek hebben voor al hun digitale werk. Weten hoe werkt?

Hangouts meet
De tool van Google om op afstand lessen te verzorgen en deel te nemen aan vergaderingen in deze gekke tijd. Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden of gewoon behoefte aan uitleg.


  • Neem deel aan de webinars via de link: https://meet.google.com/czd-qtqp-wyn

  • Hieronder ziet u de uurregeling

Blijf op de hoogte

Wil je blijvend op de hoogte gehouden worden van handige tips en tricks voor het inzetten van ICT in je onderwijs? Geef je dan op voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.