Hans Mijnders


Heel leuk dat jij mijn site komt bekijken! Je kan hier veel informatie over mij en mijn boeken vinden.


Heb je vragen of een reactie?

Vul het contact formulier in en ik zal zo snel mogelijk antwoorden.

Biografie

Ik ben geboren op 29 oktober 1958 in Rhoon, een klein plaatsje in de buurt van Rotterdam.

Na een paar weken verhuisden mijn ouders (en ik dus ook) naar Rotterdam. Vervolgens heb ik ook nog in Ouderkerk a.d. IJssel gewoond, tot ik (als 4-jarige) in Ridderkerk terecht kwam.

Mijn vader werd daar 'hoofd van de school', zoals je dat vroeger noemde en ik ging naar de kleuterschool.

Na kleuterschool, lagere school en HAVO ben ik naar PA (=Pedagogische Academie) De Driestar in Gouda gegaan. Ik wilde (net als mijn vader) graag onderwijzer worden. In die tijd duurde de PA 3 jaar (De PABO duurt tegenwoordig 4 jaar).

Nadat ik mijn diploma had gehaald, kon ik helaas nog niet voor de klas. Ik moest/mocht eerst in militaire dienst. In die tijd was je namelijk nog dienstplichtig.

Eindelijk, na een jaar soldaat te zijn geweest in Ede, kon ik les gaan geven. Ik deed dat op cbs De Ark in Ridderkerk. Op 21 september 1983 ben ik getrouwd. Intussen ben ik vanaf 1988 directeur van de Rehobothschool in Ridderkerk (en heb daar mijn vader opgevolgd).

Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen: Diana, Nico en Marlies en twee kleinzoons: Sep en Mats


Schrijverskwartet

Hier zie je het schrijverskwartet! Elk half jaar komen wij bij elkaar met de volgende schrijvers (van links naar rechts) Bram Kasse, Roland Kalkman en Bert Wiersema. Deze keer waren we bij mij thuis!

Op de muur van boekhandel Akershoek in Ouddorp is door een fan mijn portret getekend. Marlies en Diana wijzen ernaar, voor de tekening van de muur is geregend.Signeren tijdens de uitreiking van de

Eigenwijsprijs 2007