Nya utmaningar kräver nya kunskaper

Datum: 6/9 -23

Tid: 9.00-10.00

Nya utmaningar kräver nya kunskaper


Hur ska vi navigera i en samtid och i en framtid fylld av AI, desinformation och beroendeframkallande skärmar?

 

Sociala plattformar och gigantiska revyföreställning definierar vår syn på världen, samhället och våra mellanmänskliga relationer. De skräddarsyr och manipulerar med hjälp av AI och vilseledande design. Samtidigt är framtidens arbetsmarknad och demokrati ofrånkomligen digital. Internet och AI har också visat sig kunna förbättra samhället och ger oss tillgång till verktyg som räddar liv. 


Hur ska vi balansera mellan dessa motpoler? Vilka färdigheter behövs för framtiden, och hur ska alla kunna behärska dessa?

Mattias Beijmo är författare, digitaliseringsexpert och föreläsare med över 20 års erfarenhet av att arbeta med data, digitalisering, demokrati och samhälle på högsta strategiska nivå, både i Sverige och utomlands. 

Han har en examen i internationella relationer från Freie Universität i Berlin och har jobbat med digital transformation för såväl näringsliv som myndigheter.

För Volante har han skrivit reportageboken De kan inte stoppa oss (2018), om den nya digitala vapenindustrins konsekvenser. Boken berättar han mer om här.

Till webbinariet behöver du inte anmäla dig. Tiden är en timme och vi försöker få tid till frågor på slutet. Det spelas inte in.

Anslut här: 

https://regionvasterbotten-se.zoom.us/j/84004281593