HomeArt

COMENCEM LES VACANCES I EL WEB HOMEART TAMBÉ EN FA. O SIGUI QUE JA NO S'ACTUALITZARÀ. PERÒ HI HA UNA PILA DE PROPOSTES A LA VOSTRA DISPOSICIÓ.

LES PODEU PENJAR DIRECTAMENT AL PADLET


BON ESTIU!!!!

Dia Mundial dels oceans

l proper 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans, celebració proclamada per l’Assemblea General de la Organització de les Nacions Unides (ONU). Els oceans cobreixen al voltant de dos terços de la superfície de la Terra i són el veritable pilar de la vida. Generen oxigen, absorbeixen una gran quantitat de les emissions de carboni, regulen el clima, contenen una gran part de la biodiversitat del planeta (es calcula que centenars de milers d’espècies, un 70% d’elles encara desconegudes!), ofereixen menjar i nutrients, i són econòmicament importants per a diverses societats que l’exploten per a l’oci, la pesca o l’extracció d’altres recursos.

Desafortunadament, també estan sotmesos a l’impacte de l’activitat humana, que hi aboca gran quantitat de residus i també sobreexplota els seus recursos, destruint la vida als oceans, acidificant-los i variant les seves dinàmiques de regulació del clima, les marees i la vida.

L’objectiu número 14 dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de la ONU està relacionat amb la cura i l’explotació responsable dels oceans i de les seves formes de vida. Us oferim alguns recursos que podeu fer servir si voleu aprofitar aquesta efemèride per treballar els oceans amb el vostre alumnat.

Aquí us deixo un parell de vídeo-contes, versions audiovisuals de contes clàssics.

5 de juny. Dia mundial del Medi Ambient

La propera setmana, el divendres,es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, instituït per l’Organització de les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el nostre medi. Es celebra des de 1974 el 5 de juny de cada any, per commemorar la data d’inici de la Conferència d’Estocolm del 1972, el tema central de la qual va ser l’Ambient. L’objectiu principal d’aquesta celebració és avançar cap a un futur sostenible per a totes les nacions, promovent la cooperació mitjançant l’acció individual i col·lectiva.

Enguany el lema escollit és “És el moment de la natura”. Els aliments que mengem, l’aire que respirem, l’aigua que bevem i el clima que fa habitable el nostre planeta provenen de la natura. Tot i això, són moments excepcionals en què la natura ens envia un missatge. Ens demostra que estem a l’abast d’una avaria i és el moment de despertar-nos, prendre nota i reimaginar la nostra relació amb ella. És per això que aquesta setmana, i aprofitant els canvis en l'aire documentats durant el confinament, us enviem alguns recursos per treballar l'aire i les accions que podem fer per tenir més cura del nostre medi ambient.


També us volem recordar la iniciativa d'ESenRED (Escuelas hacia la Sostenibilidad en Red) en la que participem les Escoles Verdes i la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat "Una Vacuna para el Planeta". Consisteix en l'elaboració d'un mapa de les "Vacunes" que els nens i nenes de les escoles han donat al planeta durant les setmanes de confinament. Un primer mapa es publicarà el proper 5 de juny (Dia del Medi Ambient) i la 2a dosi de la vacuna es publicarà el 18 d'octubre (Dia de Protecció de la Natura).


FEM SENTIR LA NOSTRA VEU: FEM UNA PANCARTA AMB EL LEMA!

Reflexionant...

El Dia Internacional de les Abelles (el 20 de maig, dimarts) i el Dia Europeu dels Parcs Naturals (el 24 de maig, diumenge). És un bon moment per reflexionar i aprendre més sobre la importància de la biodiversitat i sobre com cuidar els ecosistemes i les espècies que hi viuen és fonamental per a la nostra salut com a espècie.

Dibuixa la teva abella!

Les abelles són importantíssimes per les seves funcions dins els ecosistemes. A més de formar part de la dieta d’altres éssers vius, pol·linitzen les plantes per tal que es segueixin reproduint. Molts dels cultius que ens alimenten son pol·linitzats per les abelles. Així, gràcies a elles, els boscos també prosperen.

Els boscos o espais naturals també cuiden les abelles, doncs contenen una gran diversitat de plantes que la gran diversitat d’abelles que existeix necessiten per viure. No hem d’oblidar tampoc el paper dels parcs naturals com a captadors de CO2, i per tant com una ajuda contra el canvi climàtic, que és tant enemic de les abelles com nostre.

Us recomanem doncs una sèrie de recursos que el vostre alumnat pot explorar des de casa o que us poden servir per a planificar activitats.

Com es podem aprendre sobre les abelles?:

  • Què els passa a les abelles?: aquest vídeo explica molt bé i de manera molt divertida la importància de les abelles, que els hi està afectant i què podem fer per millorar la situació.

  • Les abelles de la mel: un pdf que conté un conte il·lustrat que explica la vida de les abelles i que s’acaba amb algunes xifres sobre les abelles i un glossari.

  • Dibuixem abelles amb Let it bee: Let it bee és una entitat dedicada a la fabricació d’hotels d’abelles i que també ofereix xerrades i talles. A la seva web podeu trobar propostes en les que podeu participar online com un concurs de dibuixos d’abelles.

  • Let’s help bees: una proposta didàctica per treballar les abelles i l’anglès de l’ARC del CESIRE.

Quines accions podem fer per ajudar les abelles?:


Gaudim creant obres amb Land Art

Aquests dies podem començar a sortir de casa, sempre recordant que és molt important respectar les mesures necessàries.

Podem aprofitar aquesta oportunitat per crear obres de Land Art a la natura.

En aquest article descobrireu què és el Land Art, quin és el seu origen, quina filosofia segueix, quins materials fa servir i alguns artistes reconeguts. També veureu un recull d’obres que s’han fet amb Land art, segur que us agradaran moltíssim!

Us animo a crear la vostra obra de Land Art. Deixeu anar la creativitat i inspireu-vos en la natura 😉

És molt important que en fer l’obra, la natura no en quedi afectada, cal que siguem molt respectuosos i cuidem molt el nostre entorn.

Què és el Land Art?

El Land Art és un moviment d’art contemporani que promou la reflexió sobre la importància de cuidar el medi ambient mitjançant intervencions que transformen paisatges en obres d’art.

El nom de Land art vol dir art terrestre

Quina filosofia segueix el Land Art?

Una altra característica del Land Art és la interacció entre l’obra, l’entorn i l’espectador.

El Land Art és un corrent artístic que dóna importància al procés de creació de l’obra i no tant a l’obra acabada.

Quins materials fa servir?

Per fer les obres de Land Art s’utilitzen elements de la natura que estan en el lloc on es construeix l’obra.

Les gammes de colors i textures són molt importants.

Si en voleu saber més cliqueu AQUÍ

AQUESTA SETMANA PRIORITZEM EL PROJECTE INTERDISCIPLINARI.

Us proposo un viatge a través de l'arc de Sant Martí i obres d'art de tots els temps.

Google Arts&Culture Ens ofereix la possibilitat de veure, endreçades per colors, moltes obres d'art de diferents artistes. Si cliqueu a sobre del quadre en podreu veure més informació. Cliqueu aquí

Crea el teu mandala!!

Clica a l'enllaç i podràs crear el teu mandala, imprimir-lo i pintar-lo


https://www.staedtler.com/intl/en/mandala-creator/#

Sant Jordi

El cavaller de la cuirassa rovellada de llautó voldria fer una proposta honesta com cal a tothom. Com que la diada de Sant Jordi s'ha ajornat i no sabem com estarem aquell dia, proposa que grans, petits, mitjans, etc. dibuixin una rosa sobre qualsevol material: paper, tela, roba, fusta... el que vingui més bé , sense mirar si està més ben pintada o més malament i el 23 la pengem als balcons, finestres, portes... per mostrar que la diada és dins el nostre cor i l'ajornament és una circumstància. Ha de servir també d'homenatge a tots aquells que es deixen la pell, mai més ben dit, per la nostra salut. Un virus no ens pot deixar sense la nostra rosa de Sant Jordi..






i per aquesta setmana de Sant Jordi, us deixo unes quantes propostes més per si us ve de gust!

sempre podeu regalar-los als pares o tirar-lo per sota de la porta d'aquella veïna gran que viu sola i la fareu feliç!

Sant Jordi.docx

Aquí hi trobarem feines més senzilles de fer.

En aquesta pàgina la dificultat ja és una mica més elevada.

Pels més valents proposo activitats una mica complexes.

+

Aquí hi trobareu activitats que van una mica enllà d'una manualitat.

Cada setmana penjaré una manualitat de cada

Confio que sigueu valents de fer-les. Em podeu enviar un foto quan l'haureu acabat, a on hi sortiu vosaltres, i les aniré penjat aquí.

laura.vert@reginacarmeli.com

En aquest apartat aniré penjant les fotografies que m'envieu de les vostres creacions.

Si us ve de gust llegir una revista infantil divertida online i gratuïta, cliqueu el botó

Nens i nenes!!!! Teniu ganes de crear?

En aquest lloc aniré penjant idees, videos, manualitats, propostes.... per fer a casa aquests dies