Dr. Lien De Vil, huisarts - Koningin Astridplein 5B, Reet - 03 435 72 70

Nieuwe huurders extra praktijkruimtes

Wij willen u graag informeren dat alle vrijstaande praktijkruimtes ondertussen verhuurd zijn. Deze verhuring staat los van de praktijk van huisarts Dr. Lien De Vil, en betreffen onafhankelijke, zelfstandige activiteiten.

Half juli startte Verpleegpraktijk Wauters, en vanaf augustus zet Psycholoog Carlo Van den Berge zijn reeds lopende activiteiten verder in Praktijk Astridplein. Zij vervoegen Katleen van Hove die er als familiaal bemiddelaar reeds zelfstandig aan de slag was.

Dr. De Vil zal na haar herstel de consultaties gewoon hernemen in uw vertrouwde huisartsenpraktijk. Vanaf het ogenblik dat een heropstart mogelijk is, brengen wij alle patiënten op de hoogte.

COVID-19 test / PCR-test voor reizigers

Voor een COVID-19 / PCR test (in het kader van een reis) kan u rechtstreeks terecht bij een testcenter. U heeft hiervoor geen aanvraagformulier van een huisarts nodig.

Beschikbare locaties:

  • Verpleegpraktijk Wauters: bereikbaar op 0493 58 92 15 - Koningin Astridplein 5B, Reet

  • Medina - afnamecentrum triagepost Rupel: bereikbaar op 052 25 80 25 - 's Herenbaan 172, Reet

  • Algemeen Medisch Laboratorium: bereikbaar op 0471 66 74 77 - Emiel Vloorsstraat 9, Antwerpen

  • Brussels Airport Test Center: dagelijks geopend van 03.30u 's ochtends tot middernacht

Afwezigheid Dr. Lien De Vil


Beste patiënt,


Dit bericht had ik liever niet hoeven te delen. Begin dit jaar werd bij mij borstkanker vastgesteld. Al is het de bedoeling dat ik hier volledig van genees, het betekent wel dat ik voor een lange tijd afwezig zal zijn om mij te kunnen focussen op mijn behandeling en herstel.


Als dokter stel ik elke dag de zorgen om u als patiënt op de eerste plaats. Dat ik dit de komende tijd niet zal kunnen doen, valt me zwaar. Toch kijk ik er nu al naar uit om u terug te mogen zien in mijn praktijk.


Waar kunt u als patiënt tijdens deze periode terecht?


Vanaf maandag 15 februari kunt u terecht bij mijn collega huisartsen in Reet. Elke praktijk is op de hoogte, en de opvang werd goed afgestemd. Zij zullen, mits uw toestemming, ook toegang hebben tot het patiëntendossier. Op die manier wordt de continuïteit gewaarborgd en zult u steeds tijdig en goed geholpen worden.


Hoe kunt u bij deze praktijken een afspraak maken?


Elke werkdag tussen 8u en 11u, kunt u bellen naar mijn assistente Els op het telefoonnummer 03 435 72 70. Zij zal voor u een afspraak inplannen bij één van de naburige praktijken.


Enkel bij dringende gevallen kunt u buiten deze uren rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende praktijken. Hieronder kunt u hun contactgegevens vinden:


Huisartsen De Klimop

Dr. Ilse Paeshuyse en Dr. Evelyne De Wit

Molenstraat 30, 2840 Reet

03 888 91 42


Dr. Jan Van Boxem

Laarstraat 17, 2840 Reet

03 888 99 79


Huisartsenpraktijk Het Laar

Dr. Kris Bleys, Dr. Klara Ampe, Dr. Bart Evens en Dr. Eloise Vermylen (huisarts in opleiding)

Molenstraat 175, 2840 Reet

03 888 02 79


Op deze website kunt u steeds de laatste informatie terugvinden. Van zodra er zicht is op een moment van heropstart zullen we u hierover informeren. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te stellen aan Els. Dat kan telefonisch (elke werkdag tussen 8u en 11u op 03 435 72 70) of via secretariaat@praktijkastridplein.be.


Alvast bedankt voor uw begrip, en hopelijk tot snel.


Warme groet,


Dr. De Vil

Lien

Praktijkassistente Els

Sinds november 2020 werkt Els als assistente in de praktijk. Ze stelt zich graag even aan u voor:

Na ruim 10 jaar in de juridische sector voelde ik me klaar om de stap te zetten naar de sociale sector, welke ik steeds een warm hart heb toegedragen. In 2019 behaalde ik met grootste onderscheiding mijn diploma gegradueerde in het maatschappelijk werk.

Met een warm open onthaal, en mijn passie voor administratie, wil ik graag bijdragen aan de goede werking van de praktijk. Ik wil me engageren om de visie en kernwaarden mee te dragen in de dagelijkse werking van het secretariaat.

Algemene info


  • De praktijk heeft een patiëntenstop. Enkel de inwonende familieleden van reeds ingeschreven patiënten kunnen zich aanmelden.

  • Voor dringende zorgen kan u terecht op de wachtpost N16. Meer informatie en adres vindt u hier.

  • Elke woensdagnamiddag is de praktijk gesloten. Meer info over permanentie kunt u hier raadplegen.

  • Dr. Lien De Vil gebruikt het eAttest.
    Na een consultatie ontvangt u geen getuigschrift meer. Uw huisarts stuurt dit rechtstreeks door naar het ziekenfonds. U krijgt wel nog een bewijsstuk met een ontvangstbewijs van betaling mee. Het ziekenfonds zal op die manier een snelle terugbetaling voorzien.

Gezondheid en wetenschap

Naar schatting 75% van de mensen verwerft kennis over gezondheid via de media. Naast zeer nuttige informatie verschijnen er ook minder correcte commentaren en soms ronduit verkeerde adviezen. Mensen weten vaak niet wat ze nog moeten geloven.

In opdracht van de Vlaamse Gemeenschap de onafhankelijke website Gezondheid en Wetenschap. Een betrouwbare en toegankelijke informatiebron over gezondheid, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek of Evidence-Based Medicine (EBM).