Dr. Lien De Vil, huisarts   -   Koningin Astridplein 5B, Reet   -   03 435 72 70

Algemene info


Huisarts in opleiding (HAIO)

Vanaf 2 oktober 2023 verwelkomen we HAIO Dr. Martijn Hus. Hij zal gedurende 12 maanden werkzaam zijn in de praktijk.

Dr. De Vil is erkend door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en is aangesteld door het interuniversitair centrum voor huisartsenopleiding (ICHO) als praktijkopleider.


Wat is een HAIO?

HAIO staat voor huisarts in opleiding. Dit is een gediplomeerd arts (master geneeskunde) die in het kader van de verdere specialisatie tot huisarts in de praktijk werkt. 


Waarom een HAIO in de praktijk?

Een opleidingspraktijk wordt voortdurend aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en in de opleidingstechnieken mee op te volgen. De aanwezigheid van een HAIO betekent dan ook een garantie voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan alle patiënten van deze huisartsenpraktijk.


Wat doet een HAIO?

De HAIO wordt ingeschakeld als volwaardige collega van de praktijk. Hij is betrokken bij alle activiteiten van de praktijk. Hij heeft zijn eigen consultaties, doet huisbezoeken en neemt deel aan de wachtdiensten. Er is dagelijks overleg met de praktijkopleider. Op deze manier blijft Dr. De Vil permanent op de hoogte van uw situatie en wordt uw gezondheid optimaal verzorgd. Een HAIO werkt aan dezelfde (terugbetalings)tarieven als uw eigen huisarts. 


Wat betekent dit voor u als patiënt?

Een volwaardige arts komt de praktijk versterken. Hierdoor kunt u op een nog betere beschikbaarheid rekenen in onze praktijk.

Gezondheid en wetenschap

Naar schatting 75% van de mensen verwerft kennis over gezondheid via de media. Naast zeer nuttige informatie verschijnen er ook minder correcte commentaren en soms ronduit verkeerde adviezen. Mensen weten vaak niet wat ze nog moeten geloven.

In opdracht van de Vlaamse Gemeenschap de onafhankelijke website Gezondheid en Wetenschap. Een betrouwbare en toegankelijke informatiebron over gezondheid, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek of Evidence-Based Medicine (EBM).