La biblioteca Jaume Fuster

Sisè i "El club dels Saberuts"

El dimarts dia 17 de gener, les noies i els nois de sisè, la Sílvia i la Teresa, vam anar a la Biblioteca Jaume Fuster. Vam fer un taller anomenat "El club dels Saberuts".

Quan vam entrar ja ens esperava la Maria i la Judit.

La sala per a la canalla menor de catorze anys es troba a la planta baixa.

Ens vam dividir en grups petits i vam començar el taller.

Què vam aprendre a la biblioteca?

Vam aprendre a consultar el catàleg a l’ordinador i després a buscar el llibre a la prestatgeria. També vam resoldre unes qüestions consultant les enciclopèdies que hi havia a les prestatgeries.

Ens van ensenyar el funcionament del servei de préstec:

El servei de préstec és un servei gratuït, que permet emportar-se a casa fins a un total de 30 documents durant un període de 30 dies.

Si volguéssim utilitzar aquest servei, només caldria presentar el carnet i així podríem endur-nos:

  • 15 llibres i revistes, durant 30 dies
  • 6 DVD, durant 30 dies
  • 9 altres documents (CD, CD-ROM, ...), durant 30 dies.

El Carnet de biblioteques

El carnet és vàlid per a totes les biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona i les de la província. Aquest carnet també és vàlid a la resta de biblioteques públiques de Catalunya.

És personal i intransferible i servirà per fer ús dels diferents serveis i participar en les activitats de la biblioteca (préstec, Internet, ús d'aparells audiovisuals, gestions en línia...).

El carnet és gratuït, no caduca i el podem sol·licitar tots els ciutadans/es. Els duplicats tenen un cost de 0,80 euros.

Els menors de catorze anys (complerts) han d'omplir una butlleta de sol·licitud de carnet que es facilita a la biblioteca. A més, cal portar l'original o una fotocòpia del DNI del pare, la mare o el tutor juntament amb la butlleta signada per un d'ells.

Per saber-ne més consulteu la seva web: http://w110.bcn.cat/portal/site/bibjaumefuster