Entrevista a un científic

El dia 1 de febrer vam anar al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona per fer una entrevista al Juan Luís Trincado, un bioinformàtic que ja fa temps que hi treballa. Primer la Mònica ens va explicar què és el PRBB. Quan ja ens havíem situat una mica ens va presentar el Juanlu. El Juan Luís va ser molt simpàtic i ens va contestar totes les preguntes que li vam fer, tant les que eren sobre la seva feina i les seves investigacions com les més personals. Ens va parlar de l'ADN, dels gens, dels cromosomes, del que fa un bioinformàtic... N'hem entès algunes coses, però tot plegat és força complicat.

Després vam fer una petita pausa per esmorzar i airejar-nos una mica.

Quan vam tornar al PRBB vam ser nosaltres que vam poder fer de científiques. Primer el Juanjo ens va parlar dels peixos zebra i de la seva importància en les investigacions. Després ens vam vestir per poder començar a investigar pel nostre compte. Vam poder observar-ne el desenvolupament amb el microscopi. A més dels peixos zebra també vam poder veure unes gambetes microscòpiques que no paraven de moure's.

Finalment vam poder visitar les instal·lacions. Hi havia un munt de gent treballant, fent moltes investigacions diferents. Tothom va ser molt i molt amable i nosaltres vam aprendre i ens ho vam passar molt bé. Moltíssimes gràcies! Ah, algunes persones de la classe vam sortir amb unes ganes boges de començar a fer experiments!!!!!!