Les Crispetes de 2n anem a veure als bombers.

Avui les Crispetes hem anat al Parc de Bombers de la Vall Hebron. Aquest cop no era un museu i hem recordat alguna cosa que ja ens havien dit al museu. Però també ens han mostrat algunes coses que ens han impressionat: hem vist un incendi en un edifici transparent, han cuinat amb una paella que s'ha encès, hem pujat al camió i com a extra, un bomber ha baixat per la barra, cosa que ens han explicat que ja no fan mai!!

Ens ha quedat clar que quan necessitem ajuda perquè hi ha foc o fum o s'ha tancat una porta i no podem obrir o.... si estem a Barcelona, podem trucar el 080 i si estem a qualsevol lloc d'Europa, podem trucar el 112. Hem de saber, però on som per a dir-los on han d'anar.


Ara sabem que no hem de deixar roba a sobre dels radiadors. Ni hem d'endollar moltes coses al mateix endoll. També ens han dit que si veiem fum o foc, hem de tancar les portes per a què no s'escampi. Si se'ns encén una paella o una cosa que tinguem al foc, MAI hem de tirar-hi aigua, ho hem de tapar amb una tapa per a que no tingui aire i el foc s'apagui.

També ens han ensenyat tot el que porten i ens han explicat com es protegeixen.

Ens han dit molt que no ens amaguem mai, que no anem mai cap al fum perquè el fum pot cremar-nos i també pot encendre papers i escampar el foc.


Finalment hem pogut veure els bombers de veritat i els hem dit que seran sempre nostres!!

També hem tingut la neu molt a la vora. Avui tota Collserola estava enfarinada.


20 de març del 2018.