CONFERÈNCIA SOBRE EL JAPÓ

Guillem Monrabà i Vargas


En Guille feia temps que ens havia promès que ens faria una conferència sobre el Japó i ho ha fet.

Diu que estava molt nerviós, però ho ha fet com si no n'estés gens!! I pots estar content perquè ho has fet més que bé!!

Ha explicat que el Japó és una illa d'Àsia.

Per arribar cal volar 12 h en un avió gran!

Els japonesos són molt diferents de nosaltres. Tenen ulls com palets, cabell negre i llis i pell blanca.

Al Japó la gent no fa soroll. NO TENEN LLADRES!!, i respecten les files del metro.

Parlen japonès que és un idioma que s'escriu amb palets. Fa com uns dibuixos i un dibuix pot ser una idea o paraula. No és un so ni una lletra.


Tenen "fanalets" amb lletres per tot arreu.

Mengen sushi, gyozas, que són una mena de crestes, tempura, que és un arrebossat molt bo i uns Kit Kats de molts gustos.

Als restaurants no tenen la carta amb plats, tenen els plats fets com de fireta, de plàstic, per a què els que no són japonesos, puguin entendre'ls.

Ens ha explicat que no dormen en llits. Dormen en futons, que són uns matalassos que es posen directament a terra i són molt còmodes.

Viatgen sempre en metro, molt atapeïts, però molt tranquils, perquè no tenen lladres i poden fins i tot dormir!!

Tenen també un tren bala que pot anar fins a 280 Km/h. Ells n'hi diuen SHIKANSEN. És un tren que sempre arriba puntual. Ni abans ni més tard!!,i que mai ha tingut cap accident.

El seu esport preferit es diu SUMO i és un esport en el qual lluiten dues persones molt grosses però que són molt ràpids i flexibles.

Les ciutats més importants són:

TÒKYO, que és la capital i és molt gran; KYOTO, que és una ciutat que té molts temples i NARA, que és una altra on hi ha cérvols sagrats pel carrer que es poden tocar!!

També tenen GEISHAS, que són dones disfressades amb la cara pintada de blanc!!,

KARAOKE, perquè els agrada molt cantar i imitar els cantants,

el PIKACHO i unes mascaretes per no respirar l'aire contaminat.

Els agraden els peluixos, els gossos que els poden portar en un cotxet i una cruïlla de carrers que poden travessar 3000 persones al mateix moment.I a tu pel teu temps i explicacions!!

juny, 2018