La Isona fa una conferència sobre els perfums.

La Isona, l'altre dia va fer la seva conferència sobre els perfums i ens va explicar un munt de coses que no sabíem.

Com que la paraula perfum ve del llatí PER FUMMUM, que volia dir "a través del fum". Perquè quan cremaven una herba, era el fum el que ens feia arribar l'olor.

Ens va dir que ja els egipcis posaven flors amb oli o vinagre i aquests agafaven l'olor. Després, els grecs van afegir nous ingredients i els romans els feien servir com a medicina.

La perfumeria va néixer a França, amb un rei que es deia Lluís XIV.

Per fer un perfum cal: AIGUA, ALCOHOL I UNA ESSÈNCIA POTENT. Si hi posem molta essència, tindrem un perfum i si n'hi posem poca, tindrem una colònia.

Les ESSÈNCIES poden ser de diverses classes: naturals o sintètiques. Les naturals són les que trobem a la Natura -fruits, vegetals, ... Les sintètiques es fan amb substàncies químiques.

Ens va portar tot de plantes, llavors, escorces, arrels, molses i resines amb què es fan moltes colònies i les vam poder toca i olorar.

També ens van explicar com es feia per extreure l'essència amb el mètode de la destil·lació .

Per fer perfums de vegades cal treure l'essència destil·lant-la o de vegades es posa en maceració, que vol dir posar la llavor o planta en un líquid i deixar-la dies.

A la fi, ens havien preparat un joc: havien portat essències molt pures i havíem d'endevinar quina era la base preferent: cítrica, floral o de fusta o escorça-

Però només vam tenir temps d'olorar la de mandarina, perquè se'ns va acabar el temps.


Va ser molt interessant i la prova és que teníem moltes preguntes a fer-te Isona i les vas saber anar responent molt bé sobre la marxa i sense perdre el fil.

Pots estar contenta.

MOLTES GRÀCIES a tu i també a la mare, val a dir-ho!!