Conferència sobre Colòmbia.

Nazca i BrunaDurant la setmana Internacional la Bruna i en Nazca, en Carlo i la Lurdes, ens van fer una interessant conferència sobre Colòmbia,

Hem de dir, a l'avançada, que ens va agradar tant pel que ens van explicar com pel que ens van portar per tastar i fer.

Ens explicaren que per anar a Colòmbia cal viatjar unes 10h en avió. Colòmbia està a Amèrica del Sud i és un país que té selva i platja!

La seva capital és Bogotà. A Bogotà hi viuen uns 10 milions de persones: més que a tot Catalunya!!

Parlen en castellà, però tenen paraules molt diferents i si parlen de pressa, pots no entendre res del que diuen. "Chévere" vol dir maco; cotxe és "carro", "busseta" és un bus i el metro és el "transmilenium". Les vambes son "los tenis", i una nena o nen és un "chino".


Vam quedar parades quan ens van dir que uns 6.500 pesos colombians eren semblant a 1 o 2 euros d'aquí.

També ens van explicar i portar!, unes formigues gegants que se les mengen al nord de Colòmbia i que surten només un cop a l'any. Tenen l'abdomen molt gros!

També tenen un menjar molt diferent del nostre. Allà mengen frijoles, aguacates, huevos fritos, patacones i arroz. També beuen l'aigua dels cocos. Fan molts sucs amb fruites d'allà: pataya, guayaba, xirimoya. Fan arepas i tamals. I ens van portar "bocadillos" i galetes "Festival", que van fer les delícies de tothom.

Ens van ensenyar imatges d'un parc natural on van anar i vam veure MANGLARS, que són uns arbres o arbusts que creixen a llocs que l'aigua és molt salada i a sota o a les seves branques hi ha viuen molts animals. Vam adonar-nos que tots els animals d'allà són més grans: saltamartins, caragols de mar, formigues, papallones, insectes pal.

Van mostrar-nos imatges de les Iubartes, les balenes geperudes, de les tortugues llaüt, que són les tortugues marines més grans de totes i poden arribar a pesar 1000 Kg i del tauró martell, que pot veure tot el que hi ha al voltant seu.

Finalment van fer les delícies de tothom amb uns instruments i músiques d'allà. Vam poder tocar i seguir la música amb guacharaques, gaites colombianes, tambor, maraques, ...

També toquen l'acordió diatònic.

Ens van dir també que havien retrobat amics i l'avi del Nazca, que els va anar a veure des de Perú!

Una súper conferència. FELICITATS i gràcies!!