Les pedres

Joan Gonzàlez Vallès

Avui en Joan ha fet una conferència sobre les pedres, però de passada ha parlat dels volcans i ha pogut respondre preguntes que teníem.

També, ajudat per la seva tieta, l'Ariadna, ens ha fet un experiment d'un volcà i han fet les delícies de la Paula i la resta de les Crispetes, que fa temps que en tenien ganes!!

La conferència ens l'ha fet just després de l'erupció del volcà Kilauea de Hawai i que va fer ressorgir les preguntes que ens fèiem.

Molt d'encert i ho has fet més que bé!!

Ha parlat de les capes de la terra. Del nucli que està molt calent. Dels diferents tipus de roques: sedimentàries, metamòrfiques i volcàniques i ens n'ha portat unes mostres per veure i tocar.

També ha portat palets de riu i ai, las!, pedres fogueres per a tothom que va anar a buscar al seu poble. I totes hem pogut fregar dues pedres fogueres i fer espurnes!!

Fantàstic!! Ens hem emocionat i la classe s'ha omplert d'olor de cremat!

Ara bé, el millor moment ha estat quan ens han passat uns documentals sobre els volcans i sobretot quan amb un volcà fet per ells han fet un experiment amb vinagre, bicarbonat i pintura que simulava una erupció de lava i semblava de veritat.


Moltíssimes gràcies. Ho heu fet súper bé!!

Crispetes de 2n