Com es van formar els idiomes

Les Petxines de primer tenim un munt de dubtes per resoldre... de moment alguns els resoldrem investigant, d'altres ens els hem repartit per investigar a casa i fer-ne conferències a la resta del grup. Teníem aquesta pregunta, Com es van formar els idiomes? i li vam demanar al Miquel pare del Pere que si ens la volia respondre... i ho ha fet avui, molt bé per cert!!!

Totes les Petxines havíem fet a casa un arbre de les llengües que parla la família, i hem vist que n'hi ha moltes i que estan juntes...

També hem vist com algunes llengües tenen alfabets diferents del nostre... i que algunes feien servir dibuixos... i el Miquel ens ha ensenyat com alguns dibuixos egipcis van anar canviant fins a ser les nostres lletres! Aquest de la pissarra és el dibuix egipci que volia dir vaca i que sonava com una A... i a poc a poc, amb cada cultura que la va fer servir va anar canviant... fins a ser la nostra A!

Hem après un munt de coses!!!! Com es van formar les llengües o idiomes, hem après que totes són important i que no n'hi ha cap que sigui més important que una altra, que de vegades hi ha llengües que desapareixen i això sap molt de greu!

També hem quedat que les persones de la classe que saben altres llengües a part del català i del castellà ens poden ensenyar paraules!!!


Moltes gràcies, Miquel, ens ha agradat molt,

ho has fet molt bé i ho hem entès molt bé!!!!!!!