Veelgestelde vragen

Moet er huur of waarborg betaald worden?

Nee. De laptop kan volledig gratis gebruikt worden. Maar wel volgens het principe "Potje breken is potje betalen". Wie goed zorg draagt voor de laptop, zal deze gedurende zijn/haar schoolcarrière  volledig gratis kunnen gebruiken.

Krijg ik een vervangtoestel als mijn laptop in herstelling is?

Ja. Van zodra je akkoord gaat met de herstelling en je laptop is voor een langere periode niet beschikbaar is, kan je een vervanglaptop krijgen. Op deze laptop kan je vervolgens aanmelden met je leerling-account en meteen verder werken. Het is dus belangrijk dat je bestanden altijd opslaat in de cloud (Onedrive).

Kan ik zelf apps/programma's installeren?

Je kan enkel apps installeren via het bedrijfsportal op je laptop. Daarin vind je alle beschikbare apps terug. Je kan het bedrijfsportal terugvinden bij apps of via zoeken. Er worden regelmatig nieuwe apps toegevoegd. 

Opgelet! Sommige apps zijn beschikbaar, maar heb je wel een account nodig om te kunnen inloggen. Bijvoorbeeld de Adobe apps. 

Indien je bepaalde apps nodig hebt die je niet in het bedrijfsportal terug vindt, kan je dit doorgeven aan jouw leerkracht. Je leerkracht kan dit doorgeven aan de ICT-coördinator van de school.

Leerlingen zijn nooit administrator van hun laptop. Dit omwille van veiligheidsredenen (vermijden van malware, virussen, ...). 

Wat als mijn batterij niet goed meer werkt?

De batterij is gedurende de garantieperiode mee beschermd. Van zodra het rendement van de batterij minder dan 70 % is, zal ze gratis vervangen worden. Meld dit dus tijdig aan je leerkracht.

Meer info hierover kan je terugvinden in de gebruiksovereenkomst (5.1 Herstelling in garantie)

Bij wie kan ik terecht als ik een probleem heb met mijn lapop?

Als je laptop niet goed werkt, meldt dit snel aan jouw leerkracht of het secretariaat van je school. Daar zal men de ICT-coördinator van de school hiervan verwittigen.

Wat als er schade is aan de laptop?

Als er schade is aan jouw laptop, meld je dit bij jouw leerkracht. De laptop zal dan bekeken worden door de ICT-coördinator en mogelijks zal er een herstelling moeten plaatsvinden. 

Afhankelijk van het schadegeval zal je ofwel een forfaitaire herstelkost van €39,00 betalen ofwel de werkelijke herstelkost.

Voor meer informatie i.v.m. de garantie en herstellingen verwijzen we jou door naar de pagina Problemen  of naar onze gebruiksovereenkomst (5.1 Herstelling in garantie). 

Moet ik de laptop terug geven tijdens de zomervakantie?

Indien je afstudeert, zal je de laptop voor het einde van het schooljaar terug afgeven. In alle andere gevallen zal de school je tijdig laten weten of je jouw laptop kan meenemen naar huis tijdens de zomervakantie. 

Ik ben mijn lader of hoes kwijt, of deze is stuk.

Verwittig jouw ICT-coördinator en bestel een nieuwe lader of hoes via Academic shop
Voor de lader heb je 2 keuzes:

HP AC Adapter - 45 Watt
HP AC Adapter - 65 Watt 

Voor de hoes kies je de Logic Thule 13" 

Je kan dit laten leveren bij jou thuis of op school.
Soms zijn deze zaken niet leverbaar, dan zijn ze ook niet zichtbaar. Geef dit ook door aan de ICT-coördinator.

Wat als mijn laptop gestolen is?

In bepaalde gevallen ben je hiervoor verzekerd. Voor meer informatie verwijzen we door naar de pagina Verlies en Diefstal of naar onze gebruiksovereenkomst  (5.2 Weinig kosten bij bepaalde gevallen van diefstal). 

Moet ik mijn laptop afgeven als ik naar andere school ga?

Als je jouw school definitef verlaat, laat je jouw laptop daar achter. Indien je nieuwe school ook tot het Stedelijk Onderwijs Gent behoort, zal je daar opnieuw een laptop krijgen.

Mag ik iemand anders laten werken mijn laptop?

Nee. De laptop die je ontvangt is enkel aan jou toegewezen. Jij bent verantwoordelijk voor het toestel. Als je iemand anders laat werken met jouw laptop en deze persoon maakt jouw toestel kapot dan draai jij op voor de herstelkosten.

Heb je nog andere vragen?

Neem zeker een kijkje in de gebruiksovereenkomst. Of stel ze gerust aan de school.