HISTÒRIA DELS VIDEOJOCS I CONSOLES

Per què van inventar els videojocs?

Els videojocs es van inventar com a entreteniment comercial a mitjans de l’any 1971, el qual va començar com a base important en la indústria de l'entreteniment al final de la dècada de 1970 i principis de la dècada de 1980 als Estats Units, el Japó i Europa. Després d'una greu crisi l'any 1983 i la recuperació de la empresa 2 anys després, la indústria del videojoc ha anat guanyant experiència i beneficis amb una inversió de 10 bilions de dòlars en gairebé quatre dècades. Durant molt temps ha estat complicat saber quin va ser el primer videojoc, principalment perquè hi han diferentes opinions, però es pot considerar com a primer videojoc el Naught and Crosses, també anomenat OXO, creat per Alexander S.Douglas al 1952. El joc era una versió computeritzada del tres en ratlla que permetia enfrontar un jugador humà a la màquina. Des dels inicis de la seva creació fins el dia d’avui han existit 2 tipus de maneres o fonts per guanyar diners gracies els videojocs. La primera que es va inventar va ser col·locar màquines en locals de diversió i entreteniment. Per exemple en sales recreatives, bars, clubs... En els quals la gent havia d'introduir monedes, i llavors, de manera mecànica, la màquina recreativa ja estava operativa per poder-hi jugar. La segona manera és la que tots coneixem la de jugar a traves de tablets, nintendos, móbils, wiis, ordinadors, gemboys...

Quina va ser la primera consola? Qui la va inventar?

La primera consola de vídeo jocs de la història es dic Magnavox Odyssey i va ser comercialitzada per ni més ni menys que la Philips. Aquesta videoconsola va ser desenvolupada l'any 1968 per Ralph Baer i comercialitzada 3 anys després als Estats Units. Característiques de la primera vídeo consola:

- Es deia “Brown Box”

- El seu preu era de 100 dòlars .

- Va tenir 28 jocs en total. Tots molt semblants i molt senzills.

- Van vendre 100.000 consoles el primer any de llançament .

- No feia so.

- Algunes vegades eren necessàries alguns dispositius addicionals per poder executar determinats videojocs de la plataforma.

- No contenia cap processador o memòria. La maquina es componia de transistors , resistències i condensadors.

- La Odyssey utilitzava cartutxos intercanviables per a jocs , portava d’origen 6 cartutxos de jocs , i un manual d’usuari de 36 pàgines per als dotze jocs oferts pel sistema.

- Per el seu reduït hardware , es a dir que no tenia memòria , els jugadors havien de memoritzar les seves puntuacions.

- Action : així es deia l únic botó del comandament.


<

El primer videojoc: Quin va ser? A quin any? Qui el va inventar? A quin país?

És difícil arribar a un acord sobre quin va ser el primer videojoc de la història. Moltes creacions es disputen aquest títol. Però es pot considerar com a primer el Naught and Crosses, també anomenat OXO, fet per Alexander S.Douglas al 1952 a Anglaterra. El joc era una versió computeritzada del tres en ratlla que permetia enfrontar un jugador humà a una màquina.

Al 1958 William Higginbotham va crear, servint-se d'un programa de càlcul de trajectòries i d’un oscil·loscopi, el Tennis for Two (tennis per a dos): un simulador de tennis de taula per entreteniment dels visitants de l'exposició Brookhaven National Laboratory. Aquest videojoc va ser el primer de permetre el joc entre dos jugadors humans.

Quatre anys més tard Steve Russell, un estudiant de l’ Institut de Tecnologia de Massachussets al 1961, va dedicar sis mesos a crear un joc per computador usant gràfics vectorials: el Spacewar. La idea va començar com un projecte de programació de Steve Russell, al que després es va unir Martin Graetz i Wayne Wiitanen.

En aquest joc, dos jugadors controlaven la direcció i la velocitat de dues naus espacials que lluitaven entre elles. El videojoc funcionava sobre una màquina PDP-1 i va ser el primer de tenir cert èxit encara que va ser poc conegut fora dels universitaris.

Al 1966 Ralph Baer va començar a desenvolupar, amb Albert Maricon i Ted Dabney, un projecte de videojoc que es deia Fox and Hounds i que va significar el començament del videojoc domèstic. Aquest projecte va evolucionar fins convertir-se en la Magnavox Odyssey, el primer sistema domèstic de videojocs llançat al 1972 que es connectava directament a la televisió i que permetia jugar a diversos jocs pregravats.