OLVC kleurt je talent!

OLVC schittert alweer tijdens de kindercarnavalstoet

Weer of geen weer... Sneeuw, regen, wind, koude,... Het hield ons allemaal niet tegen! Met onze mooie internationale pakjes kleurden we de kindercarnavalstoet. Een dikke proficiat aan de leerkrachten en de kinderen voor de prachtige ontwerpen en mooie kostuums. We mochten alweer gezien worden!

Sneeuwpret!


sint en pieten op bezoek in onze school

MOV01209.MPG

Beloningsdag oktober

Vandaag was het beloningsdag. Er stonden deze ochtend twee springkastelen in de tuin: eentje voor de jongere kinderen en een hindernissenbaan voor de grotere kinderen. ​ Iedere klas had tijdens de dag een half uur springtijd. Dat was fijn! Jammer genoeg mocht niet iedereen meedoen. Hopelijk volgende maand wel!


Tweede leerjaar stelt mannetje vriendschap voor

Woensdagochtend stelde ons tweede leerjaar mannetje vriendschap voor. Rood is de kleur van mannetje vriendschap en toont ons hoe belangrijk het is om vrienden te zijn. Hier gaan we deze maand extra rond werken!

Ook stelde de fluowerkgroep de fluoactie voor. Na de herfstvakantie komen we weer iedere dag in fluo naar school om goed gezien te worden op de weg. Er vallen weer veel verrassingen te winnen!

De werkgroep taal stelde "OLVC zingt" voor. Volgende week vrijdag voor de herfstvakantie zingen we samen met alle andere kinderen vele internationale liedjes.

Ook werden de voetballers ook nog eens in de bloemetjes gezet.

Tenslotte maakten we een foto van alle jarigen van de maanden september en oktober! Proficiat!

Derde leerjaar naar Pairi Daiza

In het kader van hun thema wereldoriëntatie rond dieren brachten onze vrienden van het derde leerjaar een bezoek aan Pairi Daiza. Het werd een stralende dag vol nieuwe ontdekkingen. De kinderen en leerkrachten genoten volop!

L1 op "beestige" uitstap naar de zoo.

9 oktober

Maandag trok het 1ste leerjaar als afsluiter van het thema "beestenboel" naar de Zoo van Antwerpen. Met de hele bende de trein op, was al een hele belevenis. De weergoden waren ons goed gezind en onder een piepend zonnetje trokken op ontdekking. We zagen tal van dieren : Vlinders, apen, giraffen, olifanten, rode panda, okapi's, zebra's, nijlpaarden, vogels, ... en nog zoveel meer. Ook het voedermoment van de pinguïns konden we meemaken. Na de boterhammen en het speelmoment op de speeltuin, gingen we in vier groepen een uurtje op stap met een gids. Die wist ons heel interessante dingen te vertellen. Een leerrijke en superleuke dag!


Ons eerste leerjaar op studiereis naar de zoo

Tom Van Peer op bezoek in de klas van L4

15 september

In functie van ons thema 'Iedereen is anders, en dat mag', kwam Tom Van Peer praten over zijn handicap. Hij is blind en wou heel graag al onze vragen beantwoorden. Heel geïnteresseerd luisterden wij naar zijn verhaal. We ontdekten heel wat van zijn talenten. Hij is de beiaardier van Lokeren, maar kan ook goed zwemmen en speelt ook nog heel wat andere instrumenten. Hij leerde ons dat als je echt iets wil, je heel wat kan bereiken.

Tom Van Peer
Hoekenwerk

Hoekenwerk in L4

15 september

Op vrijdagmiddag deden we in L4 een gezamenlijk hoekenwerk. Zo konden we alles nog eens extra inoefenen wat we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar leerden. Er was een computerhoek, een leeshoek, een rekenhoek, een woordpakkethoek, een bouwhoek en een spelletjeshoek.

Toon je sportclub @ school!

En ja hoor dat deden we! Zowel de kinderen als de leerkrachten trokken hun sportkledij aan om hun favoriete sportclub te tonen en erover te vertellen. Als beloning voor hun sportiviteit werden ze getrakteerd op een optreden van K3! Samen dansten we de pina colada.

Zo kreeg deze woensdag een sportieve afsluiter!​

OLVC neemt een vliegende start​


​Vrijdag 1 september zijn we er al eens goed ingevlogen. De eerste twee uurtjes maakten de kinderen kennis met hun juf of meester en kon er ronduit verteld worden over de vakantie en over het komende schooljaar. Nadien stond één tegen allen op het programma. De leerkrachten daagden de kinderen uit om ​27 opdrachten te volbrengen in 4 uur tijd. Een hele uitdaging! De kinderen en de leerkrachten sloegen de handen in elkaar en gingen ervoor! Er werden vliegtuigjes geplooid, leerkrachten getekend, vlaggen opgezocht, verschillende talen verkend, een spandoek gemaakt, gedanst,...Onze school start op 1 september!

Reeds enkele weken zijn de leerkrachten en directie al aan de slag om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. Wij starten dan ook op 1 september met een onthaaldag voor alle kinderen die die dag naar school moeten komen. De moslims, die op 1 september het Islamitisch offerfeest vieren, starten pas maandag 4 september. Voor hen is 1 september een erkende feestdag. Daarom zullen de effectieve lessen in de klas ook pas starten op 4 september.

Vanaf 1 september zijn er al warme maaltijden te verkrijgen. U vindt de menu terug op deze website.

Tot binnenkort!

L4 op schoolreis naar Mechelen: het speelgoedmuseum en de Nekker

Schoolreis deel 1
Schoolreis deel 2

Boerderijklassen

Boerderijklassen 2017
Voorlezen aan kleutertjes

4A leest voor aan de kleutertjes van 1KA

15/06/2017

Vandaag zochten we samen met de kleutertjes van juf Valerie verkoeling in de tuin. We zochten allemaal een leuk plekje uit. We kozen een leuk prentenboek en lazen dit aan hen voor. De kleutertjes luisterden heel aandachtig, maar ook wij vonden dit super leuk om te doen! Kijk maar mee...

L6 op stap naar Brussel

Vrijdag 12 mei reisden de zesdeklassers met de trein naar Brussel. In de voormiddag brachten we een bezoekje aan het federaal parlement. We namen een kijkje in de rode zaal (de Senaat) en de groene zaal (de Kamer). In de wandelgangen kwamen we enkele politici tegen. Eén groep mocht zelfs op de foto met Zuhal Demir.

Ons middagmaal aten we op in het zonnetje in het Warandepark.

In de namiddag gingen we onder begeleiding van een gids op stap in het centrum van Brussel. We zagen de Grote Markt, Manneke Pis, Jeanneke Pis enz.

Het was alvast een leerrijke dag in onze hoofdstad!

Het TV-programma van 4A

Voor het taalthema 'Beeldbuisbengels' kregen we de opdracht om ons eigen tv-programma in elkaar te steken. Na veel zwoegen, zweten en teksten uit het hoofd leren kan je vanaf nu onze film bewonderen. Veel kijkplezier!

Je kan ons ook terugvinden op youtube met volgende zoektermen: 4A OLVC 2017

Uitstap Gent

Uitstap Gent

12 mei 2017

Vrijdag trokken we met het vierde leerjaar naar Gent. We leerden tijdens ons thema 'Op stap met Reinaert' over de middeleeuwen en over de belangrijkste gebouwen in Gent. In Gent gingen we langs de leukste straatjes en leerden we heel wat over de geschiedenis. Het was een toffe dag en gelukkige was de zon ons ook goedgezind!

Schoolfeest 2017

Het schoolfeest was alweer een groot succes! Het zonnetje scheen en het was heel gezellig met alle mensen om ons heen. Het OLVC startte de batlles met de hupsakee samen met de kleuterschool en nadien maakten we kennis met de talenten van vele kinderen. Het werd een onvergetelijke namiddag! Bedankt omdat jullie er allemaal bij waren!


Nog één week en het is schoolfeest!

Morgen beginnen we aan onze derde workshop voor het schoolfeest! Al een beetje nieuwsgierig? Geniet van het filmpje en de foto's! Kom volgende week zaterdag mee genieten van het resultaat!


1C valt in de prijzen!

Ons eerste leerjaar C won de wedstrijd "helm op fluo top". Niet alleen droegen de vrienden van 1C flink hun fluovestje om naar school te komen. Ook dankzij deze toffe foto winnen ze een daguitstap naar Planckendael!

Een dikke proficiat!

Fijne paasvakantie!

Vandaag rolden onze kleinste vrienden de paasvakantie in! Geniet ervan!

MEGA-fuif voor het zesde leerjaar

De leerlingen van het zesde leerjaar deden mee aan het MEGA-project. MEGA staat voor mijn eigen goed antwoord. De kinderen leren neen zeggen tegen drugs en alcohol. Ze leren omgaan met stress en groepsdruk. Ze worden een pak assertiever.

Dit project wordt naar jaarlijkse traditie afgesloten met de MEGA-fuif met alle zesdeklassers uit Lokeren.

Het was een geslaagd feestje!

Het derde leerjaar stelde vandaag mannetje geweldig voor:

Mannetje Geweldig wil elke ruzie weg, weg, weg.

Mannetje Geweldig wil elk lelijk woord weg, weg, weg

Onze leuze is: Wij willen geen geweld

Zo ben je pas een held.

Wij maken iedereen blij

Mannetje geweldig, dat zijn wij!

L2 steunt broederlijk delen

Donderdagavond verkocht het tweede leerjaar wafeltjes aan de schoolpoort. In een kwartier waren ze allemaal uitverkocht. We verdienden 139,38 euro voor Burkina Faso.

Broederlijk delen
Broederlijk Delen (voorbereiding)

L4 steunt Broederlijk Delen

Wij zijn al volop bezig met onze voorbereidingen!

Kom ons bezoeken op donderdagnamiddag van 14u - 15u op het marktplein aan de Durme en steun Burkina Faso.

Wij zullen zorgen voor muziek en verkopen heerlijke koekjes en cakejes.

Jeugdboekenmaand, MVX, je bent wie je bent!

De maand maart is jeugdboekenmaand en dat was te merken in onze school. Er was een podiummoment rond de jeugdboekenmaand en voor elk leerjaar kwam er een verteller. Voor het eerste tot vierde leerjaar was dit Veerle Ernalsteen. Voor de oudsten onder ons was dit Luc Embrechts. We hebben ervan genoten!


L6 op stap naar het beroepenhuis

Donderdag 16 maart gingen de zesdeklassers op stap naar het beroepenhuis in Gent. Ze moeten binnenkort een moeilijke beslissing maken. Ze wagen de sprong naar het middelbaar onderwijs. Om hen een beetje te helpen bij die keuzen, konden ze in het beroepenhuis heel wat beroepen ontdekken. Ze ontdekten welke talenten je voor die beroepen nodig hebt en welke studierichtingen je daarvoor kan volgen.

We sloten de dag af met een lekker ijsje in het zonnetje!


Jeugdboekenweek van start: L3 gaat creatief aan de slag met Soetkine Aps

Naar aanleiding van de Jeugdboekenweek werd het 3de leerjaar uitgenodigd door de bibliotheek van Lokeren.

De leerlingen kregen hier een leerrijke en creatieve namiddag aangeboden samen met illustrator Soetkine Aps.

Ze maakten kennis met wat een illustrator precies doet, dat de tekeningen meer dan duizend keer worden geprint in een grote drukkerij, wat je moet studeren om illustrator te worden, dat je als illustrator ook wel eens een foutje mag maken,...

Na een leuke kennismaking kregen we de opdracht om een tekening van Soetkine Aps te vervolledigen. Ze tekende voor ons al een molen (zoals we er één hebben in Lokeren) maar wij mochten er een verhaal rond bedenken. Wie woont er in de molen, waar staat de molen, hoe ziet de deur eruit, ...... De leerlingen konden hun fantasie de vrije loop laten gaan en de resultaten spreken voor zich!

In het 3de leerjaar hebben we echte tekentalenten! Dank u Soetkine Aps voor deze leuke namiddag!

Fluoactie afgesloten met Danone yoghurt en toffe foto's

Vlak voor de krokusvakantie werd de fluoactie afgesloten met een lekkere yoghurt en een toffe groepsfoto. De kinderen droegen gedurende de donkere maanden hun fluovestje. Elke dag verdienden ze daarvoor een sticker en nu is de spaarkaart vol! Ze verdienden een inkomkaart voor de zoo van Antwerpen of Planckendael. Ook maken ze dankzij de klasfoto kans op een bezoek van een ijskar van het IJsboerke. Benieuwd of we gaan winnen!

Vrijdagmiddag trad het OLVC weer kleurrijk naar buiten. In het teken van "den bouw" namen ze deel aan de kindercarnavalstoet: de Legoblokjes, de Bob de Bouwers en de poetsdames en -heren.

We mochten weer gezien worden!

SOEMOP moment februari

Bedankt reporter Fien uit 6A!

Tover en Marilou stelden een zelfgemaakt gedichtje en tekstje voor. Het vierde leerjaar stelde mannetje eerlijk voor. Juf Ineke vertelde over de start van de vasten en samen kiezen we duidelijk kleur tegen pesten! Geniet van de foto's van reporter Fien!

Podiummoment februari

Joepie!!! Onze nieuwe speelplaats is bijna klaar! Vanaf maandag mogen onze kinderen weer op de speelplaats spelen en sporten. In de paasvakantie komt men dan nog de draad rond de terreinen en twee poorten plaatsen. Rond de bomen komt ook nog een soort van steentapijt.

Woensdag was er onze eerste openklasdag van dit schooljaar. Bedankt aan de vele ouders die aanwezig waren! Het volgende openklasmoment vindt plaats op vrijdagmiddag 21 april 2017!

ruilbeurs

Ruilbeurs in het zesde leerjaar

De leerlingen van het zesde leerjaar leerden heel veel over 'rommel'. We leerden wat we kunnen doen met dingen die we niet meer gebruiken: kringloopwinkel, restylen, verkopen, ruilen, hergebruiken, ...

We sloten dit thema af met een grote ruilbeurs met alle zesdeklassers samen.

Voor de foto's: klik hier links naast20170118_115850_1.mp4
SOEMOP: alsjeblieft dankjewel

Eerste leerjaar stelt mannetje alsjeblieft dankjewel voor.

Onze vrienden van het eerste leerjaar stelden het volgende mannetje voor. Daarvoor moest een stout en onbeleefd meisje dringend op bezoek in het circus van de goede manieren. Gelukkig kennen de kinderen van het eerste de goede manieren en konden ze haar helpen. Deze maand werken we in alle klassen rond deze goede manieren.

Het OLVC wenst jullie een gezond, gelukkig, gezellig en warm 2017!


Kerstdrink 2016

Donderdagavond ging vlak na schooltijd onze jaarlijkse kerstdrink door. Ieder leerjaar had alweer een kerstsong voorbereid en bracht dit enthousiast op het podium. Nadien barstte de kinderdisco los en dansten juffen en kinderen samen. Ondertussen waren er lekkere gebakjes te verkrijgen. De opbrengst (280,61 euro) hiervan gaat naar de "Moazoart". Zo helpen wij kansarmen bij ons in de buurt.

Junglespel in het zesde leerjaar

Al enkele weken leerden de leerlingen van het zesde leerjaar over de jungle. Tijdens dit thema bedachten en ontwierpen ze een junglegezelschapsspel. Doe-opdrachten, moeilijke vragen, pionnen, pechkaarten, ... Aan alles werd gedacht. We stonden versteld van de mooie samenwerking en prachtige resultaten.

Uiteindelijk werden de (groot)ouders uitgenodigd om mee te spelen. Bedankt voor jullie enthousiasme!Junglespel