OLVC kleurt je talent!

Volg ons via facebook! Klik op "facebook"

1C valt in de prijzen!

Ons eerste leerjaar C won de wedstrijd "helm op fluo top". Niet alleen droegen de vrienden van 1C flink hun fluovestje om naar school te komen. Ook dankzij deze toffe foto winnen ze een daguitstap naar Planckendael!

Een dikke proficiat!

Fijne paasvakantie!

Vandaag rolden onze kleinste vrienden de paasvakantie in! Geniet ervan!

MEGA-fuif voor het zesde leerjaar

De leerlingen van het zesde leerjaar deden mee aan het MEGA-project. MEGA staat voor mijn eigen goed antwoord. De kinderen leren neen zeggen tegen drugs en alcohol. Ze leren omgaan met stress en groepsdruk. Ze worden een pak assertiever.

Dit project wordt naar jaarlijkse traditie afgesloten met de MEGA-fuif met alle zesdeklassers uit Lokeren.

Het was een geslaagd feestje!

Het derde leerjaar stelde vandaag mannetje geweldig voor:

Mannetje Geweldig wil elke ruzie weg, weg, weg.

Mannetje Geweldig wil elk lelijk woord weg, weg, weg

Onze leuze is: Wij willen geen geweld

Zo ben je pas een held.

Wij maken iedereen blij

Mannetje geweldig, dat zijn wij!

L2 steunt broederlijk delen

Donderdagavond verkocht het tweede leerjaar wafeltjes aan de schoolpoort. In een kwartier waren ze allemaal uitverkocht. We verdienden 139,38 euro voor Burkina Faso.

Broederlijk delen
Broederlijk Delen (voorbereiding)

L4 steunt Broederlijk Delen

Wij zijn al volop bezig met onze voorbereidingen!

Kom ons bezoeken op donderdagnamiddag van 14u - 15u op het marktplein aan de Durme en steun Burkina Faso.

Wij zullen zorgen voor muziek en verkopen heerlijke koekjes en cakejes.

Jeugdboekenmaand, MVX, je bent wie je bent!

De maand maart is jeugdboekenmaand en dat was te merken in onze school. Er was een podiummoment rond de jeugdboekenmaand en voor elk leerjaar kwam er een verteller. Voor het eerste tot vierde leerjaar was dit Veerle Ernalsteen. Voor de oudsten onder ons was dit Luc Embrechts. We hebben ervan genoten!


L6 op stap naar het beroepenhuis

Donderdag 16 maart gingen de zesdeklassers op stap naar het beroepenhuis in Gent. Ze moeten binnenkort een moeilijke beslissing maken. Ze wagen de sprong naar het middelbaar onderwijs. Om hen een beetje te helpen bij die keuzen, konden ze in het beroepenhuis heel wat beroepen ontdekken. Ze ontdekten welke talenten je voor die beroepen nodig hebt en welke studierichtingen je daarvoor kan volgen.

We sloten de dag af met een lekker ijsje in het zonnetje!


Jeugdboekenweek van start: L3 gaat creatief aan de slag met Soetkine Aps

Naar aanleiding van de Jeugdboekenweek werd het 3de leerjaar uitgenodigd door de bibliotheek van Lokeren.

De leerlingen kregen hier een leerrijke en creatieve namiddag aangeboden samen met illustrator Soetkine Aps.

Ze maakten kennis met wat een illustrator precies doet, dat de tekeningen meer dan duizend keer worden geprint in een grote drukkerij, wat je moet studeren om illustrator te worden, dat je als illustrator ook wel eens een foutje mag maken,...

Na een leuke kennismaking kregen we de opdracht om een tekening van Soetkine Aps te vervolledigen. Ze tekende voor ons al een molen (zoals we er één hebben in Lokeren) maar wij mochten er een verhaal rond bedenken. Wie woont er in de molen, waar staat de molen, hoe ziet de deur eruit, ...... De leerlingen konden hun fantasie de vrije loop laten gaan en de resultaten spreken voor zich!

In het 3de leerjaar hebben we echte tekentalenten! Dank u Soetkine Aps voor deze leuke namiddag!

Fluoactie afgesloten met Danone yoghurt en toffe foto's

Vlak voor de krokusvakantie werd de fluoactie afgesloten met een lekkere yoghurt en een toffe groepsfoto. De kinderen droegen gedurende de donkere maanden hun fluovestje. Elke dag verdienden ze daarvoor een sticker en nu is de spaarkaart vol! Ze verdienden een inkomkaart voor de zoo van Antwerpen of Planckendael. Ook maken ze dankzij de klasfoto kans op een bezoek van een ijskar van het IJsboerke. Benieuwd of we gaan winnen!

Vrijdagmiddag trad het OLVC weer kleurrijk naar buiten. In het teken van "den bouw" namen ze deel aan de kindercarnavalstoet: de Legoblokjes, de Bob de Bouwers en de poetsdames en -heren.

We mochten weer gezien worden!

SOEMOP moment februari

Bedankt reporter Fien uit 6A!

Tover en Marilou stelden een zelfgemaakt gedichtje en tekstje voor. Het vierde leerjaar stelde mannetje eerlijk voor. Juf Ineke vertelde over de start van de vasten en samen kiezen we duidelijk kleur tegen pesten! Geniet van de foto's van reporter Fien!

Podiummoment februari

Joepie!!! Onze nieuwe speelplaats is bijna klaar! Vanaf maandag mogen onze kinderen weer op de speelplaats spelen en sporten. In de paasvakantie komt men dan nog de draad rond de terreinen en twee poorten plaatsen. Rond de bomen komt ook nog een soort van steentapijt.

Woensdag was er onze eerste openklasdag van dit schooljaar. Bedankt aan de vele ouders die aanwezig waren! Het volgende openklasmoment vindt plaats op vrijdagmiddag 21 april 2017!

ruilbeurs

Ruilbeurs in het zesde leerjaar

De leerlingen van het zesde leerjaar leerden heel veel over 'rommel'. We leerden wat we kunnen doen met dingen die we niet meer gebruiken: kringloopwinkel, restylen, verkopen, ruilen, hergebruiken, ...

We sloten dit thema af met een grote ruilbeurs met alle zesdeklassers samen.

Voor de foto's: klik hier links naast20170118_115850_1.mp4
SOEMOP: alsjeblieft dankjewel

Eerste leerjaar stelt mannetje alsjeblieft dankjewel voor.

Onze vrienden van het eerste leerjaar stelden het volgende mannetje voor. Daarvoor moest een stout en onbeleefd meisje dringend op bezoek in het circus van de goede manieren. Gelukkig kennen de kinderen van het eerste de goede manieren en konden ze haar helpen. Deze maand werken we in alle klassen rond deze goede manieren.

Het OLVC wenst jullie een gezond, gelukkig, gezellig en warm 2017!


Kerstdrink 2016

Donderdagavond ging vlak na schooltijd onze jaarlijkse kerstdrink door. Ieder leerjaar had alweer een kerstsong voorbereid en bracht dit enthousiast op het podium. Nadien barstte de kinderdisco los en dansten juffen en kinderen samen. Ondertussen waren er lekkere gebakjes te verkrijgen. De opbrengst (280,61 euro) hiervan gaat naar de "Moazoart". Zo helpen wij kansarmen bij ons in de buurt.

Junglespel in het zesde leerjaar

Al enkele weken leerden de leerlingen van het zesde leerjaar over de jungle. Tijdens dit thema bedachten en ontwierpen ze een junglegezelschapsspel. Doe-opdrachten, moeilijke vragen, pionnen, pechkaarten, ... Aan alles werd gedacht. We stonden versteld van de mooie samenwerking en prachtige resultaten.

Uiteindelijk werden de (groot)ouders uitgenodigd om mee te spelen. Bedankt voor jullie enthousiasme!Junglespel